Problem -> Unblock Diesel filter

Začel/a ŠPENE, Februar 27, 2009, 06:56:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dragan1

@Veloce&dvorjan:
odvisno kateri 2.0 HDI...razlika med 2.2 enko in 2.0 dvojko je svetlobna hitrost...čeprav iste karakteristike se mi zdi da gre novi po zraku...sploh sem opazil razliko takoj ko sem menjal...
za enko 2.0 pa se strinjam ja, da ni bog ve kaj...
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

gap

moj prejšnji c5 2.2hdi letnik 04 6 prestav mi tudi ni nikoli prišel pod 7.8 litra na sto, pa če sem se vozil po AC al pa po mestu. Zanimivo pa da sem imel tudi FAP filter pa verjemte ali pa ne jaz za njega nisem vedel. Ko sem avto prodal je imel prevoženih 245000 km , bil sem prvi lastnik, šparal pa ga nikoli nisem. Sem ga pa redno servisiral na 20.000 km, ko sem pa na servisu omenjal FAP filter so mi vedno dejali saj bo sam javil. Je pa res da sem ga vedno tankal na polno.

Pri novem C5 letnik 09 ki je tudi 2.2 HDI 173km pa poraba niti približno ni nikoli prišla še pod 8.0 litra na sto, bolj ali manj je vedno tam okoli 8,6 do 8,8l, pa sem z njim v pol leta napravil 30.000 km. Ta res kuri mal več sam tudi gre veliko bolj

Hrvoje Marin

2.0HDI 100kw zadnjih 5800km  5.7l/100km manje grad više van.

grozny

Citat od: gap;60064Pri novem C5 letnik 09 ki je tudi 2.2 HDI 173km pa poraba niti približno ni nikoli prišla še pod 8.0 litra na sto, bolj ali manj je vedno tam okoli 8,6 do 8,8l, pa sem z njim v pol leta napravil 30.000 km. Ta res kuri mal več sam tudi gre veliko bolj

sam ga pa stiskaš na ful pol ki maš isto povprečje oz malo višle kot jaz z mojo pupo ki je 1.8 16V-mešane vožnje
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

raver

Mene pa zanima, če sistem javi ko zmanjka aditiva?

Xandrej

Navaroff

Citat od: leina;47886postopek je sledec
filter se sname ga na eni strani zamasis vzames malo bencina ga vljijes v filter in zakuris(zgorijo nizkotemperaturni delci) vzames varilno zico(svajs drot) malega premera in ocisris vse prekate oz sita(zelo zamudno delo)!!!
na koncu vzames visokotlacni cistilec in vse skupaj speres pod pritiskom!
zmontiras filter nazaj ter dolijes aditiv in to je to!

Super navodila hvala. Zanima me, če je že kdo poizkusil s čipanjem in odstranitvijo filtra prelisičit javljanje?

Xandrej

Citat od: grozny;60481sam ga pa stiskaš na ful pol ki maš isto povprečje oz malo višle kot jaz z mojo pupo ki je 1.8 16V-mešane vožnje

Ja samo avto ima 1700 pa 175 konjev 2 turbini pa 2.2 motor... Tak, da pod 8 težka bo!

jumper1

Citat od: Navaroff;80199Super navodila hvala. Zanima me, če je že kdo poizkusil s čipanjem in odstranitvijo filtra prelisičit javljanje?

Težko ga boš prelisičil razen če bi ga programsko ven zbrisal.Sem zadnjič na c8 2,0 hdi čistil fap filter pa je možakarju po približno 1500 km vrglo v rezervni program ker nisem na spoju med fapom in katalizatorjem dobro očistil in je tam malce mimo pihalo in avto ni šel nikamor.Ko pa sem to zadevo očistil pa je bilo vse spet ok!

raver

Torej je treba v vsakem primeru tudi po čiščenju fap filtra ali pa menjavi senzorja na zračnem filtru priključit avto na računalnik in zbrisati napake ali kako?

lp

dexterboy

Hojla,
sem pregledal forum, pa ne morem verjeti, da noben ceptavček od 2010 ni dobil na ekran napisa "Unblock Diesel Filter" ???
No, danes se je to prikazalo meni. Ne, ne gori stalno, dvakrat se mi je prikazalo na ekranu, ko sem pol Zokigrajske obvoznice tiščal v dežju med 110 in 140 v četrti in peti...
Pokličem Jerovška naslednji teden, da povejo, kaj je na stvari. V vseh letih se je morala nabrati baza znanja in izkušenj. Itak ga bom pa še malo "lupil", ko bom šel v Postojno...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

andraž

Verjetno bo treba zamenjat filter nafte?

Vlado333

Zamašen FAP filter.
Sneti dol in oprati.

andraž