GS pallas

Začel/a mezy, Marec 04, 2009, 07:39:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dani77si

no za tele pdf-je bi te lepo prosil..da se mal vržem v kako šraufanje ko bo čas..

pa sej veš, enmu je nekej všeč, drugemu kaj drugega..sej bi se že s kakim zanimivim ličanjem dal kej narest..

sej notranjost je lepo ohranjena..zadnja polica je mal zbledela edino..pa voznikov sedež je mal poseden..
ampak ena alkantra bi lepo pasala not a ne ;)

dani77si

Smo šli mal naokrog..med drugim tudi na Vršič.
Poraba zaenkrat nekje med 7.5 in 8 litri na 100km..

rok.si

Ojla, se bova zmenila za pdfje, mogoče ga bom lahko v službi dal na kak strežnik pa si ga potegneš dol ali pa po pošti.

drugače pa - poseden voznikov sedež je klasična bolezen, ki se jo da popraviti z malo truda, iznajdljivosti, pene in nekaj vodovodarskimi gumicami - ko boš odšraufal sedež, boš lahko videl kako je narejeno vse skupaj in kako popraviti.

Tepih na zadnji polici je isto klasična bolezen, zadnja šipa je velika in sonce pod njo neusmiljeno kuri, tudi zgornji robovi sedežev so ponavadi čisto uničeni zaradi tega. Tepih se da najti novega v zelo podobnem odtenku, izrezati in našiti tiste skajaste robove, pa je problem rešen - moj je bil tako skurjen, da je bil že čisto bel.

rok.si

Drugače pa - lep GS. Je zanimivo, da ima še tiste ploščice GS Pallas - praktično vsi modri Pallasi, ki sem jih videl, jih nimajo več, je napis Pallas le natisnjen na tisti letvici na zadnji havbi - to so spremenili za modelno leto 1979.

dani77si

Citat od: rok.si;53893Drugače pa - lep GS. Je zanimivo, da ima še tiste ploščice GS Pallas - praktično vsi modri Pallasi, ki sem jih videl, jih nimajo več, je napis Pallas le natisnjen na tisti letvici na zadnji havbi - to so spremenili za modelno leto 1979.
ta ma še plav zaščitni polivinil na gril maski in na pragovih..
pa fajn zapečen že, tko da se bom matral da zrihtam to..

dani77si

kak nasvet kje se kupi filter za zrak? ali pa kje bi dobil tisto peno, ker ta ki je bila zdaj noter (najbrž še original) je razpadla v prah..en del je šel tudi v fergazar tako da bo fino to pucat..še čudno da je avto še laufal..

andraž

Vložek bi lahko imel Novak na Dolgem mostu, drugače pa //www.franzose.de

dani77si

sem na sistem "a je to" rešil problem filtra za zrak. doma sem imel en filter sicer namenjen za motor vendar dimenzijsko zelo podoben temu na GS-u. sicer je bil okrogel pa sem ga malo stisnil in lepo "zmontiral" brez večjih težav. slikce sicer nisem naredil, mašina pa takoj lepše laufa.
jutri pa se zapeljem do merlaka ker je zadnja leva kugla izdihnila in je žaba ratala mal preveč športna.

andraž

Za kugle ne pelji do Merlaka, pač pa do Novaka. Jih sam polni.

GSclub

moj nasvet glede kugel: privošči mu nove, neoriginalne po 33 eur za kos. jaz imam prav take (IFHS) in delajo odlično. mnogo boljša varianta, kot ponovno filat stare, že večkrat ponovno polnjene krogle - kadarkoli lahko katera spusti. pa tudi 10 eur na bunko za filanje in 20 za rabljeno kroglo ni tako malo, sploh v primerjavi s ceno nove.

andraž

Dobijo se še tudi originalne, med 50 in 60 Eur.

dani77si

nove neoriginalne bom dobil kje? pa da mi jih mogoče še zamenjajo?

GSclub

1. ebay
2. citroen AC v gradcu (vtipkaj to v google in boš dobil splet. stran). tudi pošlje po pošti, vendar nima vedno vseh na zalogi). jaz grem občasno tja, tako da jih lahko tudi pripeljem.
zamenja pa ti jih skoraj vsak citro mehanik, sprednje tri lahko brez večjih problemov zamenjaš tudi sam.

andraž

Tudi za neoriginalne vprašaj pri Novaku - Avtonova, lahko preseneti s kakšno zalogo.

dani77si

sem vprašal pa nima nič za GS-a sploh.
tako da bo kot kaže treba gospoda iz avstrije pobarat za te zadeve.
pa hvala vsem za informacije.