Problem -> Unblock Diesel filter

Začel/a ŠPENE, Februar 27, 2009, 06:56:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ŠPENE

Pozdravljeni lastniki citroenov in drugih stirikolesnikov :)

Lastim si Citroena C5 l. 03/04, 2.2 HDi 137k prevozenih..imam pa majhen problemcek :) Sem ze prebral nekaj tem na internetu ampak nisem prisel do zakljucne misli, upam da bom sedaj..

Vceraj zvecer ko sem se vracal domov pocasi in lepo, mi na displayu beepne ven error: Unblock Diesel Filter

Svoj avto vozim, vedno zelo zelo pocasi in menjam v visjo prestavo vedno pri 2-2,5.

Redno ga servisiram, nazadnje je bil opravljen servis pri 120k, sedaj ga imam pri 140. Nevem kako bi resil to, ali je edina resitev servis?
Prebral sem nekje, da bi moral malo spihati filter oz. "goniti" malo avto da se sajasti delci prepihajo..?

Aha, omenil bi se to, da mi na vsake toliko casa (vecinoma ko sem blizu rezerve z gorivom) pojavi tudi napaka: Antipollution Fault / Esp,esc not activated..iz glave nekaj takega in takrat avto NE potegne in zelo zelo pocasi oz. skoraj NE pridem cez 130kmh

Po moje je kriv zamasen fap filter. Mi je pisalo od unblock disel filter, antipolution fault do asr and esp not funcion. Vse je to je bilo posledica zamašitve fap filtra. Kako to odpraviti?

Hvala za pomoc!
Lep dan zelim in veliko srecnih & varnih kilometrov
:BigThumbs:

garac

antipolution je ponavadi problem z dovodom zraka v motor.
Unblock diesel filter, pa dvomim, da bi tiščanje v obrate kaj pomagalo? No ja, probaš lahko
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

leina

po vsej verjetnosti imas v filtru vodo to je najpogostejsi pojav
menjas filter in spravis ven vodo in to je to

ŠPENE

Slisal sem, da je menjava filtra kar draga, zelo..lahko povem na servisu da mi fap filter samo spucajo?

lp

Tma

Na servisu ti lahko naredijo prisilno regeneracijo (s pomočjo računalnika). Èe se imel dosti kratkih relacij pa pojdi na AC in konstantno vozi recimo nad 100 vsaj 10 min. V nasprotnem  primeru gre za neko drugo napako ali za popolno zabitje filtra in bo potrebna zamenjava.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

dvorjan

Za prvo napako (unblock diesel filter) je dalec najboljsa resitev zamenjava le-tega, ker, kot so ti ze napisali, ima verjetno prevec vode in umazanije v sebi. To ni velik strosek, se pa menja vsakih 40-60.000 km, odvisno od tega, kaj tankas (ce mehanik sploh pogleda to).

Kar se tice tezav s FAP-om. Tu stvari niso vec poceni. Pravis, da avto vozis penzionisticno, to seveda ni dobro, saj se lahko zgodi, da saje ne izgorijo in se le nalagajo v FAP-filtru. Servis ti bo seveda svetoval menjavo 1:1, kar pomeni par sto evrov udarca po denarnici. To seveda ni fanj, zato lahko prej probas zadevo sam "zakuriti", in sicer tako, da gres na AC pa vozis tistih 120-130km/h v cetrti prestavi z vec obrati, da se izpuh segreje na temperaturo za izgorevanje teh delcev - bos videl, ce bo potem kaj bolje. FAP-filter se da tudi ocistiti, a tega skoraj nihce ne dela (servisi pa sploh ne, ker ne bi dovolj zasluzili) ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ŠPENE

se prav ene 10minutk ga mal prepiham..ce errora vec ne bo in bolje "vlekel", naj bi bilo potem vredu in pocakam se tistih 3.000km za redni servis pri 140k ?

lp in hvala!

Tma

Po knjigi pravijo da je potrebno vsaj na vsakih 500 km vozit avto več kot 5 min nad 100 na uro - ali nekaj podobnega.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

dvorjan

Glede na to, da je verjetno stvar popolnoma zabasana, bi ti svetoval, da ga tako "turiras" kar dobrih 29 minut, da se dobro prediha. Tisti liter nafte, kolikor ga bos vec skuril, je bistveno cenejsi od kateregakoli servisa. =)
Kaj vec ti bo lahko bizi10 povedal, ker je imel sorodno tezavo.

Za naprej pa privosci masini vsaj kako konkretno pospesevanje (denimo iz cestninske - 40 na 130 kar fanj po gasu), sicer se ti lahko tudi injektorji zapacajo (se zacne na njih nabirati umazanija, ker ni velikega pritiska).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Mike666

@Špene
Brez zamere ampak ne vozi se več penzionističko.
Daj naj malo zadiha potem bo avto tudi šel, kot je treba.
Drugače boš non-stop mel teke probleme.

gregor

Citat od: dvorjan;47563Za prvo napako (unblock diesel filter) je dalec najboljsa resitev zamenjava le-tega, ker, kot so ti ze napisali, ima verjetno prevec vode in umazanije v sebi. To ni velik strosek, se pa menja vsakih 40-60.000 km,

Napaka "UNBLOCK DIESEL FILTER" nima NOBENE veze s filtrom goriva.

Je pa tukaj nekaj o tem napisanega:

If you are considering a Peugeot or Citroen with the 2.2 HDi Diesel engine (or most other HDi models manufactured after around 2001) then you should know that these are fitted with a particulate filter (or FAP as it is sometimes referred) & this filter requires some expensive maintenance. The filter itself is located in front of the catalytic convertor & is intended to keep the emissions ultra low.

However, what isn't too widely publicised is the servicing that it requires - the manufacturers recommend replacement at around 75000 miles (or even sooner depending on the type of running that the car has done) at a cost of around £500 (+ labour) for a new filter. It can be replaced with a secondhand (cleaned) unit on an exchange basis for a much lower cost of £130 (+ labour), but this information is seldom volunteered by the dealers! What happens here is that your old filter is removed & sent to France to be extensively cleaned & added to the stockpile of exchange units. If the filter is neglected you will eventually see messages of UNBLOCK DIESEL FILTER on your on board computer which, if ignored, will eventually become ANTI POLLUTION FAULT & will put the car into limp home mode & unable to rev past 2000rpm.

The other expensive item is the Eolys fluid that is injected into the filter that is essential to keep the emisions low. It costs approx £20 per litre (only available from main dealers) & if this has been neglected & allowed to run dry will take 5 litres to fill & will also give an annoying DIESEL ADDITIVE MINIMUM LEVEL message on the on board computer.

After extensive searching through forums & other informative sources you will find that it is possible to clean your own particulate filter & fill the Eolys fluid yourself, or at a local garage that is familiar with the system, at a fraction of the costs that Peugeot & Citroen dealers charge, but you may find that the DIESEL ADDITIVE MINIMUM LEVEL warning stays & main dealers are very reluctant to get rid of this message for you unless carrying out the entire job themselves.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

Kolikor vem ima menjava zračnega filtra vezo pri antipolution.

Prav zaradi Fap filtra in ostalih priteklin bi se pri nakupu starega HDI C5 raje odločil za 2,0 motor, kot za 2,2
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Vidim, da se je začelo enako dogajat tudi s C5.kami kot se je to zadnji čas dogajalo z XM pa Xantio....

Avti so poceni za kupit... Za vzdrževat pa ni pa ni €€€... Pol pa še vsi te dizle natepavajo ko majo te fap filtre noter pa na koncu koncev itak nič ne prišparajo. Zdaj pa sploh ne ko majo VSi te fap filtre noter...

leina

fap filter ni za to da bi kaj prisparal ampa da manj onesnazujes!!!!
ko bo enkrat prisel zakon tako kot je v tujini (euro 1.......5) bo vsak fap noter montiral

Ibanez RG

Bedarija. Najprej bi morali ukinit vse tovarne pa toplarne pa elektrarne, ker najbolj onesnazujejo vse okoli. Samo to pa ni mogoce.
Drgac pa brez veze ta FAP filter. Meni se nic ne javlja za dolivanje tekocine ali podobno. Prevozenih je 180.000 km. Kaj pa ce ga ne ocistis? To vem, da ne gres skozi na tehnicnem pregledu, ampak ali tudi motor potem slabo vlece oz. dimi ali kako - ima kdo kaj izkusenj? Edino malo slab akumulator mam pa mi ob hudem mrazu stevci ne delajo, hehe.... bo ze.... grem spat....
Ajde....

cccccccc....joj no, Admin, dej to prestavi v ustrezno temo - cist sem zamesal vse. Eeeh, kr neki; sorry.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs: