Ami 8 break

Začel/a gule, Februar 22, 2009, 08:16:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Citat od: janez;152378Ma, kr dober je :)

Recimo, da je to zdrava površinska rja...:Hammer3:

krka964

Lep Gule, lepo ! Bolj ga goniš, lepše zgleda. Ampak daš mu pa tudi kar mu gre. Kaj vse si podmazal? Ravno se s kolegom, ki ima avtodvigalo dogovarjam za sprejem moje ladje. Zamenjati moram manšeto, pa jasno podmazati sornike, pa še kakšen detalj. Pa še pregled stanja pleha po sedmih letih...
Mimogrede, vprašati ni greh, kdo bi imel na zalogi še kakšno desno zavesico z napisom CIMOS. Iščem že sedem let in našel že kakih sedem levih....

gule

Èe keža zavesice nima...res ne vem...lepota je prolazna, tako kot življenje...zato na cesto z njimi ne pa po garažah pajcat...

gule

Citat od: janez;152372Ah lonc... Kupiš drugi ali pa če imajo tvoji fantje tolk cajta da ga poflikajo. Sem imel v mislih spodnji del karoserije in podvozje... Kak se to drži ?

Ko smo že pri loncu...saj veš, da imam novega:BigThumbs:...zdaj pa vprašanje: "Kako se zadeva montira?"...Od spodaj bi moral tiste zaščitne plehe rezati, kar pomeni, da treba verjetno cel motor ven iz avta dati??? Tu bi mi kakšen nasvet dobro došel, preden se lotim zadeve....:emot112:

janez

Gule, nič rezat b**nedaj... Èe je Ami na dvigalu tolk lepše. Odšraufaš lonec in ga ven potegneš od spodaj. Gre malo težje vendar ga v eni določeni poziciji , ko jo najdeš spraviš ven brez problema. Sam najdit moraš to pozicijo.

Kdo ti je rekel da režeš pleh ???

gule

Ha dobro vprašanje...z mehanikom sva prišla do tega zaključka, ker od spodaj ne pride nič noter...je zelo malo prostora. Predvidevam, da se vijaki na loncu odvijejo z zgornje strani(torej skozi havbo)in da se potem od spodaj lonec prevzame, oziroma izvleče ven...

janez

Odvij lonec od zgoraj seveda... vse objemke in dva vijaka na menjalniku. Potem pade lonec prosto dol in cevi lonca se naslonijo na šasijo. Potem lonec postaviš diagonalno na odprtino šasije, dvigneš eno stran lonca navzgor in kontra cev potegneš mimo kraka šasije... pa pade vse ven.

V diagonalo in navzdol...

Drugače pa ne vem kako ti naj še razložim... poskusi pa boš videl.

gule

Odlično si razložil, sem razumel...ko bo operacija gotova se javim...verjetno bo še slika kakšna zraven...

antasi

bo treba A serijo nabavit,
saj nam itak Janez vse razloži, kako še šraufa:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

janez

Vse pa tud ne... bo treba za kakšno stvar tud k men prit heheh

Antasi ... NE VERJAMEM , da boš nabavil A serijo :)

... no, zdaj me pa prepričaj v nasprotno heheheh

Zeko124

hahahahahhahahaa, zdaj bo mo že pleh žagali, da bomo menjali izpušne lonce, Gule izvini, ampak zdaj sem se pa res nasmejal. Ti je že janez vse odgovoril. Priporočam da en dan pred posegom vzameš WD40 in prešpricaš vse šraufe na objemkah ker se boš tako 2x manj je*al. Potem pa vzameš 2x 11 ključ, snameš objemke in edina 2 šraufa in ga izvadiš kot ti je napisal janez.

kar se pa tiče pleha, bo nekaj dela, vendar bo tale Ami še šel :). Bolj je pomembno kakšen je spredaj (stebri, odtok, stena,...), podi, pragi se zamenjajo.

Rado, dvigalo maš tudi pri meni, edin 34 ključa za polosovine cufat nimam. Je pa Radov Ami kolkor sem ga prejšnje leto gledal spodaj samo za očistit in zaščitit, bo pa nekaj dela na prednji steni.

P.S., lonc je zamaknjen in je v "zraku", torej pod njem ni zaščitnega pleha. ga lahko vidiš ko dvigneš avto. Najlažje ga je seveda zamenjat če maš motor in menjalnik zunaj. Èe boš kdaj karkoli delal pusti pleh pri miru, odšraufaj 4 šraufe in tistih 5 zajl in postavi motor in menjalnik ven.

Takole zadeva izgleda pri Diani, mal slaba slika, ampak se vidi. 3 objemke, spodaj pa dva šraufa.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

pa jebote, zdaj razumem zakaj ima vodja servisa take skrbi vsak dan :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Vidiš ti Zeko naš je pravi expert postal...Zeko na tvoji fotki se vse jasno vidi...

gule

Citat od: garac;152418pa jebote, zdaj razumem zakaj ima vodja servisa take skrbi vsak dan :)

Kaže Pejakoviæ u svojoj pjesmi: "Misli svatko da je meni lako!" :BigThumbs:

janez

Èe bi jaz tak menjaval lonce bi bil bogat... Zamisli si ure, ki bi jih zaračunal, da vržem motor in menjalnik ven iz Amija pa da menjam lonc... Ne, zeko... tak sploh ni lažje. Vem, da si dobro mislil, sam...

Gule, ena urca pa imaš menjan lonc... ne komplicirat.