Homologacija zimskih gum 195/65 R15

Začel/a alesa, Oktober 20, 2009, 05:40:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

touster

Citat od: touster;114037Ko sem razumel ti vpišejo dimenzijo pnevmatik. Potem bi moral, če npr. pogosto menjaš platišča, vsako platišče na novo homologirat, kar pa je najmanj logično. Naj pa pove kdo, ki je dejansko že homologiral platišče, kaj so mu noter vpisali.

Pogledati sem šel na service.citroen.com za moj avto.Med možnimi rezervnimi deli je tudi 15colsko železno platišče. Kje je zdaj, tukaj logika, da pa v Kopru nimajo (nočejo) izdati potrdila mi pa ni več jasno.

No uspelo mi je homologirati 15 colska platišča. Enostavno sem pogledal katero podjetje izdeluje platišče za Citroen, poiskal po internetu, potem nekako izbrskal tuve (za železna platišča npr: http://www.alcar.at/6165_DE.0 in http://www.kronprinz003.mx-live.com/default.aspx), sprintal in nesel tja kamor delajo homologacije. Ko kupujete platišča na servisu si poglejte cifre, ker imajo enake dimenzije platišč lahko za npr c3 in c4 drugačne oznake.

Tam je bil problem, ker mi ko sem prinesel papirje administratorka ni poslikala platišč. Zato sem moral priti še enkrat. Prvo je samo poslikal platišča, sam sem pa imel tuv od nekega drugega platišča, zato sem moral priti še enkrat platišči na avtu.. no in potem je šlo skozi. Rešilo me je tudi, da pri TUVu za 90km c4, piše oznaka s kilowati od 66 do103, tako da sem uporabil tega. No danes pa na pogledam na e-upravi in vidim, da so platišča vpisana.

Upam, da še komu pomaga, če mu citroen ne bo dal potrdila.

frantoluci

Pa so ti homologiral 205/65/15 ali 195/65/15 ?

touster

Hotel sem homologirati 195/65/15 in to so mi homologirali. Poglej po teh linkih, ki sem jih dal kaj lahko homologiraš  za tvoj avto.

frantoluci

Ma sej imam že 4 dimenzije homologirane, čeprov so 195/65/15 velik cenejše od 205/65/15 , ne vem pa kako to izgleda na tako velikem avtu.

gs nautica

Imam C4, letnik 2007, 1.6 Hdi 110 in  v homologaciji nimam vpisane dimenzije 195/65 15. Zanima me če ima kdo ustrezen certifikat ali pa če ga lahko izbrska na internetu. oziroma kako lahko ta certifikat pridobim. Feltne so original Citroen.
Najlepša hvala.
Lp Žiga

touster

Glej moj post in linke. S tem je meni uspelo. Imam tudi original feltne.

Je pa res, da sem se tem zaje.. samo zaradi moje trme.

gs nautica

Ali imaš mogoče še shranjen TUV ker sem malo lesen na računalniku sploh če je v nemščini?
Hvala za odgovor.

touster

Citat od: gs nautica;172155Ali imaš mogoče še shranjen TUV ker sem malo lesen na računalniku sploh če je v nemščini?
Hvala za odgovor.

Nimam shranjen. S temlem http://www.aez-wheels.com/certificates/KFZ/8690.pdf bi ti pomoje lahka ratal. Seveda odvisno od dobre volje uslužbenca.

gs nautica

Bishop

Še jaz z 100x zastavljenim vprašanjem.

Ali lahko dam na C4 GP 2.0 hdi 205 55 16 gume gor?
Èe ne, zakaj?
Sej so samo 1cm ožje od 215 55 16.
Bi bilo kaj narobe, razen da ni homologirano?
Sem pa najdu na netu, da so te gume čisto normalno homologirane za ta avto, samo v moji homologaciji te mere ni.
[ATTACH]82169[/ATTACH]
Tnx
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

xpuser

Lahko daš samo če ni v dimenzije vpisane v homologaciji ...

Bishop

Citat od: xpuser;214075Lahko daš samo če ni v dimenzije vpisane v homologaciji ...
sej vem, policija, zavarovalnica....
Gre pa brez problemov?

tomaz555

Pa je dejansko komu policaj gledal homologacijo, katere mere so vpisane? Tega še nisem slišal. Tudi policaj - žlahtnik, pravi, da načeloma, če ne izstopa ne gledajo.

Bishop

Citat od: tomaz555;214093Pa je dejansko komu policaj gledal homologacijo, katere mere so vpisane? Tega še nisem slišal. Tudi policaj - žlahtnik, pravi, da načeloma, če ne izstopa ne gledajo.
Saj tako tudi jaz razmišljam.

ModelJT

Največji problem je, če se zgodi kaka prometna nesreča in so policaji zraven, pa se spravijo avto pregledovat. takole na cesti ne bo šel kar tako gledat, razen če se že na daleč vidi da nekaj ne štima (kake aftermarket feltne so kar vaba za pregled).
[SIGPIC][/SIGPIC]