XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: psihopat100posto;82450superca ne bluzi, XM-ov je zmeraj manj na cesti, pelje se lepo z katerokoli mašino, tak da je čisto vsak vreden očuvanja.
lp

Kaj pa ti bluziš? Kdo pa pravi da vsak XM ni vreden očuvanja?!
Èe bi dobro prebral, bi lahko dojel,  da sem ciljal samo na to, da so vsi ostali manj zanimivi od V6.
To pa še ne pomeni, da avto ni za očuvat...

Lp

garac

@superca, glede zaščite votlih delov se ne strinjam s teboj. Več lahko pove Mato. Vsekakor je vosek dobrodošel kakšno Krown olje, ker ti zaščita z zunajne strani kaj dosti ne korsiti, če prerjavi od znotraj ven.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Zaščita votlih delov je nujna, se strinjam. Krown olje je super za to, saj se vlaga lepo spelje vstran. Pa nanest ga je treba na primerno priprtavljeno površino.
Mehke zaščite ala Dinotrol so pa za zunaj, kjer je izpostavljenost pesku itd največja.
Èeprav...škodit tudi ne more, če ga uspeš našprocat znotraj na zdrav in s temeljno barvo zaščiten pleh ;)

Lovro

Ma bo zgleda tudi Xm počasi v nekaj letih postal hobi avto, kot so to žabe in CX-i. Vzdrževali in vozili ga bodo le še ljubitelji.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Lovro ga že... Ja hitro je prišlo do tega... Saj poglej avti so stari 21 let...:BigThumbs:

zlikovski

Jaz pa tak delam, ko očistim pleh do svetlega, ga pošpricam z cink sprejem, nato osnovna barva potem zaščita, se pravi dinitrol, ali kaj podobnega temu, kot ste omenili v prejšnjih postih, nato pa še barva in lak.

Glede zaščite notranjih delov pa, če hočeš imet narejeno kot je treba, pa brez tega negre, zaščita mora bit, pa lahko kdo govori kaj hoče, tisti ko se pa vsaj malenkost spozna na to pa ve o čem je stvar.

Citroenovc

Citat od: dvorjan;82487Moras tudi vedeti, da so lastniki V6 modelov bili ljudje, ki so imeli dovolj pod palcem, da niso skrtarili pri vzdrzevanju ... Za 2.0i pa tega ne mores trditi ...

No prvi lastniki so bili v vsakem primeru tako pri 2.0 kot V6 kar precej premožni.

Kasneje pa bi rekel prej obratno - V6 so precej hitro imeli nizko ceno (višja reg, dražje vzdrževanje, ipd) - in so precej hitro zapadli v krog kupcev, ki so jih kupili, "ker je bil poceni" ... takemu se je tudi prilično jeb... za primerno vzdrževanje.

Pa še to je treba upoštevati - v času, ko se je v SLO (in ex YU) prodalo največ XM - so bili to v glavnem (še posebej V6) službeni avtomobili. Kar ima svoje minuse in pluse.
Minus - če ga ni vozil prav poklicni voznik - je avto lahko imel nebroj voznikov.
Plus - pri vzdrževanju se ni šparalo. Kar nekaj jih je imelo tudi poklicnega voznika - ti so bili običajno tipi topi negovani.

Zame osebno je "najbolj pravi" XM ta prva serija, ki ima 167KM V6 3.0 motor, DIRAVI volan in usnjeno notranjost (ampak še brez lesenih okraskov), originalna lita platišča (ki so poklon SMu) in volan na eno prečko. Kot je nekdo napisal - tak je bil leta '89 predstavljen in izbran za avto leta. Ostale različice so prišle kasneje.
OK

LP
Primož

superca13

E takega imam jaz :) In Xandrej :)

superca13

Nekaj me še zanima: kako pa očistiš notranjst praga do svetlega? Ali pa recimo  kako očistiš notranjo površino po varjenju?

LP
Superca13

Xandrej

Citat od: superca13;82539E takega imam jaz :) In Xandrej :)

moj je zdaj postal tapravi ni pa original ampak kaj češ... Se ne vidi sploh...

zlikovski

Notranjost itak nemoreš, edino, če menjavaš prage, pač spucaš kolko lahko, pa pošpricaš, drugače nemoreš, samo pri takem delu, je za tri leta spet zunaj rja, celo pa če zravend daš varilni aparat.
Zato jaz ne prakticiram varjenja, star kos odrežem do čistega pleha, nato pa tkanina, in imaš večno mir pred rjo, celo pa pri pragih, ki so vedno najbolj izpostavljeni vremenskim vplivom, kamni, pozimi sol,voda,....

zlikovski

@avantgarde BMW-ja sem imel eno leto, kot popestritev voznega parka, sem mislil da je te oh in sploh nevem kaj,... res pa je da mašine delajo odlične in tu se tudi konča, potem sem ga pa podaril očetu, tak da se zdaj on fura z njim, če povem po pravici sem se v tem enem letu parkrat peljal z njim, to ni avto zame, mi ne sede, pa naj si misli kdo kar hoče.

mirchi

Ko prebiram to temo mi grejo lasje pokonci!

V informacijo,Xm-e vozim že 12 let,s prvim sem se seznanil pre 15-imi,ko je kolega kupil 2.0.To da je V6 najbolj zanimiv-pa ja,največ jih je,so najbolj v k...u,naprimer najdi mi enga ki mu diravi ne pušča.P?oleg tega,da juh vozim,jih tudi popravljam,kar nekaj jih je na cesti zaradi mene,pa se do sedaj nisem hvalil pa delal pametnega,velikokrat sem kupil zmazek,ga popravil,pa spravil nazaj na cesto,po sistemu škoda ga je,naj nekomu služi,mel sem jih 14,trenutno mam 3,en se bo v kratkem vrnil na cesto,enga uporabljam vsak dan,en bo pa verjetno darovalec delov,pol se pa najdejo neki "ljubitelji" ki jih majo v garaži pa Xm oh in Xm sploh.

To je avto za na cesto ne pa da se prah na njem nabira,pa da se lahko pohvališ,da maš Xm-a.

S tem nisem hotel nikogar užalit,če sem se opravičujem,izrazil sem svoj pogled na stvar in povedal izkušnje.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Zakaj že imaš fazo2 ? Za na cesto mislim....

Xandrej

Mirči ti imaš avto za vsak dan mi pa ne... Mi ''ljubitelji'' pač imamo za prah gor nabirat! kaj češ... Ja pa hvalimo se okoli. jaz vsakega ko vidim stari jaz mam xm-a... Itak jih 90% sploh ne ve kaj je to sploh zaen avto... Drugi pa rečejo stara jajca rjasta... :BigThumbs: