Po?kodba pnevmatike in težave z rezervnim kolesom

Začel/a _janez_, Marec 20, 2007, 05:41:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Te homologacije pišejo v sloveniji in kje je problem? Da so IDOTI ker vpišejo samo eno dimenzijo ?e hoče? drugače pa idi lepo pla?aj pa bomo ti vpisali ?e kaj drugega. Dnar na nar... Jaz bi jih to?u v tem primeru. Zakon homologacija pa vseskupaj se tepe... Kaki butli.

Jaz se opravičujem samo res nisem mogel vrjet, da tudi to delajo pri C4-kah... Da ti rez. kola ne paše gor... Da bi jim vrat zavil... Jao... Kupim Vw tam se to ne dogaja...

hadei

Ma, ja. To ti misli?. Vsepovsod se napake dogajajo. Dokler bo ?love?ka roka med procesom, tako bodo tudi napake. Napake se dogajajo vsepovsod samo, da nekje manj nekje ve?. Navsezadnje tudi doktorji zdravniki delajo napake....žal, ampak tudi oni so samo ljudje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

_janez_

No, sem se zmotil homologirana je tudi 16", in sicer 205/55/16 ter 205/50/17. To dvoje gre gor. MAlo verjetno je da se take napake dogajajo v tovarni, ker je proces toliko avtomatiziran, da se pred izdelavo avtomobila iz skladi??a potegne določene kose in se to opazi ?e preden gre vozilo ven. No vsaj tako bi moglo bit. Sumim da je nekdo v sloveniji rabil te feltne.

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@janez, kaj ste rešli? Ne zNaš namontirat gume, pa ti je malo nerodno a?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ne moreš vrjet vse C4 pridejo s tovarne z 15 colsko rezervo baje pa ?e gre gor al ne... Je pa hec tamali C2 VTS ima rez kolo original 16 col lito felno. Tak, da ne vem kak b? re?il je pa res, da je pravica čisto na tvoji strani ker ti MORAJO dati pravo kolo ki paše na tvoj avto... ;)

garac

Mene pa zanima kako lahko sploh prodajajo avte z nehomologirano rezervo? To je stvar za in?pekcijo!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Me prav zanima kaka bo rešitev tega problema z rezervno gumo ...

Kaj bodo naredili na Citroenu ... Avto je ?e drugi dan na servisu ...

garac

bodo spredaj namestili manj?e zavorne diske in šeljusti haha
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Citat od: garac;3242bodo spredaj namestili manj?e zavorne diske in šeljusti haha

Kaj misli? da niso zmočni tudi kaj takega naredit? (pri nas je vse močno :-))

hadei

Ali pa bodo samo malo pofleksali feltno, ?e ni prevelika razlika.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

mogoče pa mu delajo 10 cm distan?nike bo felna bolj vun prišla pa se bo vrtela mimo zavorne ?erljusti... Jao...

Me prav zanima kaj bojo rekli...

_janez_

nič danes grem baje po avto, tako da bomo vidli. V tem času so pa dali Berlingota.

_janez_

Ja avto je doma, dali so rezervno jekleno 16" in gumo Michelin Energy 205/55/16". Na vprašanje, zakaj imajo nekateri citroeni tudi za rezervo lito feltno, mi je, vodja mehanične delavnice v Kopru (g. Petrina), rekel, da ni videl ?e citroena in da lahko pogledamo vsa vozila ki so tam. Ko sem vztrajal pri tem, da so samo re?ili problem in ne naredili tega kar mi pripada, je osorno rekel da naj se pisno obrnem na tehnično servisno službo.

Andrej zato te prosim ?e mi lahko pove? kateri letnik je tisti C2, ker pri Merlaku pravijo da od pred kratkim ne dajajo ve? rezervne lite. Tako da od tu dalje ne vemo ve? kaj je res.

Rezervna je zmontirana in poškodovana guma je v popravilu, ampak viijaki ne nalegajo prav na jekleno feltno, tako da se podlo?ka prosto su?e okoli vijaka, kar mi je izredno čudno in kaj takega ?e nisem videl.

Xandrej

Ja vijaki ki so za lite felne za citroena imajo konus ter podlo?ko to jepri?vr?ženo zasilno tak, da bi rabil normalne vijake. Zdaj ne vem kako je s tem ampak pri meni je v kuferamu original lito platišče kaker?nega je imel avto gor na kolah ko je prišel iz tovarne. C2 VTS ima enako lito platišče za rezervo kot ima na kolesih... Vem, da tudi peugeoti 206 CC tisti ki so meli 16 col kolker vem so meli lite felne tudi za rezervo...