SLO Vinjete

Začel/a Xandrej, Marec 26, 2009, 04:18:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali boste navkljub podražitvi kupili letno vinjeto

A
71 (76.3%)
UPIL BOM TEDENSKO PO POTREBI
3 (3.2%)
OZIL SE BOM PO STRANSKIH CESTAH
9 (9.7%)
ITI POD RAZNO
10 (10.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 90

dyfan

No, saj tu ne gre za jamranje.
Gre le za smiselnost nakupa. Tisti, ki stvari kupujemo zaradi koristi in ne samo zato, da stvar imaš, se pred nakupom vprašamo o upravičenosti nakupa.
Res je, da to na prvi pogled zgleda, kot škrtost. A ne gre za to, če se bo pokazala upravičenost, jo bom kupil brez jamranja. Za 2x letno vožnjo po avtocesti so res rešitev krajše vinjete. Večji problem so obvoznice, na katere naletimo kar pogosto in se jih je zelo težko izogniti.

Sicer pa, to je bolj za debato. Za večino nas bo itak najbolj smiselno, da kupimo letno.

Pa srečno vožnjo v letu 2010!

LP
Lep pozdrav!

zlikovski

Ja saj glih to, primer tedensko se peljem vsaj enkrat, tudi dvakrat po AC, relacija ni glih dolga M.Sobota/Lendava, tu pa tam nanese da se peljem kam dlje, in tu je zdaj dilema kupit ali ne za to ceno.

garac

Itak spet kupim letno. Tudi če je 95€ se mi še vedno splača. Da bi premišljeval, a imam vinjeto pa po kateri cesti se peljat, da se izognem kazni, mi ne pride na misel.
Drugače je seveda z starodobniki, s katerim se že zaradi užitka človek raje po stranskih cestah zapelje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

2sv

ama kateri kako informacijo z prve roke da je plačal kazen zaradi narobe nalimane vinete(samo z labelo) ali pa kako drugače ali če ve kdo a sploh to gledajo kak je nalimana   lp.

garac

2sv, ne vem, koliko ti pri nas zaračunajo za tak prekršek, ampak v švici plačaš nekako trikratno kazen. Ker, če je nimaš imaš izgovor, da nisi vedel, če pa jo imaš in je nalepljena nepravilno gre za namerno goljufijo.
Sem skoraj solzo spustil, da se me je švicarski policaj usmilil in mi dovolil nalepko pravilno prilepit.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

2sv

garač pomojem si imel srečo ker naši se te nebi usmilili ker so bol zategli  lp.:argue1:

altair123

Ja treba bo vinjeto kupit. Moj argument za, je v primeru da se seveda velikokrat vozite v kraje, po katerih se pride večino po avtocesti je, da če se po stranskih cestah voziš, le te peljejo tudi skozi naselja ali predele z omejitvami, kjer vahtajo policaj z radarjem. Ali pa se v naselju igrajo otroci z žogo. Ali pa v gozdu čaka srna. Roko na srce tudi statistično je neprilik manj po avtocesti.
Èe pa seveda dnevno vozite na relacijah, kjer alternativno avtocesta ni možna bi se tudi sam zamislil o smiselnosti nakupa.

Gox

Danes sem se lotil menjave vinjete ...

Stara kar ni hotela it dol ... začel sem z nohti, šlo je kar počasi, pa razpadala je v prah.

Potem sem vzel žiletko, pa kar z njo postrgal ... ob tem sem pa vse naokoli umazal s temi drobnimi koščki vinjete ... nova pa je tudi dokaj delikatna, že ko jo odpeliš s folije poka po perforacijah... moreš bit kar pazljiv.

No vsaj barva mi je všeč :take_picture:

2sv

olfa nož (samo rezilo ) je tudi učinkovito za teke zadeve ko je potrebno kaj spraviti z šipe previrjeno

gule

Z bencinom, oziroma razredčilom namočit(z vato), ter malo počakati...se kar raztopi...drugače ostanejo drobne praske na steklu...

gigo

Hitro in enostavno..... segrejete s sušilcem za lase, vzamete žiletko ali špatolo postrgate dol in kar ostane z acetonom počistite. Kot novo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Mike666

al pa jo z kladivom ven rukni. ;)

Lovro

Jaz sem jo malo pofenal, nato pa z lopatico za drsanje ledu s šip lepo odstranil - je šlo dol zelo lepo. Nato sem malo z vato namazal aceton, da je načel ostanke lepila, podrgnil s ščetko in obrisal s krpo.

Je pa verjetno tista Guletova varianta boljša, ker je najmanj možnosti, da nastane kak ris na šipi.

Mike-ova varinanta s kladivom je tudi hitra, če znaš dobro udariti, vendar pa porabiš veliko vetrobranskih šip - malo heca.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Je pa lepa tale nova modra,gox prav citroenar modra al kako? To si pa moram nabavit
[SIGPIC][/SIGPIC]  

AgitatoR

Citat od: gigo;65838Hitro in enostavno..... segrejete s sušilcem za lase, vzamete žiletko ali špatolo postrgate dol in kar ostane z acetonom počistite. Kot novo.

Točno tko, samo da sem sam uporabil 'špohtel' za steklokeramične plate pri šporhetu. Je šla v enem kosu lepo dol. Tist lim, ki ostane pa aceton in gasa.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.