XM na internetu

Začel/a Veloce, September 17, 2009, 05:45:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deedko

crn xm break ki je bil nazadnje v radecah, kupljen, pa smo spet na odkrivanju veselja v xmu

psihopat100posto

deedko

smoukar

Citroenovc

Tega sem lani januarja šel gledat na Obalo, ko se je prodajal še tam.

Kaj naj rečem drugega kot - tega denarja je definitivno vreden. Ni pa "pali in vozi". Kar je bilo nujno za zrihtat (in verjamem da danes stanje ni bistveno drugačno): pregniti pragovi in pa puščajoča pečka kabine. Potem pa za natančneže še tu pa tam kaka praska za pobarvat, voznikov sedež Alcantara morda za zmenjat kak del. No pa sam motor je bil še kar masten spodaj - samo vsaj opran ni bil, kake lužice pa pod njim tudi ni bilo. Imel je že zamenjano desno (ali pa morda celo obe) kapo prednjega teleskopa.
Velik plus je bil pa tek motorja in pa predvsem hidravlika oz podvozje v celoti - u nulo zrihtano in res brezhibno delujoče in brez kakršnihkoli pokov podvozje. Sem takrat vozil nekaj primerkov, vsi bolj mehansko poštimani in ohranjeni (in tudi dražji) - ampak bolj kot sem potegoval črto bolj se nisem mogel znebit ocene, da je tale dotični imel najbolj perfektno delujočo hidravliko.

Skratka - jaz sem se kasneje odločil za nekaj čisto drugega, ampak mi je za temle še vedno malo žal, ker sem se v njem počutil kot riba v vodi. Tako da bi si zaslužil nekoga, ki ga ne bo strah kleparije in ličarstva in pa narest en temeljit preventivni servis motorja.
OK

LP
Primož

antasi

koliko pa je imel takrat km ko si ga gledal, še veš mogoče, zdaj piše 220000km?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Tej kilometri so realni. Sem ga jaz precej ponujal na tem forumu. Poglej poste nazaj.
Pripeljan iz Nemčije skupaj z 1. starejšim lastnikom, ki ga je nato prodal enemu v Izoli, vozila njegova zena ene par let KPIzola.
Jaz sem ga tudi peljal eno manjšo vožnjo in kar se mehanike tiče je bilo vse ok, lepotno pa bi bil za popravit v kolikor te to moti.
Menim, da je zelo dobra osnova, gre pa lahko par jurjev takoj na tak avto v kolikor ga želiš imet brezhibnega.

Citroenovc

Ja kilometrov je imel okoli 215k km - delovalo je, da so popolnoma realni.

Glej - ta avto za ta denar, če imaš žilico da kaj sam postoriš okrog mehanike in če imaš dobrega kleparja/ličarja za zmeren denar - je zastonj.

Jaz bi ga verjetno lani vzel, če bi takrat že bil odločen, da bom namenil tja do 5-6k Eur za "avto za prosti čas". Takrat sem imel sam pri sebi zgornjo omejitev 2-2k5k vložka za 1 leto vožnje za tega srebrnega (seveda vinjeta in goriva nista všeteta, da ne bo pomote). To mi je bil meja, ker je bil za le zmerno nekaj več na voljo zelo vzorno porihtan XM S1 od soforumaša. Vendar to pomeni 2k5Eur  za avto, ki je na cesti: Se pravi pri tem srebrnem na nabavno ceno še 4x nove gume, registracija in nujna kleparska dela na pragovih + menjava pečke + en malo večji preventivni servis. Pa se nisem moral odločit, a bi se vrgel v to. Saj pravim, če bi si takrat zastavil za sprejemljivo mejo kakega tisočaka ali dva več - bi pa verjetno bil že kar nekaj časa moj.

In bi bil vreden takega vložka, ker peljal se je pa res dobro. Ampak RES dobro.
OK

LP
Primož

LukaKST

A je menjava pečke podoben poseg kot pri Xantiji?
Ker bolj ko berem o tem avtu, bolj me zanima. =)

Čojko

Saj lahko, da je že kdo tudi kaj popravil. Najboljše da se gre na ogled avta.
V6 3.0 z diravijem in z vso ostalo exclusive opremo. Pesem za vozit.

Tiki

Menda je pri XM menjava pečke precej bolj enostavna kot pri Xantiji... Bo Mirchi kaj več povedal.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

alesz

Najprej je potrebno sploh pogledati kaj je na stvari.Pri Xm-u ponavadi spustijo tesnila na ceveh pod desnim predalom.....

superca13

Saj lastnika imate tu na forumu.
Sam sem imel en izpad 2-3 mesce nazaj in sem hotel še enega kupit...in sem malo poklical lastnika.
Avto poleg naštetega še meče vodo ven v motornem prostoru(malo pozabil ali na raztezni ali na ceveh pod kolektorjem ali pri vodni črpalki). To zna bit da ni nedolžno. Temperatura mu naraste precej previsoko...100 St...
Mislim da avto ni v takem stanju, da bi se človek z njim odpeljal.

Nisem šel niti gledat.  Kako je pa danes... nimam pojma.

superca13

Citat od: Tiki;204784Menda je pri XM menjava pečke precej bolj enostavna kot pri Xantiji... Bo Mirchi kaj več povedal.

25 minut dela. Enostavno.

Citroenovc

Citat od: superca13;204791Avto poleg naštetega še meče vodo ven v motornem prostoru(malo pozabil ali na raztezni ali na ceveh pod kolektorjem ali pri vodni črpalki). To zna bit da ni nedolžno. Temperatura mu naraste precej previsoko...100 St...
Mislim da avto ni v takem stanju, da bi se človek z njim odpeljal.

Ja to pa definitivno ni delal takrat. Pa sem ga dovolj časa vozil, da bi se moral "pregret", ker je test trajal preko pol ure.
Je pa res, da je bil sončen in topel, ampak januarski dan (se pravi okol 15st zunaj, ali pa celo kaj več, ker smo bili precej pomladansko lahko oblečeni).
OK

LP
Primož