Nosilec amortizerja kaput

Začel/a psihopat100posto, Oktober 17, 2009, 09:44:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Da ne bom preveč bluzil, samo povem kar se spomnim da sem bral o teh 24V: Niso bili vsi kritični....Kritičen je bil samo 24V v prvem in mislim da še delno v drugem letu proizvodnje(90-91), tem je sledilo izboljšanje motorja oz popravek napake. Mazanje odmičnih gredi je bilo poddimenzionirano. Motorji voženi na dolge relacije so lahko zelo dolgo skrivali to hibo. Največji problem je bil "kaltštart" in večji del voženj na kratke relacije.
Servisi po Belgiji in na Nizozemskem so imeli 24V motorje(izboljšane) obvezno na svoji zalogi, da so jih brez vprašanja zamenjali v garancijskem roku, če je prišlo do okvare.
Tako kot C5 HPi, nekateri prvi 24V so celo dobro in dolgo delali, drugi pa pač ne.
Vsi nadaljni letniki 24V motorjev, torej od 91 naprej, so že izboljšani.

Kar se tiče elektrike, prvi letniki so imeli mase na konektorjih in vsi ostali konektorji so bili netesni pred vlago. To so izboljšali z zamenjavo konektorjev mas z privitjem le teh na karoserijo, konektorji so dobili novo obliko, gumi tesnilo in varnostno sponko.

Avto so nenehno izboljševali, vsako leto je bil deležen kar nekaterih navzven neopaznih sprememb.
Recimo računalniki hidractive: Od leta 89 do 94 so naredili kar 4 izboljšave, XM prve serije je bil opremljen torej z 4 različnimi, izboljšanimi računalniki. H1, H2, H2B, H3 in H4...

Glede na to, da ta zeleni po teh letih še deluje...mislim da so vse skrbi odveč :)

pehorunkl

Citat od: psihopat100posto;106345diravi če avto ugasneš pri zamotanem volanu ne opravi svoje funkcije, .
lp

no, moj se lepo vrne v center iz čisto skrajne lege ob ugasnjenem motorju..... mogoče je pa to problem :)
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

psihopat100posto

mirchi

Odkar sem pripeljal domov tistega belega v6 za dele in se malo vozil z njim tud mene malo piple en tak. Rad bi mel 24v,ampak avtomatika. Me mikajo konji.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Vedi nekaj. Avtomat jih pol pobije.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Avtomatik je zakon ce znas delat z njim. Sem jih mel ze nekaj. Kolega je mel 2.1 td.avt.pa smo z njim delali vse zivo. Je sluzi tudi kot vlecni konj za avtovleko. Menjalnik delal kot nov. Res pa je da mors met sreco da najdes takega,ki ma motor in menjalnik bp.

Veloce

To itak, sam avtomat pobere kar nekaj moči. ne kupim več avtomata, če ni vsaj 200 konjev, ampak ne Francoskih, ki so leni ko fuksi.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

superca13

Zanimivo res, da je avtomatik kar precej bolj lenuharski od ročnih getriebov.
@mirchi: če te zanima: odličen V6 24V , letnik 1998, exclusive avtomatic, BREAK!, vlečna kljuka, šibedah, temno moder,  2 lastnik, 140000km realnih....2.900 ojro. Je pa avto v nemčiji,  pri mojem dobavitelju.

LP
superca13

GSclub

to bi pa mogoče mene zanimalo, še bolje z ročnim menjalnikom.

mirchi

Superca,zanima me ful,sam si trenutno ne smen privoscit.

Veloce

Boh, sicer lepi, ampak vsi avtomatik.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

superca13

Lepih in dobrih XM-ov je še ogromno v tujini. Vprašanje je, če še lahko kar tako uvoziš avto z EURO 2 normo??

LP
S

pehorunkl

Vem za uvoz V6 xantie (1999), le da je tu 40% davka na vozilo ter ceno ti pogledajo po nemškem eurotaxu...... čeprav je v našem več nimajo.....
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

sl1