Problem -> Unblock Diesel filter

Začel/a ŠPENE, Februar 27, 2009, 06:56:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

No, pa ob vklopu in izklopu regeneracije ima motor za sekundo ali dve drugacen zvok, to je pa tudi vse.

Je pa res, ce lahko vgradijo najrazlicnejsa opozorila, bi lahko tudi dodali se enega o izvajanju regeneracije DPF, se ne bi mogel bolj strinjati.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Nikoli na nobenem nisem zasledil regeneracije, pa imam porabo vedno na trenutno nastimano.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Nekateri, to čutijo, zaznajo. Izostreni občutki pač.

Xandrej

Cuci mogoče nama še naše mašine nikoli niso regeneracije delale...

dvorjan

Hehe, ne vem no, da v več tisoč km lastništva avta tega nikoli ne opazite?

Jaz to vidim na domačih 1.6 in 2.0 BlueHDI pa tudi na 2.2 japonskem dizlu, ki za razliko od Citroenov, ki to delata cca. 1x na tank goriva, regeneracijo dela na cca. 250 km.

dvorjan

Pač se pelješ po AC s tempomatom in poraba iz 6,5l/100km kar naenkrat skoči na 9-10l/100km, čez 15-20 kilometrov pa se spet umiri.

Res niste še tega opazili? V bistvu najlažje opaziš na avtocesti ...

Xandrej

Ne gledam porabe mogoče zato... Vsake tolko pogledam povprečno od zadnjega reseta da vidim če ga kaj matra drugače pa res ne gledam to... Smrdi kaj okoli avta pol?

MSrougeZX

Citat od: Xandrej;259210Cuci mogoče nama še naše mašine nikoli niso regeneracije delale...

Imam izostren sluh in obicajno zaznam vsako spremembo... Se kolesni lezaj prej slisim da je hin kot dejansko je :) Ampak regeneracije se pa nikoli.. Res pa je da so vsi avti bili z nizkimi kilometri na stevcu... Manj kot 60k km. Morda se  bolj pogosto izvaja ko ima avto 100 ali 200k km na stevcu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Jaz ga nisem zaznal ne na C6 ne sedaj... Dobro C5 ima zdaj 77K kilometrov kdaj to dela pa pojma nimam...

Vlado333

Povprečje regeneracij je nekje med 500-900km, če je vse normalno. V kolikor je fap bolj zamašen so tudi regeneracije bolj pogoste.

sulicar

Tocno....ko sem jaz.moral napolnit aditiv mi je serviser rekel da se.je.generacija delala na cca 400km...ampak tidi sam nisem sw nikoli zaznal kdaj je.bila...pa ima avto po stevcu 334000km

dexterboy

Hvala vsem za informacije. Ja, po tistem filmčku na tubi naj bi se delala na cca 500 km. Sem pa danes klical v Grosuplje, ker sem opazil, da mi ob kontaktu utripajo črtice za olje, kot da je pod nivojem, čeprav palica kaže 2 mm nad max. Pa so za PDF odvrnili, da če se obvestilo ne bo pojavljalo, se ne bo nič delalo, v nasprotnem pa ga bo potrebno spucati. Za olje so pa rekli, da je lahko kakšna "šoba" zamašena pa ne javlja prav... šoba? Se bo uredilo ob naslednjem servisu.
Mojster Vlado, ali praksa kaže za te 2.2 zverinjake servis na 20.000 ali pa je bolje delati na manj kilometrov? Ker te igrice na več kilometrov za redne servise se jaz ne grem. Aja, danes iskal ESP gumb. Ga ni. Tudi v prtljažniku ali pa pod sedežem ga ni. Bom pač moral paziti, saj je tudi blondinka imela zgolj ABS. Me je pa danes prijetno presenetilo, da je bolj poskočen kot ob nakupu. Mogoče... mogoče pa to le ni "lena krawa"...
:emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Gox

O dexter, pa tisoči post si napisal :)

Zdej ko maš velik avto boš hitro na 2000 ;)

dexterboy

Uf Uf, pa res, sploh nisem opazil ;)
Upam, da se vidimo pri koledarjih :)
A velik avto je pogoj za veliko postov?
Pri Citroenih zagotovo, sploh, ker se toliko kvarijo.
In če imaš velik avto... okvar kot toče!
:emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Vlado333

Servis na 20.000km bo čisto v redu.
Utripajo črtice ali tisti krogci-kvadratki?
Tipko za esp imaš na levi strani zraven prestavne ročke.