XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Citat od: Xandrej;194231No prijatelji, ki imate spet velike lape da govorite trotlariej in imate toliko za povedat pol pa mi najdite pribljižek letnika 90 ki je ta, to pa kaj dela superca pa je seveda skrajnost kar pa 99% forumašev sploh nebi pomislilo kaj šele da bi to rihtali in obnavljali ni to spaček ki ima 2 kabpa ia 4 rjave blatnike pa kafe mlin za motor..., če bi pa nekateri šli preko svojih bedastih izjav pa bi vedli da tak avto ki še ni bil v celoti obnovljen vedno neke prčkarije... Ampak seveda so pametni zreven mene vedno eni in isti.

???

@superca13: Superca! :BigThumbs:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

rsm23

Citat od: superca13;194248Te letvice sem videl, niso normalni s cenami. Je pa forumaš Rocky to elegantno rešil z novimi inox lajsnami, ki jih nek nizozemec dela. Mi je razlagal ampak sem malo pozabil, kje in kako. Ga bom povprašal.
Ni pa teh lajsn enostavno ven dobit tako da dokler ne bo sile...

Na UK forumu imaš ene dva "dobavitelja" teh letvic - eden iz UK in eden iz NL.
Oba ponujata "samo" vratne letvice. Cena je v rangu 70-80€ + poštnina za set vseh štirih vratnih lajštic.

Dobi se jih tudi v DE, samo glede na to, da jih nimajo na lagerju, gre najbrž za ta iste iz NL.
Ta iz NL ima tudi svoj webpage - glej pod Sierlijsten RVS.

antasi

:emot112:alo delat, ne pa tu pisat.
Una druga esem makina čaka
da bo zrihtana,
tale je pa že itak skoraj popolna:emot112:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

pubi2cv

Špica...zelo lepo :BigThumbs:

Ko obiščem tole temo, me kr prime da bi šel mojega mal spucat ali kaj pošraufat:AngelPray:

Rocky

Citat od: superca13;194248Te letvice sem videl, niso normalni s cenami. Je pa forumaš Rocky to elegantno rešil z novimi inox lajsnami, ki jih nek nizozemec dela. Mi je razlagal ampak sem malo pozabil, kje in kako. Ga bom povprašal.
Ni pa teh lajsn enostavno ven dobit tako da dokler ne bo sile...

PS
Fantje ne se zbadat.Raje si pomagajte.

lp
S

Res sem letvice kupil na Nizozemskem, potem pa še ene v Angliji (ker sem bil pač tam). Izgledajo identično, s tem, da so angleške par € cenejše. En komplet novih imam tako na zalogi, če koga zanima. Še najraje jih menjam za mehanizem dviga prednje leve šipe, ki mi nagaja (XM V6 Y4) :Hammer3:

Letvice na avtu izgledajo nekako takole.

Citroenovc je seveda poslikal tako, da zgleda še malo lepše, kot je v resnici :BigThumbs:

Se pa inox letvic za prednji in zadnji odbijač ne da dobiti. Menda je zelo težko z inoxom narediti krivine v dve smeri in še težje potem transportirati takšne kose. Če bi se kdo tega vseeno lotil, sem tudi jaz zainteresiran.

superca13

Se javim za letvice! Vzamem.

Mehanizem za šipe: lahko vprašam v AT, ravno kosajo eno serijo 2,  V6-24.

Javim.
lp
S

Rocky

Citat od: superca13;194338Se javim za letvice! Vzamem.

Mehanizem za šipe: lahko vprašam v AT, ravno kosajo eno serijo 2,  V6-24.

Javim.
lp
S

Super :BigThumbs: Podrobnosti na ZS.

Citroenovc

Citat od: Rocky;194337Citroenovc je seveda poslikal tako, da zgleda še malo lepše, kot je v resnici :BigThumbs:

Hehe, ne pretiravaj - avto je fenomenalno lep za skoraj 20 letnika.

Tako da Citroenovc je samo izkoristil lokacijo, celo tiste redke trenutke sončka in to je to (fotošopa pa itak ne uporabljam :-) ).
OK

LP
Primož

Lovro

Citat od: Citroenovc;194342...(fotošopa pa itak ne uporabljam :-) ).

:BigThumbs::emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Rocky

Citat od: Citroenovc;194342Hehe, ne pretiravaj - avto je fenomenalno lep za skoraj 20 letnika.

Tako da Citroenovc je samo izkoristil lokacijo, celo tiste redke trenutke sončka in to je to (fotošopa pa itak ne uporabljam :-) ).

Fotografiranje je bilo uspešno, fotograf izjemen, modeli fotogenični, časa premalo. Ne rečem, da za avtomobilskega upokojenca s 450.000 kilometri, XM ni spodoben; ni pa nov, kot izgleda na sliki :take_picture: Mislim, da imam zdaj več slik avtomobilov kot svojih lastnih :funny34d:

Letvice so že na poti k Superci. Občudujem njegovo vztrajnost, da se posveti vsaki najmanjši podrobnosti in mu zavidam tehnično znanje. Ima super avtomobile. Morda bom jaz superca v naslednjem življenju :Hammer3:

superca13

Letvice zamenjane vse po vrsti z novimi. Plastika sanirana z Polytrolom. Odlična zadeva.

Kdor išče ta najde: V Nemčiji sem naše za pameten denar originalno diagniostično orodje za starega XM-a, z vsemi kabli, konektorji, vmesniki, v original kufru :-)
In, originalne servisne knjige iz Citroena, 6 Citreon XM fasciklov samo za serijo1, Info Rapidi, motor, menjalnik, kablovje, karoserija, hidravlika, bremze.....vse kar je bilo: 3800 strani :-)

Malo slik lajsn:

superca13

rsm23

To si ELIT tester našel? Èe je med temi 3800 stranmi kaj pametnega/specifičnega za 24v, se enkrat ob priliki priporočam za kakšen fotokopije ;=)

Letvice pa tudi super izgledajo! :BigThumbs:

superca13

Ne, tole: 4109-T.S tem se skonektaš med vse tri računalnike in lahko meriš vse kar pride v računalnik in vse kar gre ven. Se pravi, od senzorjev do inštalacije. Vrhunska zadeva za iskanje napak, predvsem na kablovju.
Računalnike brat in brisat napake ni težav, to sem si naredil, Lexia pa tudi je, ampak je bolj ali manj uporabna samo za branje in brisanje felerjev.

zvezdica22

ne vem če je to ta sam ravno taki isti je bil na tehniškem uradu avtotest v slov bistrici