SLO Vinjete

Začel/a Xandrej, Marec 26, 2009, 04:18:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali boste navkljub podražitvi kupili letno vinjeto

A
71 (76.3%)
UPIL BOM TEDENSKO PO POTREBI
3 (3.2%)
OZIL SE BOM PO STRANSKIH CESTAH
9 (9.7%)
ITI POD RAZNO
10 (10.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 90

neyc

in pa odpadlo bi uničevanja miljona vinjet,.... torej naš dnar, spustijo v luft in pol ti je to recesija...

Xandrej

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:Meni pa ni jasno, da se spuščate na nivo pa luxuzni avti pa neke davke na to pa neke nevemkaj... kaj imate vi od tega? Èe ima več kot 150 konjeg ga udri...

itak ga udre pri zavarovanju pa cestnini pa pri porabi bencina kaj bi še radi?

Dajte slovenci živet svoje življenje ne pa se samo ubadat kaj kdo ima... Zaradi mene lahko imajo vsi Boinge 747 doma...

Pa bolj razmišljam vsi se trudimo živet kajseda dobro, si privožčimo še skoraj vsi zelo zelo dosti, ne vemo več kaj bi si zmislili... Plačat bomo tak morali vse kaj bojo rekli majstri na vrhu kaj čemo.

Edino v drugi državi bi se morda kdaj kako drugače odvilo s kakimi protesti pa še š čem ampak mi itak to ne zmano ne vem pa zakaj ker imamo slovenci vsega polne riti in živimo zelo dobro vsaj zaenkrat. le prehitro!

Ajde ljudje imejmo se radi pa uživajmo življenje!!!

Xandrej

Citat od: neyc;49095in pa odpadlo bi uničevanja miljona vinjet,.... torej naš dnar, spustijo v luft in pol ti je to recesija...

nihče pa nam ne pove koliko denarja prileti v državno blagajno od obveznih ccestninah vsako leto... Lahko pa zračunamo neki povpreček vzamemo pa da vidimo ajde:

1.200.00 registriranih vozil (avtov), povprečna cestnina motornega vozila je priblj. če štejomo bolj srednji razred 80€ vseskup

okoli 100 milijonov evrov! ... Samo motrna vozila kje so že motorji pa tovornjaki pa motorna vozila... kje pa je ta denar?

Glejte itak nas vedno nategnejo. ne si želet, da podražijo cestnine za tovornjake... Salata več nebo stala 2€ ampak 20€ pa še 20 prevozniških firm bojo spet zaprli!

Eh gospodje moje nima smisla...

garac

Xandrej, saj ne boš nikoli razumel ane?

...že iz tvoje pisave razvidno, da si se razburil...

Forum je namenjen medsebojni pomoči in tudi polemikam. Imamo pač svoja mnenja, ki so različna. Veseli me, da je tako.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

E garač moj mnogo je drugih stvari na svetu za katere bi se moral razburjat. Ne niti malo. Vsak ima svoje mišljeje. :BigThumbs:

Mike666

Jaz bi samo C5 carlsonu navil cestnino heheh. pa še to samo na X-ovega.
Hehehehe

Mike666

michoBX

Jah lej xandrej, toj si zj pa čist tko napisal kot da bi sam nate letel. Pa kaj sj loh pa vsi isto damo, sam se bi meni blesavo zdelo, da bi vozil en kubičn avto, ki nebo nikol avtoceste vidu, za ceste in kolovze bi dal pa isto ko ti za tvojga, ki komaj čaka na avobahn, sem gledal iz tega vidika.

Za nos nas pa vlečejo na vsakem koraku, toj brez veze tko gledat navsezadne...
Hja, dougcajt mi je ja...

Xandrej

He he... Ni zamere...

Ne pač pravim itak eni jo ful rabijo eni manj.. Kuli pa jo bomo itak vsi. Kaj češ drugega? Kupiš pa je...

Olupijo pa te itak vsepovsod... Prav imaš. michoBX. :emot112:

garac

@micho, xandrej,  v koloni bomo tudi vsi stali na AC
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Markolin

Subject: eUprava - obvestilo uporabnikom storitev DARS (vinjete)

O B V E S T I L O

Po pogajanjih s komisijo Evropske Unije za pomorstvo, promet in telekomunikacije je Ministrstvo za promet in zveze Republike Slovenije doseglo dogovor o uvedbi območnih (regionalnih) vinjet. S tem bo odpravljena blokada evropskih sredstev za sofinanciranje gradnje avtocest v Republiki Sloveniji, ki jih Slovenija nujno potrebuje za nadaljnji razvoj.

Območne (regionalne) vinjete
bodo veljavne eno leto in jih bodo lahko pridobili le rezidenti RS. Vinjete veljajo samo za določeno območje. Èe želite uporabljati AC in HC tudi na ostalih območjih v RS, morate kupiti tudi vinjete za ostala območja. S tem dopisom vas pozivamo k nakupu in doplačilu za dodatne vinjete, ki vam jih bomo poslali po pošti.

Hvala za razumevanje,

eUprava

Priloga: sistem območnih vinjet v RS (v priponki)

Gox

A ni to še prvoaprilska :Hammer3: ?

Lp
Goran

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Na, jast pa sm že mislu pištolo povleč na plano. he he ;)))
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Winkl

Ne bom se spušča v debato pravično krivično cestninjenje.

Satelitsko cestninjenje nas bo itak udarlo po žepu, ker kje pa piše da bo to res omejeno samo na avtoceste in hitre ceste.

Zelo hitro se bo najdla kak občina (recimo "jankovič city, popovič city, kanger city, ..."), pa bo računal še vožnjo skozi center mesta, pa vožnjo po kakih panoramskih cestah pa vožnjo po ...

Skratka ta sistem nam bo res pobral vso svobodo.

Ja zdaj vsi plačujemo cestnino in vem da tud ta ni glih pravična.
Jest s svojim 2065 kg avtom (če je polno naložen),  verjetno naredim več škode, kot pa nekdo z 1000 kg avtom in zato ker imam močnejšo mašino pač plačam več kot nekdo z manjšo. No tud porabo imam večjo tk da tud z gorivom prispevam več.

Sam še vedno pa en kamion na relaciji Koper - Pince uniči cesto, da je joj.

Pa sej je naša avtocesta (ne samo zardi njih), taka kot da je 100 let stara. Drugi faktor je sama gradnja. Tu bi se lahko naučili kaj iz zgodovine. Vsak, ki se kaj vozi proti Novemu mestu ve, da je cesta bratstva in enotnosti pa čeprav je stara že 40, al kok let v boljšem stanju, kot marsikateri del avtoceste. O odcepu Razdrto - Gorica, pa tk al pa tk brezveze govoriti, ker bo zdrsnil sam dol po hribu, še preden bo čezenj zapeljal, kak kamion.

O vinjetah pa ja;

Obžalujem, da je vlada ukinila pol letno vinjeto, bila je dobra izbira za nekoga, ki je imel nekaj opravkov in se je moral v kakšnem časovnem obdobju več voziti po teh cestah.

7 dnevna vinjeta je dobra pogruntavščina in vsakega škrtega Avstrijca, Nemca, Nizozemca, Arbajterja, ... prisili, da kupi dve :BigThumbs:?!
Ja to je pogruntavščina na kvadrat. Evropa je zahtevala Evropa je dobila. Vsak, ki gre na dopust se pač mora zavedat, da se stanje v kolonah, na naših avtocestah plača.  

Leta vinjeta je vsaj zame, ki se dosti vozim zagotovo dobra pogruntavščina, ker na ta račun, kar nekaj privarčujem, kot sem prej pri ABC in moram reči, da sem kateri kilometer naredil po državni cesti, da sem se katere cestninske (Vransko, Tepanje, Vrhnika, ...) izognil oz da sem plačal manjši znesek. Cena se mi zdi zame, ki dosti uporabljam avtoceste in obvoznico sprejemljiva. Ni pa sprejemljiva za mojega očeta, ki se v LJ pripelje mogoče 4x letno. Ja sej je tud stara cesta in on jo takrat tudi z veseljem uporabi, ker mu  je pač brezveze dati 15 EUR oz. 95 EUR za 75 km avtoceste v eno smer to bi zneslo 10 centov na km.  Sicer ne vem kok je prej zanašal točno cena prevoženega km po avtocestah , sam mislim, da se je takrat še v SITih govorilo o okoli 10 SIT na km.

Še en faktor pa je tud pomemben, ki ga sam opažam. Pri prejšnjem sistemu cestninjenja so imeli policisti zelo radi radarske kontrole na tako imenovanih obvoznih cestah v savinski dolini in med Tepanjami in Sl. Bistrico. Tam sem tudi plačal, kazen za prehitro vožnjo in če bi tisti, denar za kazen preračunal v stroške cestnine na tistem odseku, bi se lahko kar nekajkrat peljal, pa še za bencin bi mel.

Pri zdajšnjih kaznih, pa si ceno vinjete povrneš še prej!