XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Hvala fantje.
Glede roštilja, ni problem, z veseljem obrnem par kil čevapov ob dobri družbi somišljenikov in polnem hofu Citroenov :) Se bomo zmenili za en pomladni mesec, vabljeni sevede še ostali  XM majstri in fahrerji: Mirchi, Martin,Rocky,....
@MSrouge, da ne boš pozabil Taia zraven vzet ;)
Bom javil termin, kdaj bo poliranje in roštiljada :)
@andraž: ta 2 XM-a mi tolko časa požreta, da si ne upam niti pomislit še na tuje avte ;)
Za nasvete pa ni problem, so na voljo :)

PS
Včeraj sem ga vsekal okoli Pohorja. Točno 154km. Užival ko Francois Mitterand hehe
PS2
Nekdo je naslov teme spremenil? OK, tudi velja;)

LP
S

superca13

Saj ne vem, kama naj dam, bom dal kr v svojo temo ;) XM-i me spremljajo na vsakem koraku :)
Bil malo v Ameriki z ženo in se imel priložnost vozit po San Franciscu z XM V6 :) Noro dobro doživetje, XM je tam hudo hudo redka zadeva. Lastnik/a sta zelo prijazna, me veseli, da sem jih spoznal. (Hvala JureA).
Z ženo sva prepotovala 4 države, vozila pa sva Mustanga convertible. Ja, če sva že v USA, potem sva pač vzela nek kao tipičen usa-wagn. Presenetljivo dober avto, moram priznat. :)
LP
S

dvorjan

Lepo, lepo. Jaz sem bil ze 20x v ZDA pa tam se nisem Citroena videl v zivo. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Stari ko Renegate si na drugem posnetku!

Dobra slika ful!

he he

superca13

Na cesti tudi nisem srečal a ma ništa od francozov.Enega tractiona sem videl v trgovini na 2X2cm sliki, na naslovnici kar neke revije. Èe ne bi bil zmenjen z lastnikom XM-a, še tega ne bi videl ;)
Tu in tam kak nov fiat 500, drugače pa samo japonci, korejci in amerišk, itak.
Stare francoze imajo, verjetno v zelo zelo malem št. glede na vse ostalo.
JureA je imel glede tega več sreče ;)

Lovro

Ka je tisto zaen majhen avto na prvi sliki? ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

@superca:
No, pa na nemsko sveto trojico pozabljas. Opel pa tako kot francoski proizvajalci tam nima za burek. =)

Od ostalega pa res, vsake toliko kaksna frklja v Fiatu 500 ali Mini Cooperju in to je to. Ceprav bi po moje tudi P208 in DS3 zlahka nasla kakega kupca tam, se posebej med mladimi, samo kdo bo prodajno-servisno mrezo postavljal ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Citat od: dvorjan;160767@superca:
No, pa na nemsko sveto trojico pozabljas. Opel pa tako kot francoski proizvajalci tam nima za burek. =)

Od ostalega pa res, vsake toliko kaksna frklja v Fiatu 500 ali Mini Cooperju in to je to. Ceprav bi po moje tudi P208 in DS3 zlahka nasla kakega kupca tam, se posebej med mladimi, samo kdo bo prodajno-servisno mrezo postavljal ...

Drži, na "uberalles" jaz redno pozabim ;)
V mestih jih je kar nekaj, zunaj pa precej manj. Največ jih je bilo v Hollywoodu pa tam okrog. S krom felnami...grdo ko drek za moj okus ;)

superca13

Nisem na tekočem, zakaj novih francozov nimajo. Bi bilo dobro vedet razlog.
S C5 bi tam kruzal kot kralj.

Jogador

A se ni citroen umaknil s trga ZDA, ko so ugotovili, da brez licence nekaj kopirajo njihovo hidro vzmetenje?
Mam v glavi, da je bilo nekaj takega, ne vem pa, če je bil to edini razlog...

Drugače pa super izletek, mustang tudi ni švoh, sploh pri njihovih cenah bencina:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

superca13

Glih sem bral eno razlago iz kvazi zanesljivega vira: Citroen: preveč zakompliciran, nekateri modeli zelo "pred časom", ljudje tega niso hoteli,  niso simpl za vzdrževat, predragi, stroški vzdrževanja visoki, radi so se pokvarili ;) Ljudje jih enostavno niso kupovali v zadostnih količinah. Citroen seje umaknil v celoti že v 70. letih. CX-e je prodajala firam CXA...ni šlo. XM-ov pa je neka druga firma prodala nekaj čez 100. -tudi ni šlo.

superca13

Citat od: Jogador;160770Drugače pa super izletek, mustang tudi ni švoh, sploh pri njihovih cenah bencina:BigThumbs:

Mustang je fajn: enostaven, robusten, nobene hude znanosti, 5 gumbov, volan, ročna klima in to je to. Pa deluje brez problemov. :)
Poraba je bila...28mpg! To je kolko..cca9L/100km, . Je pa res, da so omejitve nizke, ceste ravne, divjanja si nihče ne privošči. Motor 3,7l V6, 305KM, 6 stopenjski automatik.

superca13

Citat od: dvorjan;160767@superca:

Dvorjan, a si opazil kako je tam z Opli? Imajo jih v preobleki :) Buick Ragal, čista opelica..

Jogador

Citat od: superca13;160772Mustang je fajn: enostaven, robusten, nobene hude znanosti, 5 gumbov, volan, ročna klima in to je to. Pa deluje brez problemov. :)
Poraba je bila...28mpg! To je kolko..cca9L/100km, . Je pa res, da so omejitve nizke, ceste ravne, divjanja si nihče ne privošči. Motor 3,7l V6, 305KM, 6 stopenjski automatik.

Razen v Montani, čeprav zdaj so baje uvedli omejitve hitrosti, nekaj časa jih ni bilo sploh=)
Je pa speeding ticket z najvišjo izmerjeno hitrostjo iz Texasa... Bugatti 2 door, 371 km/h:funny34d:

Jap, tehnologija je za evro standarde predpotopna, ampak crknit nima kaj, preizkušeno in simpl. Pa še dober zvok ima verjetno:BigThumbs:
je to še isti Chevy v6, ki ga uporabljajo že od pamtiveka?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ModelJT

Citat od: superca13;160771Glih sem bral eno razlago iz kvazi zanesljivega vira: Citroen: preveč zakompliciran, nekateri modeli zelo "pred časom", ljudje tega niso hoteli,  niso simpl za vzdrževat, predragi, stroški vzdrževanja visoki, radi so se pokvarili ;) Ljudje jih enostavno niso kupovali v zadostnih količinah. Citroen seje umaknil v celoti že v 70. letih. CX-e je prodajala firam CXA...ni šlo. XM-ov pa je neka druga firma prodala nekaj čez 100. -tudi ni šlo.

XMe vem da je prodajala firma CXA za CXe ne vem. Prodali so jih pa krepko manj kot pa 100. Okoli 20 so jih prodali v ZDA, od tega enega breaka.
[SIGPIC][/SIGPIC]