SLO Vinjete

Začel/a Xandrej, Marec 26, 2009, 04:18:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali boste navkljub podražitvi kupili letno vinjeto

A
71 (76.3%)
UPIL BOM TEDENSKO PO POTREBI
3 (3.2%)
OZIL SE BOM PO STRANSKIH CESTAH
9 (9.7%)
ITI POD RAZNO
10 (10.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 90

hadei

Ali je stara vinjeta lahko nalepljena?
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Hrvate motijo vinjete
Vir: Jutranjilist
Izgleda, da bodo kar naše vinjete krive za njihovo morebitno slabšo sezono.
[SIGPIC][/SIGPIC]

jerson1978

Citat od: rok.si;48817Francozi so pa res pravi zgled, ja :D

Vsak teden so miljonske stavke, protesti, a mislite da kaj pomaga ? Mogoče psihološko, za spustit paro... Saj ne trdim, da je treba ponižno skloniti glavo in ubogati gospode zgoraj, ampak nasilje zelo redko karkoli reši.

Njihove AC so pa drage ko pes, za cca 2x700 km po Franciji je bilo treba plačati kakih 70 eur cestnin v eno smer.

Moj foter se dosti vozi po AC, na leto je pustil Darsu kakih 600,700 eur cestnine. Njemu se še vedno splača. Tisti, ki pa gremo 1x letno v Ljubljano, se bomo pa še naprej drajsali po starih cestah, ki so, odkar je vinjeta, za odtenek bolj prazne.

Tudi prejšnji sistem s čelnimi cestninskimi postajami ni bil pravičen, vsaj pri nas na Štajerskem ni bil, Konjičani smo morali plačati, kamorkoli smo šli po AC, Bistričani pa so se v Maribor vozili zastonj.

zo da nasilje nič ne reši ni res po vsaki vojni je prišlo desetletje ko se je živelo normalno kakor tudi po vsaki revoluciji:breaking_pc:

hadei

Malo za šalo, dosti za res
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Zelo za res. Imam občutek, da obnavljajo ali gradijo skoraj samo v času turistične sezone.

Gox

Kmalu bo že potrebno prišparat za novo letno vinjeto :-)

Stara zgleda bo kar sama razpadla po enem letu ... glede na kvaliteto, ni dobro prenesla razlik v temperaturi.

Lovro

Citat od: CitroX;48800Ej, kaj ste pa pričakovali s cenami vinjet?
Kaj še vedno ne razumete, da je bila uvedba vinjet po "ugodni" ceni predvolilna cvetka naše bivše vlade? In sedaj bodo lahko vedno rekli, če bi bili mi na vladi, se to ne bi zgodilo....

Ja ljudje imamo res kratkotrajen spomin. Točno tako je bilo - predvolilni bombonček - že takrat so strokovnjaki opozarjali, da bo izguba, ker so vinjete bile prepoceni. Sedaj pa plačujemo še za nazaj.

In tudi stara vlada bi ravno tako pokleknila v Bruslju. Sicer nisem pristaš nobene stranke in se trudim, da ne bi koga favoriziral, vendar kar je res, je res.
Že ob uvedbi poceni vinjet se je govorilo, da se bodo kmalu in slej ko prej podražile.

Sicer pa če se spomnim, kako so me oskubili na prejšnjem ABC sistemu, ko sem šel v MB, vinjeta res ni grozno draga, čeprav bom dejansko kupil dve - za xantio in za žabo. Je pa res, da se jaz zelo veliko vozim po avtocesti, v nasprotnem primeru bi bila zgodba in moje mnenje glede cene precej drugačno.

Sicer pa, zakaj niso takrat raje uvedli kak drug sistem namesto vinjet, saj so vinjete za tiste, ki se malo vozijo po avtocesti, skrajno nepravična in neprimerna oblika plačevanja cestnine.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

altair123

Za vinjeto bi brez problema dal tudi 140€, ker se vsak dan peljem po avtocesti.
Se pa strinjam, da marsikdo plača z vinjeto preveč, ampak če ima res male potrebe po avtocestah je tudi dobra stran vinjet. Lokalne ceste so bolj prazne.

Lamy

Citat od: Gox;62368Kmalu bo že potrebno prišparat za novo letno vinjeto :-)

Stara zgleda bo kar sama razpadla po enem letu ... glede na kvaliteto, ni dobro prenesla razlik v temperaturi.

Točno tako vinjeto mama midva na drugem avtu. Za popi...it. Toliko o kvaliteti vinjet :argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Vinjeta za 2010 je prav lepe barve :BigThumbs:

Tole zbirko pa sem slikal na Italijanskem avtu :take_picture:

zlikovski

Jaz pa kolebam med tem če naj kupim ali ne, saj tu pa tam rabim avtocesto, mi pa je 95€ malo preveč.

2sv

tudi men se zdi da je mal predraga za nas ki avto cesto nerabimo tako zelo pogosto

dyfan

Sem tudi jaz v dilemi, kupiti ali ne.
Nisem se še odločil a se bojim, da jo bo treba kupiti. Ampak cena! :Hammer3:

Razmišljam nekako tako.
Èe jo kupim, jo zelo drago plačam za tistih nekaj km, ki jih naredim po avtocestah.

Èe je ne kupim, me čakajo razne nevšečnosti:
- stalna pozornost na to, da slučajno ne zaidem na kako obvoznico,
- malo večja obraba gum in poraba bencina na stranskih cestah,
- možnost, da ob kaki priliki padem v situacijo, ko od kraja A do kraja B sploh ne bo povezave po stranski cesti,
- možnost, da bodo stranske ceste zabasane zaradi dragih vinjet,
- daljši čas potovanja iz kraja v kraj...

Dobrodošlo bi bili, če še kdo navede kakšne argumente "za in proti", da se bomo laže odločili.

LP
Lep pozdrav!

Mike666

Jaz pa sploh nimam dilem.
Je niti ne mislim kupit. Za tako ceno že ne. Do celja je en rabim mi kar paše stara cesta če pa grem dalje pa si sposodim maminega. Èe pa bi bilo že prekleto nujno pa bom reskiral tisto sedem dnevno.

dvorjan

Za tiste, ki se vozite predvsem lokalno, je dilema jasna. Kot je rekel Mike666, ce se peljes 2x na leto kam, potem pac kupis dve tedenski in to je to.

Za vse ostale, ki pa smo na AC ali kaki obvoznici vsaj enkrat tedensko, pa je vinjeta nujna. Jaz sem imel pred uvedbo vinjet okoli 70€ stroskov cestnin letno, ampak sem se cestninskim postajam izogibal. Sedaj pa pac peljem skoznje ...

Pa vsak, ki ima avto v vrednosti vsaj nekaj jurjev evrov, ne more jamrati nad ceno vinjet ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!