XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Xandreju ne pušča diravi, meni ne pušča diravi itd...Pridi, poglej, če najdeš puščanje ti podarim svoj avto!
Ne vem na katerem bi se prah nabiral? Avto se zrihta, registrira in se postavi an cesto. Moj bo čez 2-3 tedne registriran, tehnično brezhiben, tip top. Z defektnimi, pošušmarjenimi avti se jaz ne vozim po cesti.

psihopat100posto

imaš prav, samo komaj ko se boš z njim redno vozil boš videl kaj vse bo še treba poštimati, jaz sem menjal na mojem že vse živo, pa se še zmeraj kaj najde, glede tehnike mislim, glede pleha pa pač kak maš srečo pri nakupu, moj je bil bočno odzadaj ruknjen in tam zdaj pač malo cveti:), spodaj tudi ni nek biser, samo to ga ne ovira pri vožnji. Vi fantje ste zdaj nabavili XM-e in ste malo v zanosu, ko boste aktivni uporabniki nekaj let, če voste zdržali tak dolgo pa boste komaj pravi XM-arji.lol Pa tolko za v vednost,v tujini so tiptop XM-i od 3-4jurje dalje(pa tam do 15jurjev), zaenkrat jih je še dosti na voljo, tak da se splača premislit če se sploh splača obnavljat ali raje kupiti zdravega in tega ponucati za dele.
lp

superca13

Saj v tem je finta, vsaj pri meni no, da rad rihtam stvari. Èe vse deluje popolno, mi postane dolgcajt in pozabim na avto. Gs-a sem rihtal intenzivno več kot eno leto. Avto nima več niti ene same napake. Niti enega švasa ni na avtu. Niti ene buške, niti kapjica ne  priteče iz njega. In sedaj, ko je zadeva v nuli, sem pozabil na njega. Doma mi stoji registriran v garaži, peljem se mogoče 1x na mesec.
Za vsak dan imam nov C5 in ne rabim z XM-om in Gs-om letat okoli. Je vseeno veliko bolj zanesljiv, varen in udoben od ostalih dveh.
Z Xm-om se bom bolj "resno" začel vozit čez 2-3 tedne, ko ga registriram. Po mojem bom tudi tega hitro spravil v red in bom mi obležal registriran v garaži.  Pa kaj potem?  Večino sem že naredil, čaka pa me seveda še en kup dela in stroškov. Ne zajebavam se z dotrajanimi stvarmi, vse kar je slabo zabrišem dol in vgradim novo/ali dobro rabljeno.
XM ni noben baubav. Xm ni nič kaj drugačen od xantij, Bx-ov itd. ki jih vozim že 14 let.  Samo malo drugače zapakirana zadeva. Je pa super avto, sploh šetak. Vsi se ga nekaj bojijo, jaz se lotim vsega in vse mi rata. Tudi žvižganje hidravlike sem rešil, sam, ko se nikomur (tudi tu na forumu) ni niti sanjalo, zakaj je žvižgalo! In nobne tople vode ne bom odkril, dobenega razodetja in spoznanja z njim ne bom doživel, tudi če letno natolčem 100000km.
Da pa bo tu in tam kaj krepnilo in bom potrebno popravljat pa je logično ;) Tako kot na vseh ostalih starih avtih. Zato ga pa imam :)
Nisem citroenov laik. Včasih morda kaj vprašam, ampak zato ker v tisti sekundi nimam odgovora. Do zdaj sem še vsemu prišel do dna, tudi takrat, ko so mehaniki obupali in se brezupno čohali po glavi ;) Včasih pa tudi kaj zajebem...jebiga, na napakah se tudi kaj naučim ;)
Get it? :)

LP
superca13

zlikovski

Dvomin, da dobiš več zdravega XM-a, odzunaj je sigurno lep,... ko pa se malo poglobiš in začneš malo razdirat da vidiš drobovje, pa je malo drugače, avto nima več pet ali sedem let, to so že kar starčeki glede na druga vozila, ampak vožnja z njim pa je čist nekaj drugega, te prevzame, vsaj mene je, si posploh ne predstavljam kateri bo moj naslednji avto, ko nebo več XM-a, notri sediš ko lord, prostrana kabina, se lahko komot razkomotiš, kaj sploh hočeš več, je skoraj kot mali šleper ;)

mirchi

Saj sem vedel da ne veste kaj sem hotel povedat.Pa saj nima veze.

Xandrej mk2 vozim zato,ker sem dobil odlično vzdrževan avto za zelo dobro ceno.Drugač bi še vedno vozil mk1,ki mi je v kombinaciji z 2.1td motorjem še vedno najbolj pri srcu.

Superca13 pohvalno,tako je prav.Tako se rihtajo citrončki.Pozimi tudi mene čaka projekt GS.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

psihopat100posto

Zliko, če bi se rad pelal z šleperem en krog ti samo povej, 440KM brez prikolice, boš videl kak cota! Ja XM je res car svoje klase kar se tiče udobja,sej bi probal tudi kako drugo znamko mogoče, samo ni primerljivega nič, sploh pa ne za take male pare. Pa osebno tudi če bi imel keš za novi avto, bi raje za ta znesek kupil dobrega XM-a zadnje serije, pa enega solidnega CX-a za poleti, pa še za ono belo žabo na plin na a.netu bi ostalo verjetno. Kaj češ ljudje smo si različni in tak je prav.
lp

mirchi

Pa obstaja avto ki se lahko približa Xm-ovemu udobju.Sicer ne po sedežih ,ma pa odlicno podvoje in vzmetenje.Mercedes serije E,do letnika 2001.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Je pa res, da lažje obnavljaš dobro osnovo ko pa že samo sranje na začetku... Èe ni dela pa si ga narediš... Jaz sem zaenkrat v zaostanku ker nimam avta vsak dan ob sebi... Jaz bi tudi raje šel v klet pa nekaj šraufal kot superca kaj češ... Bo že enkrat... Glih včeraj sem rekel, če bom imel hišo hočem najmanj 4 garaže! Eno z dvigalom pa delavnico kot se spodobi, drugo za enega oldija noter tretjo pa četrto pa za avte za vsakdan... Kaj češ... Mogoče enkrat...

:BigThumbs:

Pubeci na koncu smo vsi malo ''fuknjeni'' a ne da? Jaz že sam sebi včasih rečem pa stari ti si fukjen ej... Kaj češ vsak se v življenju odloči za neko stvar in prav je tako, nekdo požere dnevno 5 pirov, drugi šraufa avte, tretji pa znamke zbira in prav je tako!!!! :emot112::emot112::emot112:

gigo

Citat od: superca13;82681Saj v tem je finta, vsaj pri meni no, da rad rihtam stvari. Èe vse deluje popolno, mi postane dolgcajt in pozabim na avto. Gs-a sem rihtal intenzivno več kot eno leto. Avto nima več niti ene same napake. Niti enega švasa ni na avtu. Niti ene buške, niti kapjica ne  priteče iz njega. In sedaj, ko je zadeva v nuli, sem pozabil na njega. Doma mi stoji registriran v garaži, peljem se mogoče 1x na mesec.
Za vsak dan imam nov C5 in ne rabim z XM-om in Gs-om letat okoli. Je vseeno veliko bolj zanesljiv, varen in udoben od ostalih dveh.
Z Xm-om se bom bolj "resno" začel vozit čez 2-3 tedne, ko ga registriram. Po mojem bom tudi tega hitro spravil v red in bom mi obležal registriran v garaži.  Pa kaj potem?  Večino sem že naredil, čaka pa me seveda še en kup dela in stroškov. Ne zajebavam se z dotrajanimi stvarmi, vse kar je slabo zabrišem dol in vgradim novo/ali dobro rabljeno.
XM ni noben baubav. Xm ni nič kaj drugačen od xantij, Bx-ov itd. ki jih vozim že 14 let.  Samo malo drugače zapakirana zadeva. Je pa super avto, sploh šetak. Vsi se ga nekaj bojijo, jaz se lotim vsega in vse mi rata. Tudi žvižganje hidravlike sem rešil, sam, ko se nikomur (tudi tu na forumu) ni niti sanjalo, zakaj je žvižgalo! In nobne tople vode ne bom odkril, dobenega razodetja in spoznanja z njim ne bom doživel, tudi če letno natolčem 100000km.
Da pa bo tu in tam kaj krepnilo in bom potrebno popravljat pa je logično ;) Tako kot na vseh ostalih starih avtih. Zato ga pa imam :)
Nisem citroenov laik. Včasih morda kaj vprašam, ampak zato ker v tisti sekundi nimam odgovora. Do zdaj sem še vsemu prišel do dna, tudi takrat, ko so mehaniki obupali in se brezupno čohali po glavi ;) Včasih pa tudi kaj zajebem...jebiga, na napakah se tudi kaj naučim ;)
Get it? :)

LP
superca13

Uau! Pa tebi ne more živ krst do živega. Takih ljudi je pa malo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Tiki

Zakaj pa je žvižgala hidravlika?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

superca13

Citat od: Tiki;82699Zakaj pa je žvižgala hidravlika?

Žvižganje je izhajalo iz obeh korektorjev višine.
Sprednjega sem že čistil ampak bolj šlampasto.
Oba korektorja sem snel, očistil, rahlo spoliral ventil in...deluje ;)
Sedaj si samo še jaz žvižgam :)

LP
Superca13

Lovro

Citat od: mirchi;82691Pa obstaja avto ki se lahko približa Xm-ovemu udobju.Sicer ne po sedežih ,ma pa odlicno podvoje in vzmetenje.Mercedes serije E,do letnika 2001.

Tudi model E od 2001 naprej se lahko kosa po udobju vzmetenja s citroeni.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

sop

malo offtopic

Citat od: superca13;82681Do zdaj sem še vsemu prišel do dna.... Včasih pa tudi kaj zajebem...jebiga, na napakah se tudi kaj naučim ;)

evo, takega mehanika jaz iscem.

zlikovski

@psihopat100posto me je en peljaz z šleperjem brez prikolice, kot praviš to je noro, to rabiš že kakni dober športni avto ali eksotiko, da ga lahko skenslaš, no končne hitrosti nima ampak vleče pa ko pras..a.