XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Medtem ko Èojko še vedno razmišlja, kako bi Ambiance predelal v Ambiance sem jaz že veselo brskal po prejetih servisnih knjigah. :-)
Včeraj sem preletel 1 knjigo in ugotovil, da se moje "pikolovsko"spoznavanje XM-a šele začenja :-) Skoraj sem v nezavest padel, kaj vse sem samo včeraj ugotovil :-) Kje je še preostalih 5 knjig... :-)
S temi knjigami se zadel pravi Jackpot.
Vmes sem dal platišča na obnovo. Žal je bila prejšnja obnova slabo narejena in je začela barva konkretno odpadat. Michelinke so tudi že prišle :-):take_picture:

LP
S

MSrougeZX

Pa ni dal ta platišča Xandrej obnovit pred leti...pa kaj dosti se avto verjetno ni vozil od takrat.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

superca13

Ja...ampak slabo pobarvano. Barva odpada kot za stavo.

Xandrej

Citat od: MSrougeZX;196526Pa ni dal ta platišča Xandrej obnovit pred leti...pa kaj dosti se avto verjetno ni vozil od takrat.

Ja treba bo drugi postopek ubrat. Ker se lak lušči kjer je polakirano direkno na aluminij.

mirchi

Po moje je stric ki je barval hitel in sparal. Laka je absolutno premalo. Bi rekel ena roka,pa se tisto na tanko. Povrsina slabo pripravlje a,verjetno ne zadosti razmascena,primer sicer viden,vprasanje ce ustrezen...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Ja vidiš taki so majstri.

Čojko

Jaz bom naslednje za GSa dal na "prašno" barvanje. Za komplet štirih so želeli 80e, morda je za alu kaj več.

xantos

Citat od: superca13;196519Medtem ko Èojko še vedno razmišlja, kako bi Ambiance predelal v Ambiance sem jaz že veselo brskal po prejetih servisnih knjigah. :-)
Včeraj sem preletel 1 knjigo in ugotovil, da se moje "pikolovsko"spoznavanje XM-a šele začenja :-) Skoraj sem v nezavest padel, kaj vse sem samo včeraj ugotovil :-) Kje je še preostalih 5 knjig... :-)
S temi knjigami se zadel pravi Jackpot.

Uhh take bukle bi jaz tudi imel pa magari za Activo :Hammer3:

Zdej pa hiter v pdf pretopit pa na net dat :AngelPray:

A sploh obstajajo za Activo kake take bukle? Mogoče bi kdo na Citroen servisu lahko zrihtal kaj takšnega?

Drugače pa pohvale za rihtanje avta. Da te spomnem, če boš kaj v naše konce zahajal, me ne pozabit poklicat, da ti malo poslinim armaturko, pa se prilepim na jaštne :emot17:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

garac

čojko, a to bo osnovna + barvanje, al bo direkt?
Osebno večino stvari nosim peskat, cinkat, prašno barvat k Grašiču v naših koncih in sem zelo zadovoljen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

superca13

SM-ove jeklene bom dal tudi prašno barvat.

Xantos: če hočem to v pdf pretopit, lahko danes začnem in sem tam enkrat Novembra 2015 fertik :-)

Ko bom mimo laufal se bom seveda prej najavil in z veseljem oglasil.
Trenutno avto stoji v garaži, na 20 let starih rezervnih gumah, s katerimi se jaz upat vozit sploh ne.

superca13

S pomočjo Info rapidov oz. doc rapidov al kaj so že te finte, s pomočjo pravih shem in navodil za moj model in s pomočjo novega vmesnika za pregled inštalacije sem lociral in popravil serijsko napako na inštalaciji.
Popravljeno...uhuuu...sedaj pa se začne kazat pravi ZPJ :-)

Tudi vmesnik se je izkazal za Jackpot. Noter so še vmesniki za XM S2, pa za Hydractive, celo na CX inj. paše nekaj...
Zadovoljen v nulo.

lp
S

Rocky

Citat od: superca13;196942S pomočjo Info rapidov oz. doc rapidov al kaj so že te finte, s pomočjo pravih shem in navodil za moj model in s pomočjo novega vmesnika za pregled inštalacije sem lociral in popravil serijsko napako na inštalaciji.
Popravljeno...uhuuu...sedaj pa se začne kazat pravi ZPJ :-)

Tudi vmesnik se je izkazal za Jackpot. Noter so še vmesniki za XM S2, pa za Hydractive, celo na CX inj. paše nekaj...
Zadovoljen v nulo.

lp
S

To boš moral še meni popraviti :)

Čojko

Ja, prav zagotovo bi lahko odprl obrt za zahtevne Citroenarje. Upam, da tudi za GS-a še kaj znaš. :AngelPray:

superca13

Ti imaš to ok.  Popravljali so za nazaj.  Od začetka 92 al konca 91 nazaj če se ne motim.
Najprej so rezali stare konektorje na senzorjih klenkanja in montirali nove, s pozlačenimi kontakti. Nato so ugotovili, da ima rezervni del zamešane kontakte/barve kablov. Blo treba še enkrat rezat in barve kablov kontra povezat. Nato so ugotovili, da je to hudo pomembno in so dali še en Rapid ven, obvezno kable zamenjat in vseskup skrit, da se nič ne vidi :-)
Èe pride avto nazaj z napako (cukanje v območju nizkih vrtjajev). Èe ne...pa nič.
2 različni shemi...treba vse na novo  spasat skup, vse pine na prave cifre zvezat...in res so potem barve kablov kontra. Seveda ob originalnem rezervnem delu.

Takle je blo.