Problem -> Unblock Diesel filter

Začel/a ŠPENE, Februar 27, 2009, 06:56:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

O, super za servis. To je zagotovo enkrat na leto ;)
Utripajo črtice, kot da je premalo olja. Vsaj v navodilih tako piše, kaj to pomeni.
ESP gumba nimam, vem, morala bi biti levo ob "šaltkebru".
Saj brisalca zadaj tudi nimam. Se bom moral navaditi ;)

btw, da ne skačemo iz teme v temo, čeprav je tu govora o filtrih;
manšeta, ki obdaja prestavno ročico, je strgana. Se jo da še vedno naročiti ali nič več?
Ni veliko, ne opaziš na prvo žogo, ampak jaz bi rad imel ne-strgano varijanto.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Čojko

Ali Express jih ima po ugodnih cenah.

dexterboy

sebi

dexterboy

Vedno ga najebe najmanjši igralec. Tudi v čistilnih napravah "gagajo" bakterije, ne pa slon ali pa merjasec.
Sploh pa, moral bom obiskati Dolenjsko smer. Se mi je včeraj zopet prikazalo obvestilo za čiščenje filtra. Bolje sedaj kot pa kdaj kasneje ko ne bo več možno pucati pa bom frutal šolde za novi PDF.
Pa opazil sem vzorec, kdaj se mi prikaže. Èe ga, ko pridem na avtocesto, takoj obremenim. Seveda je motor že segret, ni na mrzlo. Ko počasi stopnjujem vrtljaje, do obvestila ne pride. Aha, ko sem že omenjal denar; porabo imam NENORMALNO VISOKO. Povprečje mi kaže preko deset litrov. Kar na žalost ni sprejemljivo...

Citroenovc

Tvoj vzorec bi čisto ustrezal temu, da avto pač ne uspe opraviti regeneracije zaradi tvoje vožnje in vse kar rabi je daljša pot in lepo obrate držat, ko se bo sprožila regeneracija ... Za začetek probaj - ko ti prvič javi obvestilo pri tvojem vzorcu -popusti malo gas, počakaj da ugasne, in nazaj v kaki 3. ali 4. na polno pospešuj proti omejevalniku obratov - ko bo spet javil (verjetno že pri višjih obratih) - spet popusti gas, ipd in ponavljal v nedogled (pač dokler se sporočilo ne bo več prikazalo) ... ko se ti bo zazdelo, da si celo že regeneracijo sprožil - pa vozi kar nekaj min z obrati nad 3k rpm - pa makar v 3.

Tak je vsaj uspešen recept za 2.0 16V 100kW motor, če že slučajno pri pospeševanju javi Risk of Particle Filter Blockage (tekst so spremenili, ideja je ista). Preverjeno pri nekaj avtomobilih.

Kar se porabe tiče - ko si oznanjal, da boš menjal - sem ti napisal, da stari 2.2 HDi po performanah ni baš nek dosežek - sem sodi tudi poraba.
Ampak OK, 10 je pa vseeno malo preveč. Seveda ob predpostavki, da ne delaš samo kratke mestne relacije.
Ampak to ti kaže BC. Kaj pa na roke izračunano?
A ročna ti lepo popustita obe čeljusti al je ročna na začetku potega malo "mehka"?

Nekaj si zapomni - ko so vsi tako lepo ti čivkali in hrabrili v nakup in se kar medili, kako ne moreš falit - dejstvo: četudi je avto od prvega lastnika in kupljen in redno servisiran vsa leta na priznanem servisu - ta taisti lastnik z leti zagotovo ni več skrbel zanj tako, kot prva leta. Tudi vedel je, da ga bo počasi prodal. Saj ni na glavo padel, da bi v avto za pod 1k Eur vlagal po 500, 1000 in več Eur na servis vedoč da gre avto od hiše ...

Skratka - namesto da samo ugotavljaš kozmetične napake in se že vnaprej psihiraš, kako te bo avto obral (ja, poleg nakupa bo zagotovo treba vseeno naredit še en servisni check) - ukreni nekaj konkretnega. Eto, pejdi v Grosuplje pa naj ti naredijo en servis. Al bo to na konc 1 zelenc al 5 zelencev al 10 njih - a jebat ga. To je pa riziko kateregakoli rabljenega avtomobila.
OK

LP
Primož

Čojko

Avto goniš. Koliko pa misliš, da bo pil? To je normalna poraba. Morda boš imel kasneje okoli 9 litrov ko bo vse pravilno delalo in boš vozil šparovno.
Pa tudi avto je že toliko star, da bo verjetno crkovalo eno za drugim, že zaradi starosti. Ugoden nakup za malo denarja, potem pa redni in izredni servisi po par sto eurov. To je normalno.

dexterboy

@Èojko, čemu pesimizem? Èe bi se mesec nazaj lahko stegnil, bi kupil zraven parkiranega belega karavana III-ko za 9000 jurčkov 2012 letnik. Tako pa, tudi če skozi čas vložim še jurja, me ne bo pobralo...
Mar ni pri XM tako, da rabi v povprečju 100 ojrov na mesec, da se lepo fura?

dexterboy

@Citroenovc; hvala za nasvet, tako ga še nisem "pucal", postorim pa javim. Takšno porabo mi kaže čarunalnik, ker nisem še prišel do praznega tanka.
Pa, kristus božji, se NE jokam. Jasno mi je, da bom moral še vložiti, če se želim peljati še naprej. Pregledali so ga pa že pri Jerovšku in, mislim, da sem že pisal, že zamenjali en del. Èe ne bi imel sedaj cepetavčka, pi še vedno fural blondinko in bil sedaj prav tako brez denarja. Mogoče kakšnega stotaka manj, ampak še vedno bi moral dati od sebe šolde...
Pišem pa zato, da lahko s kakšno informacijo pomagam drugemu. Konec koncev sem tudi jaz prebral veliko tem na tem forumu preden sem poklical Andreja, da kupujem "stare gare". Bilo je celo tako, da sem vzel bolniško samo za to, da sem si ogledal avto in bral poste...

Xandrej

Daj špucat fap filter pa gasa naprej... Ostalo je vse enako kot pri vseh C5 I serije... Zrihtaš pa je...

andraž

Po moje bi moral popiti manj kot 9 na 100 km, razen če niso zgolj mestne vožnje.
Pelji do Jerovška, ne eksperimentiraj veliko, pomisli na tiste dve z zasmojenim FAP-om. Tega ne rabiš.

Vlado333

Poraba je malo večja že zaradi zamašenega fapa, prvo očistiti fap in potem se bo videlo kako naprej. Imel sem takega c5 10 let nazaj (moj je bil 2004 letnik z 6. prestavami) ampak se res ne spomnim točne porabe, vem pa, da ni bila niti 8l/100km.
Kolikor vem je pri tebi dosti avtoceste, tako da če motor dela kot mora, s samim fapom potem ne bo problemov.
S to porabo je tako, jaz sem s C5 2.0hdi 140ps (letnik 2013) imel povprečje vseskozi med 6,3-6,9 sedaj ga vozi moj tast in je imel zadnja dva rezervoarja porabo 5,6 in 5,5l/100km.
Jaz nisem sposoben vozit s tako majhno porabo.

dexterboy

Ecola, final verdict;
sem ga žgal "ku' merjasca" v četrti med 3500 - 4000 vrtljaji v obe smeri, zvečer, ko ni prometa. Ustavil sem se za dobro uro, da sem naredil nekaj za mamo, potem pa nazaj, ampak žal ni pomagalo. Tudi v drugo smer se je prikazalo obvestilo... Spremljal sem tudi porabo, potovalni computer ni prikazal enomestno cifro, 11 ali več.
Škoda mojega časa in živcev, Jerovšek že ima elektronsko pošto za prosti termin pucanja filtra.
Mojster Vlado, kot si napisal, to ne more biti 10 litrov normalna poraba. Bi se folk razpisal v vseh teh letih. Pa noben ga ne bi hotel kupiti. Sploh sem pa opazil še eno stvar; zaradi teže vozila ima inercijo tako veliko, da včasih po mestu samo zavrtim prvo, drugo in pol dam v prosti tek, ker se lahko komot zapeljem do naslednjega semaforja.

Xandrej

Moj foter je imel ta motor v 607. Porababa nekje 7,5 litra... do največ 8. Meli smo ga do 140 k kilometrov. Niti šraufa nismo zamenjali na avtu...