XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: krtija;82131Ja tista pri steklu. Ponavadi majo vsi počeno.

U tisto je res kar zajebano ampak se da... Načeloma smo sedaj ko smo rastavljali to ven pobrali tudi ampak vem, da je nekaj zašraufano odzunaj pri haubi nekaj pa odznotraj... Danes bom malo pogledal na avtu...

zlikovski

Zdaj me pa žalite z 2.0i

superca13

Ne tebe, avto :) Zezam :)
Avti z večjim motorjem so pač bolj zanimivi. Pa še manj jih je kot dizlov in 2.0i.

zlikovski

psihopat100posto

superca ne bluzi, XM-ov je zmeraj manj na cesti, pelje se lepo z katerokoli mašino, tak da je čisto vsak vreden očuvanja.
lp

Lovro

Èe bodo zrihtani sami V6, bo ravno obratno - najbolj redki bodo klasični 2.0.

Itak si pa vsak sam izbere in zrihta avto po svojem okusu.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

Moras tudi vedeti, da so lastniki V6 modelov bili ljudje, ki so imeli dovolj pod palcem, da niso skrtarili pri vzdrzevanju ... Za 2.0i pa tega ne mores trditi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dani77si

Citat od: dvorjan;82487Moras tudi vedeti, da so lastniki V6 modelov bili ljudje, ki so imeli dovolj pod palcem, da niso skrtarili pri vzdrzevanju ... Za 2.0i pa tega ne mores trditi ...

če dobiš V6-ko od nekoga ki res ni škrtaril potem OK. drugače maš pa še večje sranje..

zlikovski

Dandanes če vidiš dobro ohranjenega XM-a si lahko zabeležiš na koledar, ponavadi so že vsi zgonjeni in lastniki čakajo, dokler bošel, potem pa v prešo.

psihopat100posto

ja res je,osebno se tudi sam odločam ali obnoviti ali ponucati za dele ostalo pa ..........!:)
lp

Tiki

Jaz Priznam da bo tud moj XM živel do takrat dokler bodo stroški popravil nekje v mejah normale. Ko bom pa primoran v njega vložiti 1000€ samo da bo naredil tehničnega kaj šele da bo tak kot bi moral biti, ga pa čaka (kot večino XMov) samo še "razlaz". Nažalost.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlikovski

Glede tega smo si različni. Primer, trenutno obnavljam pragove,... malenkost se je že poznala rja, raje preventiva, moram pa povedat, da znotraj pragov XM nima zaščitnega sloja, samo barva, kar me je presenetilo, zdaj mu not nafilam Dinitrol 442. Pri teh letih lahko kdo pravi ja saj avto je lep, seveda na zunaj, ko pa začneš malo v drobovje pogledat, pa vidiš kak je, jaz imam srečo da imam pleh v super stanju, ker ga vsako leto pregledam in očistim ter zaščitim, in se tudi odločil glede na stanje vozila, da naslednje leto na spomlad avto porihtam u nulo. Obnovo načrtujem praktično kot sem omenil od spomladi do jeseni, iz tega je razvidno da bo stvar doterana v nulo, ter seveda na koncu vozilo v kompletu prebarvati. Tudi pragovi pridejo drugi, seveda moj izdelek iz epoksija, bom kalup vzel po obstoječih pragih, tak da bo stvar ista, ter praktično rje nebo več na karoseriji, edino vsaki dve leti malo šasijo pregledat in to je to.
Vem pa da bo to precejšnji finančni in časovni zalogaj, ampak na koncu vsaj vem da je to kot treba.

avantgarde

@Zlikovski: Èe se ne motim imaš ti xm-a,cx-a pa še m3;pa če za vse tako skrbiš pol pa svaka ti čast.

superca13

Citat od: dvorjan;82487Moras tudi vedeti, da so lastniki V6 modelov bili ljudje, ki so imeli dovolj pod palcem, da niso skrtarili pri vzdrzevanju ... Za 2.0i pa tega ne mores trditi ...

Ja, dokler je bil avto star do 10 let. Potem so te , skoraj zastonj avte pokupli  tisti, ki nimajo nič pod palcem. Zato pa so taki kot so...3.0 najbolj.

superca13

Citat od: zlikovski;82519znotraj pragov XM nima zaščitnega sloja

Seveda da ne.
Tisti "mehki" zaščitni sloj je namenjen temu, da kamenčki ne poškodujejo barve oz da ne ranirajo pločevine, kjer bi nato začelo rjavet. Zunaj ja, znotraj nima smisla. Še na nobenem avtu nisem videl, da bi bila ta zaščita znotraj pragov. Pravzaprav kjerkoli znotraj. Tudi če nažgeš dinitrol v notranjost, nisi kaj dosti naredil. Dintrol in te zunanje unterboden zaščite so bolj kot ne vse "porozne". Najbolj važno je tisto, kaj je direktno na pločevini.

LP

Sueprca13