Gasilski HY

Začel/a andraž, Julij 20, 2009, 09:16:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Pa ne me jebat.Prasca predelat v trgovino???

Pa ka folk nima nič pameti????

Jooooj!!!:Red-Irate::Red-Irate:
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

dani77si

to bi mogl prepovedat....
oziroma bi mogl bit že mal kaznivo..

Lovro

No ja, upajmo vsaj, da ga bo lastnik čuval in ohranil, da ne bo čez par let ves rjast.
Èe ga bo ohranil, bo tudi OK.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Saj pa je še polno takih pujsov po svetu... Kaj zdaj?... Jebat ga stranka ga je naročila in tudi predelavo za kar bo plačala... kaj boš rekel ne nebom! Pol pa bojo hodli kekeci gledat gasilskega pa jim bo vsak euro preveč.... Saj poznamo kak gredo te stvari. :BigThumbs:

pubi2cv

Nič nemoralnega ni pujsa predelat. Ampak tegale se mi pa res skoraj zdi malo škoda - predvsem zaradi ohranjenosti oz. stanja v kakršnem je bil. Sicer je pa stvar posameznika, kaj bo počel s svojim avtom....Naj še dolgo veselo pujsa po svetu. Èe bo vse po sreči, bom pa drugo leto tudi sam stopil med svinjerejce

vinotoc

Fantje, vsi naši pujsi, ki so sedaj v glavnem avtodomi, so bili prej nekaj drugega! Ta bo sedaj pač oštarija!
Èe kupim gasilca in ga predelam v avtodom je OK, če pa ga predelam v oštarijo pa ne. Joj, joj...
Kdo od vas bi imel gasilskega in z njim hodil na srečanja ali se vozil vsak dan? In kaj bi delal z njim? Bi gasil? Ne uporabil bi ga kot Sredstvo za spati ali za duvati se.
Pa saj mi lastniki starodobnikov nismo muzej, temveč ljubitelji vozil in vsak si ga priredi po svoje. Kdor pa prisega totalno na original je pa zbiratelj/muzej. In takega v SLO še nisem spoznal! Zadnji je bil pokojni Jože, ki ga ni hotel predelati v avtodom.
LP vinotoc.
PS: tudi mene boli srece kaj je naredil ampak....
podobno je z GS, ki gre v muzej, v pravem pomenu besede. Pri nas bi vsak prvo "obnovil" po svoje in se hvalisal kak je original. K.... pa original!!!!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vinotoc

Citat od: garac;62013Krvoskrunstvo, uničenje kulturne dediščine, francozisigurno jočejo za njim:Hammer3:
Gaši, pa kakšno krvoskrunstvo. Saj ni bil njegova mati ali sestra. Uničenje tehnične dediščine mogoče, ampak le, če bi bil zadnji in ga v muzeju ne bi imeli. Francozi ko bog ne jočejo za njim. To kar mi občudujemo, se njim  j.... Saj si videl, koliko zapuščenih in gnilih je po njivah in vrtovih v F.
Èe bi vsi bili tako pravoverni kot mi na tem forumu, ne bi nobeden od nas imel nobenega starodobnika, ker bi jih vsi dosedanji lastniki držali zase.

garac

@vinotoč, sigurno je francozom eno figo mar, ampak v temi o GS je nekaterim od članov foruma zelo hudo za Gs, ki bo krasila konzervatorij. Potem sklepam, da francozi enako jočejo za pujsom, kot naši za žabico. Osebno sem vesel, da je geeska šla v citro nebesa med svoje.
Po moje, me poznaš že dvolj dolgo, da veš, kdaj se šalim in kdaj ne.

Kaj je tip naredil iz HY, je njegova stvar, lahko bi ga tudi v prešo dal, saj je njegov. Kaj nas briga? Všeč nam mogoče ni, ampak to je stvar posameznika, vsak lahko naredi s svojo lastnino, kar hoče.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Sedaj ko smo se razžalostili in olajšali Citro dušice, bi pa vseeno hotel vedeti kaj se bo prodajalo in kje, pa kdo je lastnik. Po slikah sodeč bo nekaj, za kar je treba hladilne vitrine, če prav vidim zadnjo sliko. Torej: sendviči, ribe, zelenjava (glede na barvo)? In najpomembnejše: ali ostane v SLO ali gre v tujino?
@gaši: iz oči v oči se mi zdi, da vem kdaj se hecaš, če pa pišeš pa ne:)
LP vsem, Vinotoc

andraž

Èe kaj vem, bo Pujs ostal v Sloveniji, natančneje v Slovenj Gradcu. Služil bo kot premična prodajalna domačih produktov, kar naj bi počela neka zadruga ali nekaj podobnega. Prodaja bo potekala po vseh večjih krajih domovine. Problem bo, ko bodo med vožnjami širom po Sloveniji Pujsa priganjali v "moderne" potovalne hitrosti...

Lovro

Èe bodo tiščali gas, itak ne bodo dolgo tega počeli - jih bodo že stroški obnove motorja spravili k pameti ali pa bo kombi naenkrat na prodaj in dobra prilika za kupit za kakega ljubitelja.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

vinotoc

No, tukaj je članek o našem pujsu:
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042319146
Pa še izseki iz članka:
Slovenj Gradec - Zadruga za razvoj podeželja Mislinjske in Dravske doline, ki je sofinancirana iz evropskih sredstev Leader, je v soboto v starem mestnem jedru Slovenj Gradca v Andeškem hramu odprla trgovino z izdelki s podeželja, hkrati pa predstavila tudi prvo premično trgovino. ....
.....
Izdelke za zdaj ponuja 24 kmetov, mojstrov domače obrti in drugih proizvajalcev s Koroške, ki se jim bodo sčasoma pridružili še drugi. Ponudbo pa bodo Korošcem in drugod po Sloveniji približali s premično trgovino.
Zadrugi je uspelo pridobiti odlično ohranjen citroën hy van, izdelan pred več kot 35 leti, ki je služil gasilcem. Premika se počasneje, saj ima le tri prestave, toda ta rariteta je dobila imeniten videz premične trgovine

pubi2cv

bramar

Sicer ne vem, če to spada v to temo, a boste že poskrbeli za to ...

Sem v včerajšnjem Dnevniku prebral zanimivo novico o potujoči trgovini. Ne bi imel nič proti, če bi se ta trgovina ustavila kdaj pred našo hišo ... :emot127:

Èe je kdo od iz Koroškega konca, bi bilo zanimivo citroja tudi "pofotkati" in objaviti tu ...

vinotoc

@Pubi
ni,ni... bo pa pridrvel v tvojo vas in ti prodal salame, pa bio nevemkaj, tebi pa se bodo cedile sline in solze od spomina na izvornega gasilca :(
No Korošci (Slovenj Gradec = Koroška =/= Štajerska), slike gor!
LP vinotoc.

PS Slovenj Gradec ima dva paradna konja. Tega HY in Venetskega konja Oskarja Kogoja. Bravo!