Po?kodba pnevmatike in težave z rezervnim kolesom

Začel/a _janez_, Marec 20, 2007, 05:41:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

_janez_

Dobro ?e bi sam menjaval bi mogoče lahko ?e dvomili v moje izjave, čeprav sem tudi jaz ?e nekaj gum zamenjal, ampak verjamem da vulkanizer ni prvič menjaval koles.

kakšen disk je, ne vem, ?kodi pa zavorna šeljust. ?e na prvi pogled je videt da 15 ne gre gor. Sem pa bil enkrat dol vpraša ?e pred zimo ?e lahko za zimske gume kupi 16" pa mi niso znali odgovorit, tako da sploh ne vejo kaj delajo ampak ugotavljajo z dneva v dan kaj novega.

Bom vidu kaj mi bodo ponudili, zatežil bom da hočem alu feltno enako.

_janez_

Garač slike mojega avta so v garaži dej poglej kaj je to za eno ?udo.

tomaz555

Janez, daj ?e povej na kateri servis hodi?. Predvidevam, da v Koper (zaradi prijaznosti serviserjev vprašam)? lp

Xandrej

Pa stvarno ne morem vrjet, da so v tovarni dali serijsko rezervno gumo zraven ko ne gre na avto halo pa to ni vrjetno skoraj pol pa res naj grejo v luliko...

gargamel

Na C4 gre dimenzija gum 195/65/15, ker jih imam jaz za zimske gume na feltnah od Xsare VTS. Ta dimenzija gum je tudi zapisana v homologaciji.

gargamel

Xandrej

gargamel

Moj 1.6 hdi 90 ks ima v homologaciji vpisane vse 15, 16 in 17 colske feltne. Naj Janez pogleda v homologacijo kaj ima napisano, glede na to da ima 2.0 hdi motor.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

_janez_

Ma kaj res gargamel na tvojega grejo, na mojega pa ne. Pizda ne razumem kako morate pljuvat po ljudeh ki jih ne poznate. Ti jih imaš v homologaciji napisane, pri meni  pa so vpisane samo dve in obe 17". Zato sem nekoč tudi spraševal na servisu, ?e grejo 16" gor pa do danes nisem dobil odgovora.

Imam C4 2.0 HDI. Na servisu sem bil v kopru, k njim sigurno ne bom hodil edino reklamacije sem mislu tle rešit ker drugje pridejo in?pektorji s Kopra.

_janez_

Ja zavore so drugačne pri meni so spredaj Ate zadaj pa Lucas, ostali pa imatre Bosch.

Xandrej

Pol pa imaš 320 mm diske spredaj druga skoraj ni...

gargamel

Jebi ga nisem pogledu kak C4 ma? preden sem natipku.

_janez_

Ja prednji diski so 320 mm, pa ?e šeljust masivno izgleda, tako da je vprašanje ?e gre sploh 16" gor.

gargamel

Sam to pa ni res kaj se gre ta citroen, v homologaciji imaš vpisano 17ke potem pa ti dajo za rezervo 15ko, ki ti povrh ?e ne paše na avto...zgleda da je za nas "balkance" vse dobro, me zanima ?e se upajo to v Nem?iji narest.