XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hladilnik

Citat od: superca13;194175Veš kako je, vsake oči vidijo svoj  " v nulo".

Meni je "v nulo" nov avto v salonu, vse ostalo pa je pač malo vstran.

Se pa trudim, da sem jaz zadovoljen in si popravim, kar me moti, kar je hin, kar ni lepo, kar ni optimalno...
:BigThumbs:

Ni edini forum kjer so forumaski avtomobili vsi v nulo in za v salon. Je pa ta termin hudo zlorabljan sicer tudi na avtonetu in pri vecini (pre)prodajalcev.

Lovro

Še malo, pa bo XM kot iz salona ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Citat od: hladilnik;194180Ni edini forum kjer so forumaski avtomobili vsi v nulo in za v salon. Je pa ta termin hudo zlorabljan sicer tudi na avtonetu in pri vecini (pre)prodajalcev.

Se strinjam.

PS
Kako to da imaš v avatarju Izraelsko zastavo?
Vprašam. Jaz med drugim tudi delam za Izrael.:BigThumbs:

MSrougeZX

Citat od: superca13;194179Misliš letvico? Že imam specialno žavbo za to sranje pripravljeno.  Upam, da bo imela efekt. Prozorna plastika je čez ta čungalunga alu in ta plastika je motna do amena.

V mislih sem imel prav del odbijača ki ni v rdeči...črn oz. siv...pred kratkim sem ravno obnovil tak del na twingoju in zdaj testiram kako dolgo bo držalo. Nabavil sem neko tekočo stvar, čne mat barve (se dobi tudi v sivi) katero nanašaš z priloženo gobico in ko se stvar posuši zgleda kot da bi bil pihnjen na novo odbijač. Konkretno to je to:

http://www.ebay.at/itm/2-arexons-SpoilerRestorer-Black-Kunststoff-NEU-schwarz-125ml-Kunstoffauffrischer-/181350024880?pt=Autopflege_Wartung&hash=item2a394dc6b0

Jaz sem to nabavil v eni hrvaški avtotrgovini za pol cene...mislim da okoli 50kn.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

superca13

To sem že probal. 2 pranja pa je bilo isto kot prej.
Plastike se tudi malo razlikujejo, ene se da dobro rešit, druge pa lahko nonstop mažeš pa je še kar siva seka ven.
Maj kaj čemo, malo se pa more videt, da je starina.:BigThumbs:
Bolj važno je(meni), da je mehansko kar se da top, da ne ščije in masti po hofu, da ni rjavo vseskupaj in da se da zanesljivo peljat nekam daleč. :-)

MSrougeZX

Imaš prav. Sicer na twingoju fajn drži, ene 5 pranj je že dal skoz...če ne bo, pa imam plan B...črni mat plastidip spray in bo držalo 100%. (če mi je celo zimo na platiščih držalo,  pa sol, kamenje, wap...pol bo še na odbijaču tudi)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Gox je vcasih, ko je se axa vozil nek sprej kupoval pa s tistim sprical. Naj bi par let drzalo. Je post v temi o axu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

superca13

Citat od: ModelJT;194196Gox je vcasih, ko je se axa vozil nek sprej kupoval pa s tistim sprical. Naj bi par let drzalo. Je post v temi o axu.

Sem pogledal, z Dinitrolom za odbijače je pobarval.
Je tudi opcija, če žavbe ne bodo pomagale.

Gox

Točno tako :) ... Najprej sem poskušal in farbal s takim Arexon z gobico ..pa je hitro popustilo ... potem sem v Merkurju nabavil Dinitrol Styling lak, oz. neki podobnega piše, barva za odbijače, plastike ... zelo zadovljen, kake dve leti je držalo, potem sem obnavljal.

http://www.a-c.cz/index.php?/dinitrol/lakovani/materialy-pro-lakovani-dinitrol/ostatni-vyrobky-pro-lakovani-dinitrol/8020-dinitrol-8020-styling-lac/flypage.tpl.html

AX >>

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=81343&postcount=90

Tiki

Jaz sem jih na R5 kar z "globinom" za cevlje namazal, pa je dolgo drzalo...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

rsm23

Odlično :BigThumbs:
Komaj čakam da za vikend še v živo vidim tegale lepotca ;)

Èaka pa tudi mene v kratkem praktično enak poseg. Večina robe (nosilci, tesnila dozerja) je že doma, nekaj pa jo moram še nabavit (diski).

Aja, glede "cirlajšt"...na nemškem eBayu sem nedolgo nazaj videl, da se prodajajo NOS lajštice...je pa cena bila dokaj zasoljena, ca 100€/komad. Mislim pa da jih za odbijače ni bilo, ampak samo za vsa vrata in blatnike.
Verjetno bi bilo na dolgi rok najbolje probat komplet lajštico iz inoxa ali aluminija naredit.

Xandrej

No prijatelji, ki imate spet velike lape da govorite trotlariej in imate toliko za povedat pol pa mi najdite pribljižek letnika 90 ki je ta, to pa kaj dela superca pa je seveda skrajnost kar pa 99% forumašev sploh nebi pomislilo kaj šele da bi to rihtali in obnavljali ni to spaček ki ima 2 kabpa ia 4 rjave blatnike pa kafe mlin za motor..., če bi pa nekateri šli preko svojih bedastih izjav pa bi vedli da tak avto ki še ni bil v celoti obnovljen vedno neke prčkarije... Ampak seveda so pametni zreven mene vedno eni in isti.

garac

xa, ne zali spet ostalih clanov foruma, kajti moderatoji ne bomo pospravljali za teboj. Osebno spostujem tako clane, kot je superca, kot tiste, ki se vozijo s, kot ti pravis, kavnimi mlincki. Oboji v tem uzivajo, to pocno predvsem v svoje veselje in ne le zgolj zato, da bi bili opazeni *vsaj vecina in veliko odrekanja je potrebnega, tako za  obnovo in vzdrzevanje mlincka, kot obnovo XM ali DS. Sploh tisti, ki to pocno sami
Vsa cast vsem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Citat od: rsm23;194223Odlično :BigThumbs:
Komaj čakam da za vikend še v živo vidim tegale lepotca ;)

Èaka pa tudi mene v kratkem praktično enak poseg. Večina robe (nosilci, tesnila dozerja) je že doma, nekaj pa jo moram še nabavit (diski).

Aja, glede "cirlajšt"...na nemškem eBayu sem nedolgo nazaj videl, da se prodajajo NOS lajštice...je pa cena bila dokaj zasoljena, ca 100€/komad. Mislim pa da jih za odbijače ni bilo, ampak samo za vsa vrata in blatnike.
Verjetno bi bilo na dolgi rok najbolje probat komplet lajštico iz inoxa ali aluminija naredit.

Te letvice sem videl, niso normalni s cenami. Je pa forumaš Rocky to elegantno rešil z novimi inox lajsnami, ki jih nek nizozemec dela. Mi je razlagal ampak sem malo pozabil, kje in kako. Ga bom povprašal.
Ni pa teh lajsn enostavno ven dobit tako da dokler ne bo sile...

PS
Fantje ne se zbadat.Raje si pomagajte.

lp
S