Ami 8 break

Začel/a gule, Februar 22, 2009, 08:16:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Tale raznorazna manjša popravila.

gule

Kaj montaža instalacije za vsa štiri žmigavca drobno popravilo?

antasi

kaj je z usnjenim volanom
ni OK?

kaj še dela tist majstr ko si ga enkrat omenjal
pa kulk je že bila cena za tak volan?

ps: me pa jezi kaj devate eno brezvezno neoriginalno dodatno opremo
v vaše oldye npr 4 žmigavci-kdaj jih boš pa rabil,
saj veš da citroen nikol ne crkne:BigThumbs:

ps2 kaj je andraše, je vun vdarla slo faušija,
prpel k men citrončka pa ti ga bom zaston tak prešraufu da ga nikol
več ne boš vžgau:argue1:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

janez

Ami res ni imel štiri žmigavce ... je imela pa dijana in na koncu spaček. Ni to zato, ker bi crkoval avto... Je bolj zato, da poveš ostalemu prometu za teboj , da si se ustavil sred ceste ... recimo zaradi zastoja pred teboj.

Drugače pa hej, če bi jaz imel avto  servis  v hiši bi tudi tja peljal svoj avto poštimat... Aja , sej ga imam... hehehehe . No res, al se naj matra na mrazu doma pod nadstreškom al ga pelje v toplo delavnico ? Pomojem tu ni dileme...

krka964

Se spomni kdo izuma na Amijih, letnik 1969 in 1970, ko so imeli na desni pod volanom stikalo, da so ti gorele desne ali pa leve pozicijske luči? No, to bi bila original rešitev. Moj tega stikala nima, še prostora v armaturi zanj ni. Imam pa stikalo še spravljeno za vsak slučaj od enega mojih prejšnjih Amijev.

janez

To so imeli stari ... s črno armaturko. Ima pa rjava armaturka z notranje strani plastika nakazan prostor kjer se odreže in vstavi originalno stikalo. Model je ostal isti, samo barva se je spremenila in luknjo niso odrezali. Poglej...

So imeli pa to vsi A serijaši konec šesdesetih, začetek sedemdesetih... pozicija levo ali desno.

Zeko124

Zanimivo... tega nisem vedel. Še en dodatek, ko se že pripravlja nova el. shema :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ami8

Naš ami l 1972 pa je imel stikalo za štiri žmigavce na desni strani pod volanom,vendar so delovali samo takrat,ko je bil vključen kontakt.

krka964

Ja, res je, armaturka ima nakazano mesto za ta mali izum, me pa prav zanima, čemu so to zadevo opustili? Predpisi? Zna biti koristno, ko parkiraš na robu ceste ...
V glavnem stikalo še imam, armaturke se mi pa ne reže. Bom prišparal za kak drug projekt, tako kot en znanec, ki je na osnovi enega, na odpadu najdenega ladijskega okenca okrog njega zgradil celo barko! So stvari, ki pač dajo močan navdih !!!

janez

Kaj pa če daš stikalo na drugi del armaturke... Tam zraven ročke za gretje. Naš ami je imel tam dva "okenca" z blendo. V enega sem dal štekar za ventilator od GS, drugi je še zablindiran. Kak je pri tvojem ? Ima luknje ?... No, to je druga opcija za najt originalno mesto za montažo štirioglatega stikala.

gule

Citat od: krka964;150343Ja, res je, armaturka ima nakazano mesto za ta mali izum, me pa prav zanima, čemu so to zadevo opustili? Predpisi? Zna biti koristno, ko parkiraš na robu ceste ...
V glavnem stikalo še imam, armaturke se mi pa ne reže. Bom prišparal za kak drug projekt, tako kot en znanec, ki je na osnovi enega, na odpadu najdenega ladijskega okenca okrog njega zgradil celo barko! So stvari, ki pač dajo močan navdih !!!

To bi bilo lepo imeti, a ni tako nujno kot t.i. "havarijski žmigavci", če že parkiram ob cesti, lahko pustim tudi vse 4 pozicije vklopljene...

gule

Citat od: antasi;150331kaj je z usnjenim volanom
ni OK? Odgovor: Volan je ok, a je že nekaj let, kar je v uporabi in usnje se pač stara...

kaj še dela tist majstr ko si ga enkrat omenjal
pa kulk je že bila cena za tak volan? Odgovor: Dela, cena za volan je od 50 do 80 eur odvisno kakšen je in koliko in na kakšen način ga oblačiš...

ps: me pa jezi kaj devate eno brezvezno neoriginalno dodatno opremo
v vaše oldye npr 4 žmigavci-kdaj jih boš pa rabil,
saj veš da citroen nikol ne crkne:BigThumbs: Odgovor: Delno je že Keža odgovoril, rabim pa še zato, ker ni vzvratnih luči in ponoči tako boljš vidim...

ps2 kaj je andraše, je vun vdarla slo faušija,
prpel k men citrončka pa ti ga bom zaston tak prešraufu da ga nikol
več ne boš vžgau:argue1:
Odgovor

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dami

Zanimivo, nekatere 6-tice so imele "vse štiri", pri 8-ci so jih ukinili.
Sprednje šipe "na hebl" imajo dva tipa pritrditve šipe. Eden je profil z gumo, s katerim še nisem imel težav, drugi pa, omenjeni dve ploščici s kolesci, ki so prilepljeni na steklo. Te delajo težave, saj se občasno kakšna odlepi. Janez, upal bi staviti, da ti na šipi, s katero imaš težave, drži le še eden nosilec, drugi ti verjetno leži v notranjosti vrat.
Kako je s kabli za pozicijske luči? Bi bilo malo neprijetno, če bi izžagal armaturko, potem pa ugotoviš, da so tudi pri kablih tudi varčevali in za pozicijo sploh ne obstajajo.

janez

Ja, sej pravim... še nisem utegnil tapeto dol vzet pa pogledat. Pomlad bo prava za tako delo, ko bo treba vse "zimske rane" poštimat.

Za kable pa se ponavadi vidi , če vzameš dol zgornji del armaturke nad štekarji in / ali še celo zgornjo ploščo. Èe kakšen kabel ali dva "dol visita" je to to...Lahko jih je tudi več ali pa jih sploh ni viška. Ponavadi pa so v parih skupaj zlepljeni s krep trakom.

Beli Tomosov Ami iz Dupleka pa je imel celo originalno napeljavo za prednje meglenke (!) ... in so spredaj nekje pri cinšpuli prazni kabli ven viseli.