Po?kodba pnevmatike in težave z rezervnim kolesom

Začel/a _janez_, Marec 20, 2007, 05:41:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

ja, ?e je guma strgana, potem je po?kodba, ?e bi bila le bula, pa verjetna napaka v materijalu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gargamel

Mislim, da ima Janezov C4 rezervo 16 colsko na jeklenem plati??u.

Janez daj se obrni na Michelin Slovenija tko kot ti je ?pan odgovoru in se z avtom tam oglasi.

_janez_

Ma za 15 EUR se ne grem zajebavat, bom dal popravit. Majster je reku da bo ko nova pol.

hadei

?e ti odkrito povem sem imel isto težavo. Vulkanizer mi je znotraj dal debelo podlogo in sem se s tako gumo vozil 2 leti brez problema.
Je pa res, da sem jo zaradi varnosti imel na zadnji osi. Nikoli ne ve?.

GARGAMEL...?e na sliki se vidi, da je mehanska po?kodba tako, da nima smisla. Ve? bi imel stro?kov z gorivom in porabljenimi ?ivci kot je vseskup vredno. Za 15 ? pa bo kot nova. Skoraj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gargamel

Se popolnoma strinjam, da se za 15 eur ne spla?a zajebavat.

_janez_

mogoče sreža v nesre?i, kaj pa vem ampak kot dogovorjeno grem k vulkanizerju da popravi pnevmatiko. Dvigne avto, da dol kolo im mu dam rezervno in poglej hudiča ne gre gor. Za rezervo so mi dali 195/65/15.

nič te?em na servis in jih ujamem 16.15 ob 16.30 zaprejo, ampak niso imeli interesa za pogledat, ker so končali delat. Povem da ne znam zmontirat rezervne so me gledali malo čudno, no pol povem kje je problem in mi re?ejo ?e sem menjaval feltne aluminjaste sam. Pizda ne vem kaj ima to veze ?e bi jiih? Rezerva bi mogla bit prava not po moje.

Nato re?e da naj pridem v ponedeljek, da morem pustit tam avto. Ne vem zakaj?
Kaj mi bodo zavorne šeljusti dali manj?e gor, ali kaj? Pa sem reku da naj se dogovori in naj mi sporoči kdaj bo in?pektor dol, pa je bil odgovor da me ne mislijo klicat. Na vprašanje kaj bi blo ?e mi poči guma na cesti, mi re?e isto kot da bi se ti pokvaril.

No pol ko sem mu zapizdu da tudi jaz delam,je postal malo bolj prijazen.

hadei

?e dobro, da si to ugotovil sedaj. Zamisli ti to srečo v NESRE?I. Roko na srce, ?e ti ne bi guma postala "trudna" bi se normalno vozil naprej kot, da nič ni. Zamisli si to....potem bi šel na dopust v daaaaljno Italijo ali Hrvatsku, kjer bi slučajno imel gumidefekt. Jaz re?em...?aubau dopust. Stoji? ob cesti, ne ve? koga poklicat, avtovleka, popravilo...itd...itd...
Kot sem rekel, po eni strani...... Sreža V NESRE?I.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Kaj? A ne gre gor 15 colarka al kaj? Daj ne kakaj. Seveda gre. ?e gre na Xsaro VTS 170 konjsko 15 colarka ?e gre na tvojega...

gregor

Rezervo daj zadaj, zadnjo pa naprej, da se ne boš vozil z bulasto gumo in slučajno ne pride ?e do tretjega problema.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

_janez_

JA na žalost ne gre 15 gor. Ja da dam rezervo zadaj in grem na servis bodo rekli da sem budalo. Da kaj hodim težit ?e jo imam gor.

Gox

Rezervna guma more it na vsako kolo na vozilu...ne pa samo na določene. kaj bomo vozili 2 rezerve s seboj???

In kaj v primeru da bi nam počila prednja guma ... bi najprej dvignili avto zadaj, od?raufali kolo in zamenjali gumo z rezervno. Potem dvignili avto spredaj in menjali počeno z zadnjo? (ja seveda, pa ?e centrirali jo bomo na cesti...)

Rezervna guma more it na tisto os na kateri jo potrebujemo.

To težavo more servis odpravit in dat v avto tako gumo da bo ustrezala.

Gox

Citat od: Andrej;2951Kaj? A ne gre gor 15 colarka al kaj? Daj ne kakaj. Seveda gre. ?e gre na Xsaro VTS 170 konjsko 15 colarka ?e gre na tvojega...

Hmm, si prepričan da gre 15-ka na njegov C4 ?

Xandrej

Zakaj ne gre gor? Kaj je napoti?

Zavorne ?erljusti? Imaš 288 mm zavorni disk spredaj kot Xsara VTS ki gre gor 15 col. Na 320 mm velik zavorni disk ne gre... ;)

Mislim pa da taki idioti na citroenu niso, da bi ti dali rezervo zraven ki ne gre na avto saj to je tovarničko. Jaz imam sicer original lito platišče v kuferamu od C5 ki je bilo serisko na avtu tako je tudi rezervno... 16 col... Je pa varijanta, da je bilo tudi pri tebi lito platišče 17 col pa so ti jo spizdili na servisu... 4 taki avti v kopru pa ma? komplet pa proda? za 200 000 ?ukov...

hadei

Hmm, ANDREJ očitno dvomi? v JANEZ-ove in vulkanizerjeve sposobnosti, da zna menjat gumo. ?e ne gre, ne gre. Zakaj odkriva? toplo vodo. očitno je prišlo do napake.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

janez, a si ti siguren, da imaš C4? Prosim za sliko tvojega vozila, da nimaš mcc Smart?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/