Gasilski HY

Začel/a andraž, Julij 20, 2009, 09:16:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

coyote

za Janeza: ker vem, da slediš ponudbi na Leboncoin, mogoče Mobile.de in najbrž kateri od Nizozemskih spletnih oglasnikov, me čudi, da si totalno ustrelil mimo s ceno konkretnega HY (bivši gasilski). Èe bi mi ga Francozi prodajali za ta denar, bi šel ponj po trepalnicah...
Naj vsaj ostalim napišem, zakaj je "realna" cena HY prodajalne pribl. 15.000,00€ (taka je bila namreč izklicna cena na licitaciji).

Zakaj je nakup gasilskega prasca dober nakup, nikakor pa ne poceni? Ker so vozila garažirana, redno servisirana in nič rabljena (zaradi patriotizma stoji v skoraj vsakem gasilskem društvu kot maskota).

O HY trgovini: ideja LAS (lokalna akcijska skupina) je bila dobro zamišljena, žal so si pri MDD (Mislinjska in Dravska dolina) po svoje razlagali zakone financiranja in poslovanja (sam sem član LAS Istre). Investicija za uvoz in  predelavo vozila je bila zaradi upoštevanja HACCP velika, v bistvu 2/3 skupne cene.
 V iskanju rešitve in selitve HY v naš LAS sem si oktobra lani vozilo ogledal, videl račune notranje opreme, slišal za strošek predelave (brez nobenih nategov trgovcev in mehanikov!). Skoraj 20.000,00€, ki pa jih seveda ne morejo pričakovati, saj je vozilo ozko specializirano, temu primerno majhen spekter možnih kupcev.
Andraž je danes razmišljal o HY v poletni sezoni, sam sem to predlagal LAS MDD pred devetimi meseci, pa ni bilo zanimanja.

Za konec: tam daleč v UK - Welles - živi Andrew, za nas prijatelje Andy, ki ima doma 18 voznih prascev in niti enega Hymerja. Najcenejšega je kupil za 1.300,00€, najdražji je bil 16.000,00€.
Po posredovanih slikah in podatkih o LAS HY, je čisto možno, da bo konec poletja v njegovi štalci 19 prascev. Èisto možno.
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

janez

OK ... Coyote, se vdam :)

Ja res je spremljam cene. Vendar ne verjamem napisanemu ali izrečenemu na oglasih ali po telefonu. Sem z leti že preveč "ohranjenih" in "obnovljenih" avtov videl , pri nas in v tujini, naših in tujih...

Edina rešitev za tele stare avte je pa v tem trenutku edino izvoz v tujino... če se najde kupec. Kar je razumljivo...

Èe si pri koritu pa pa nam poročaj kam bo toti tribrzinc šou :)

garac

Mislim, da bo v tujini tudi končal. Èe spremljaš kioske, ki se po fr prodajajo po 20 jurjev, je tale prasec, za njih raketa.

Èe bi imela ðek pot lalalala, bi lalalala...

..bi čez poletje s tem pujsom prodajal sladoljed, palačinke, ljimunad iz avtomat...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/