Problem -> Unblock Diesel filter

Začel/a ŠPENE, Februar 27, 2009, 06:56:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

fantje, očitno se lahko filter tudi odmontira in preprosto opere. Sem našel slike pri fancozih. Prevod je google translate, tako, da je malo smešno

Potem sem očistiti vhodu.
Moje presenečenje je, da umazanijo, ki pride ven ni črna (malo saje, nič več), ampak jasno. To so zelo drobnih delcev, kot so pesek.
Filter se zdi, da je keramični (to je tisto, kar vidiš), vendar se lahko v notranjosti vsebuje baffles.
Pesek (viden na sliki nad tlemi), se zamašitev filtra, ali keramike, ki disintegrates? V vsakem primeru je vstop in izstop se niso spremenile, se ne zdi, da sodijo narazen.

To je neizogibno, da po čiščenju (traja dobro uro jet HP, in še vedno je nekako umazanija) z vodo ostane v loncu. Zato ob prvi uporabi velikega belega dima (ki hitro izgine).

Zaključek:

Po tem čiščenju, imam drugačen avtomobil:
- Več sporočilo (km od leta 2000)
- Očitno ne črnega dima: zato je filter še vedno učinkovita
- Nizka poraba (od 6.9l sem 6.4l/100: več kot 1000 km samostojnosti!)
- Motorni živec nad 100km / h

še slike
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

leina

postopek je sledec
filter se sname ga na eni strani zamasis vzames malo bencina ga vljijes v filter in zakuris(zgorijo nizkotemperaturni delci) vzames varilno zico(svajs drot) malega premera in ocisris vse prekate oz sita(zelo zamudno delo)!!!
na koncu vzames visokotlacni cistilec in vse skupaj speres pod pritiskom!
zmontiras filter nazaj ter dolijes aditiv in to je to!

Devilll

pozdravljeni

js mam tud 2.0 hdi fap motor.....pa mi avto vsakih 700-900km začne cukat.......baje da je to tudi nekaj z tem filtrom povezano......

kakšn pomoč mogoče???

lp,aleš

Pyr0Beast

Sam bi se zelo zelo izogibal mehaničnemu čiščenju filtra, sploh v povezavi z vodo, ki če se prehitro segreje (da filter ni popolnoma suh) močno deformira že tako predrag filter.

Kar se rabi je peč katera seže od nekje 300 pa do 600 st. C, ogljik na filtru po parih urah v tej peči lepo in popolnoma izgori, filter pa je kot nov.

Isto se naredi, če se vsaj eno uro mašina tera v obrate pod skoraj polnim gasom (veliko pospeševanja in bremzanja) in, če je tista posebna tekočina za čiščenje filtra z cirkonijem? prisotna in ni bila zamenjana z navadnim kurilcem.

Tistih 700-900 km bi ravno ustrezalo enemu polnemu tanku ? Poglej za vodo v filtru, tako ali drugače naj bi se iztočila 1x na vsake 1000 km, večina je ni še nikoli, filter pa zarustan in pumpa vleče tisto rjo vase.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

peter skala

kaj pa ŠPENE,kaj si uredil.
Povej prosim,če imaš še avtota
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

boltar

špene,najbol da greš na servis ti resetira napako pa bo za nekaj 1000 km.
Mam l. 02 245000 pa se mi to dostkrat dogaja.
Problem mam samo da obrate dobim šele pr 2500, pa nevem kaj naj nardim.

sergejk

Jaz imam enak problem ... kaj predlagas da se scisti FAP filter al kak?

Lp,
Sergej

Citat od: ŠPENE;47535Pozdravljeni lastniki citroenov in drugih stirikolesnikov :)

Lastim si Citroena C5 l. 03/04, 2.2 HDi 137k prevozenih..imam pa majhen problemcek :) Sem ze prebral nekaj tem na internetu ampak nisem prisel do zakljucne misli, upam da bom sedaj..

Vceraj zvecer ko sem se vracal domov pocasi in lepo, mi na displayu beepne ven error: Unblock Diesel Filter

Svoj avto vozim, vedno zelo zelo pocasi in menjam v visjo prestavo vedno pri 2-2,5.

Redno ga servisiram, nazadnje je bil opravljen servis pri 120k, sedaj ga imam pri 140. Nevem kako bi resil to, ali je edina resitev servis?
Prebral sem nekje, da bi moral malo spihati filter oz. "goniti" malo avto da se sajasti delci prepihajo..?

Aha, omenil bi se to, da mi na vsake toliko casa (vecinoma ko sem blizu rezerve z gorivom) pojavi tudi napaka: Antipollution Fault / Esp,esc not activated..iz glave nekaj takega in takrat avto NE potegne in zelo zelo pocasi oz. skoraj NE pridem cez 130kmh

Po moje je kriv zamasen fap filter. Mi je pisalo od unblock disel filter, antipolution fault do asr and esp not funcion. Vse je to je bilo posledica zamašitve fap filtra. Kako to odpraviti?

Hvala za pomoc!
Lep dan zelim in veliko srecnih & varnih kilometrov
:BigThumbs:

Veloce

Kolk pa kej stane ta FAP filter. Jaz razmišljam o nakupu C5 2.2 HDI break 2004.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Ob nakupu takega avta s FAP filtrom se morate vsi zavedat da ta napis doleti vsakega lastnika slej kot prej! Ne vem zakaj potem se sprašujete kako to ko je treba ta filter pač menjat! ta stvar stane 700€ to je vedel vsak ki je upil tak avto. Moj foter tudi to ve pa čakamo ko bo to napisal jebat ga treba menjat. In potem se človek s tem tudi vpraša koliko je smiselno imeti te nove dizle ki imajo te filtre napram bencincu jaz za 700€ tankam celo leto za vsakodnevno vožnjo in bencinarjem z 235 konji... strošek ni zanemarljiv. Upam, da vsi veste, da je treba avto vedno čimbolj spraznit gorivo in potem vedno tankat polnega, saj aditiva vsiple noter enako količino če tankate 1 liter ali pa 60 litrov (govorim za aditiv), filter pa kaj češ...

Mogoče je treba tudi dizeljna malo zavrtet pa malo v obrate spustit da malo zapoje to še nobenemu avtu ni škodilo, mogoče je pol le poraba malo večja...

jebat ga 7.5 litra pač ta 2.2 motor pije kakorkoli obrneš... V 3 letih kaj si moj foter lasti 607 2.2 z 80 000 kilometri avto ne spraviš pod 7.8 litra pa da se ubiješ. Pa ima vsak dan do službe 30 kilometrov odprte magistrale in 1 semafor!

dvorjan

@Xandrej:
Jaz sem se zadnjic s taksijem peljal na Brnik, pa me je pobral P607 2.2 HDI, letnik 2001. Sva se malo pogovarjala o avtih, pa pravi, da mu povprecno pije 6,5l/100km, pa je se stari, 5-stopenjski menjalnik.
Je pa res, da recimo bizi10 svojega C5 2.2 HDI s 6-stopenjskim rocnim menjalnikom tudi ne spravi pod 7l/100km ... In ja, tudi on je imel precej problemov s FAP-filtrom. Tale FAP je eno navadno sranje, se dobro da ga nisem narocil, ko sem svojo C5 kupoval (ceprav so mi ga svetovali). =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Veloce

C5 2.0 hDI break sem že imel in motor mi je bil živa žalost v tem avtu, sam glede na to, kar pravi Xandrej, bom verjetno upalil spet isto. 700€ za filter pa res, ko ga šiša. sicer pri BMW-ju je celo 1500€.:Hammer3:

Nič, grem gledat 2.0 HDI. Od katerih letnikov dalje so odpravljene porodne težave pri 2.0 HDI?

Aja, meni je 2.0 HDI pil povprečno 7.2 litra. Manj je bilo že mučno cincanje. Avto je težek in motor švoh. Žal.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Dvorjan pol te je gladko napizdil kot vsi ki imajo dizle in jim avti pijejo 3 litre... Naš 607 žere 7.5. do 7.8 litra... Lahko slikam porabo... 30 km na dan čiste odprte ceste... 136 konjski 2.2 HDI Fap In tastari potovalni računalniki ne švinglajo. Kot ti tanovi ko jim gre navzkirž tudi po liter.... Slikam takoj ob priliki po kolkoh prevoženih in kolko poraba saj ima 2 varijanti ...

dragan1

še jest pristavim svoj piskrček...

moj bivši C5 I 2.2 HDI letnik 2001 razpon narejenih kilometrov od 800 do 950 na tank...odvisno od vožnje in letnega časa...manj sem prevozil poleti in pozimi, več spomladi in jeseni..
zdejšnji C5 II 2.0 HDI automatik me pa pospremi na pumpo med 780 in 840 kilometri...

oba sta vožena večinoma na isti relaciji škofja loka - ljubljana ob konicah....

če mene vprašate je prejšnji 2.2 5 brzinc bil varčnejši od novega 2.0 6 brzinca....mogoče stvar jebe automatski menjalnik...pojma ne vem...
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

Xandrej

Avtomatikitak požere kaki deci zraven.

dvorjan

@Veloce:
Ja, 2.0 HDI je v originalu res svoh za poln avto, zato pa rabi cipanje in se pokaze v povsem drugi luci. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!