XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

When Citroen discontinued the CX in 1990, CXA, the New Jersey-based grey-market importer of the CX throughout the late 1980s, turned its attention to the newly-introduced XM. After several years of tests, modifications and battles with DOT and EPA, CXA released the XM on the American market. Unfortunately, the American market's response was less-than resounding. Although the XM was sold fully loaded with ABS, AC, leather and the V6 engine, it was priced between $55,000 and $60,000 and, between 1992 and 1994, less than 20 XMs were sold (including 1 Estate version). Because of the limited number of XMs in North America, most replacement parts have to be ordered directly from Europe.

Imported from 1992 to 1994.

About 20 XMs in North America.
[SIGPIC][/SIGPIC]

JureA

Citat od: superca13;160764Na cesti tudi nisem srečal a ma ništa od francozov.Enega tractiona sem videl v trgovini na 2X2cm sliki, na naslovnici kar neke revije. Èe ne bi bil zmenjen z lastnikom XM-a, še tega ne bi videl ;)
Tu in tam kak nov fiat 500, drugače pa samo japonci, korejci in amerišk, itak.
Stare francoze imajo, verjetno v zelo zelo malem št. glede na vse ostalo.
JureA je imel glede tega več sreče ;)

Leta 1995, ko sem začel hodit v Ameriko, sem tu in tam še videl kakega Peugeota.
In tudi Renault 5, ki so ga tam prodajali pod imenom "Le Car".
V naslednjih letih pa vedno manj.
Mislim, da sem naključno srečal natanko štiri Citroene:

- Leta 1995 DS ali ID Break.
  Peljal sem od Flagstaffa proti Tuba City in je pripeljal nasproti.

- Leta 2006 2CV cabrio (Hoffmann).
  V San Joseju smo šli s sodelavci na kosilo, ko smo ga videli v križišču.

- Leta 2008 bel 2CV.
  Z družino smo se zvečer peljali skozi Flagstaff in je pripeljal nasproti.
  Hotel sem obrniti in za njim, pa je soproga zagodrnjala: "Si malo nor ali kaj?!?"

- Lani septembra sivo črn Charleston v Los Gatosu (južno od San Joseja ob cesti proti Santa Cruzu).
  Stanoval sem v Los Gatosu in prejšnji večer sem priletel iz Evrope.
  Še nekoliko zdelan od dolge poti sem šel po nakupih - ko sem čakal, da se s hotelskega parkirišča vključim v promet, je prvi avto, ki je pripeljal mimo, bil ta spaček.
  Mislil sem, da še nisem dobro buden in da sanjam.
  Zapeljal sem za njim in mu sledil po Los Gatosu, dokler se ni sparkiral.
  Kot nalašč sem imel oblečeno majico s spačkom.
  Izstopila je gospa, jaz pa sem pristopil in rekel: "Vaš avto je pa prav tako lep kot ta na moji majici."
  Kasneje sva se dobila na kavi in celo en krog sem ga smel peljati po ulicah Los Gatosa.

Pred leti sem sodeloval na 2CV, CX in GS mailing listah in tam navezal kontakte z ameriškimi lastniki.
Tako mi je uspelo naslednje:

- Peljat spačka od New Yorka do Philadelphie.
- Vozit se s spačkom po Philadelphii.
- S CX-om se vozit po Chicagu.
- S spačkom se vozit po Bisbeeju v Arizoni.
- Obiskat nekaj Citroen srečanj v Kaliforniji.
- Pomagat menjat sklopko na Charlestonu v Renu (Nevada). Sledila je vožnja po Renu.
- Vozit se s Tractionom in DS Break po Mountain Viewu (Kalifornija).
- Vozit se s spačkom od San Joseja po I-280 do Redwood Cityja in nazaj.
- En majhen krog z XM-om po Newarku.
- Vozili smo se tudi z DS-om in SM-om po obronkih Sierre Nevade.

superca13

Sobota je bila delovno vesela. Pubeci smo se zbrali v lepem številu pri meni, spolirali XM-a v salonsko stanje, zagrilali pol mesarije, obiskal nas je gospod SM, mojster CX, Mr. Thunderbird supercharger itd:) Svetovna sobota!
Hvala pubeci, obvladate, ni kaj. :BigThumbs:

superca13

Evo še admiral v delu.

dvorjan

Te avte ze toliko glancate, da jim bo pocasi barve in laka zmanjkalo. =)

Sicer pa pohvalno za druzenje in dobro opravljeno delo. Xandrej je pa toliko mesa pojedel, da se je ze psu dopadel, kajne? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Hehe, ko ni več kaj za šraufat, pač začnemo glancat :)
X je bil priden ko mravlja.:BigThumbs:

Xandrej

Ja vroče je blo ko svinja!

Lak star 24 let, nikoli spoliran. Avto je sedaj zelo lep! Seveda če smo ga drgnili pa čohali pa pucali pa fse...

Samo papali pa pili smo tudi ko kingi!

Wiiiiii

:BigThumbs:

mirchi

X je tak cohal,da bi lahko svic uporabil namesto voska...fajn je blo. sploh z SMom vozit. po dolgem casu avto ki me je presenetil. sploh zaradoi letnika.Superca je pa itak rojen za grill
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

MSrougeZX

Bravo dečki....vse sem vam fauš. :)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Citat od: mirchi;163286X je tak cohal,da bi lahko svic uporabil namesto voska...fajn je blo. sploh z SMom vozit. po dolgem casu avto ki me je presenetil. sploh zaradoi letnika.Superca je pa itak rojen za grill

Ko se je Mirči z SM-om vrnil iz vožnje sem mislil, da je end drugi prišel... Tak se mu je smejalo!

:BigThumbs:

Lovro

A bomo kar naenkrat sedaj videli oglase za njegove avte, pa neko šparanje bo omenjal? ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Malo sem še bil primoran po XM-u čarat.
Počila je cev povratka iz centralnega regulatorja, kar je bilo treba sanirat.Novi žlauhi 7/16, 3,5 in 4, narejen pravi T-komad. Ko sem že ravno bil v delu, sem "update-al" sistem hajenja. Xm brez klime ima žal samo 1 ventilator z eno/visoko stopnjo hlajenja. 95/90. Katastrofa. Hitro po datomu proizvodnje so naredili spremembo na termostatu, termostikalu in ventilaciji, zato sem tudi jaz končno naredil spremembo.
Novo termostikalo z 2 stopnjama(nižjima), dodatni ventilator, kabelbaum s 3 releji, termostat pa je že nov, tapravi.
Zadeva narejena v originalno stanje.
Deluje tako, da mi nič ni jasno, samo smeje se mi :-)

MSrougeZX

Mater je lep....pa ta barva tudi paše u nulo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

rsm23

:emot112:
Kot bi ravnokar iz salona pripeljal...tako lepo zgleda.

P.S.: Fotoaparat imaš tudi novi? Ker se šele na teh slikah vidi koliko je dejansko "nov".
(Ali pa se je svetloba tako poklopila). :BigThumbs:

superca13

To sem kar s telefonom sliknil:take_picture: