Ami 8 break

Začel/a gule, Februar 22, 2009, 08:16:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

Naša 6Tica ma un šalter levo desno pozicija, vseh štirih pa še spak nima pa je '76 kaj šele '69 Ami.

gule

Citat od: dami;150383Zanimivo, nekatere 6-tice so imele "vse štiri", pri 8-ci so jih ukinili.
Sprednje šipe "na hebl" imajo dva tipa pritrditve šipe. Eden je profil z gumo, s katerim še nisem imel težav, drugi pa, omenjeni dve ploščici s kolesci, ki so prilepljeni na steklo. Te delajo težave, saj se občasno kakšna odlepi. Janez, upal bi staviti, da ti na šipi, s katero imaš težave, drži le še eden nosilec, drugi ti verjetno leži v notranjosti vrat.
Kako je s kabli za pozicijske luči? Bi bilo malo neprijetno, če bi izžagal armaturko, potem pa ugotoviš, da so tudi pri kablih tudi varčevali in za pozicijo sploh ne obstajajo.

Res je tule so tiste ploščice, ki se limajo:argue1:, kar se tiče pozicije močno dvomim, da stikalo niso dali gor inštalacijo, pa so...to bi mi bilo zelo čudno:Hammer3:

Zeko124

Jaz mam ravno razstavljen svoj štrom pa lahko poročam naslednji vikend kako in kaj (Ami letnik 75). Tudi nima tega štekarja za pozicijo original, kablov pa verjetno tudi ne, sicer bi kolega že kaj omenil. Je pa itak pri veliko avtih to vse pre*ebano in prespajkano in prepajsano itd itd. aja pa 4 žmigavcev tud nima.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dami

Kolikor poznam, nobena 8-mica nima "vseh štirih", moja 6-tica jih je imela, vendar sem menjal kablovje in jih trenutno nima več. Sicer je pa 6-tica pravi biser, ko gledaš, kaj katera ima in česa nima, ko pa začneš še gledati kje ima katera, tisto kar pač ima, se raznolikost ne neha. Takoj ko vidiš drugi avto, boš garantirano našel novo kombinacijo stikal in postavitev le teh. Na svetovcih sem bil še posebej pozoren na armaturke pri šestkah in pestrost kombinacij je neverjetna.

sušo

Pa dobr zeko a tvoj Ami kej ma??  Ha ha mal heca.

Drgač pa bi prej znala bit napeljava pa brez šalterja kot obratno. Ko skup mečejo kable je mala malca še enga zravn splest. Šalter je pa že (bil) dodatna oprema al pa področna oprema. Sam če ma naš Tomosprodukt to, valda so tud frenčiji v svoje tlačli, a?

gule

Po logiki stvari se, da to ugotoviti tudi na naslednji način...vzameš + z akumulatorja in ga prisloniš na pozicijo na sprednji desni strani, če sveti samo desna stran instalacija verjetno obstaja, če se prižgejo vse 4, pa še registracija, je zadeva jasna kot dan...žic ni...

krka964

Je pa zanimivo, da so kasnejšim modelom Ami 8 nekako odvzeli nekaj varnosti s tem ,ko je šel ta famozni šaltal ven. Pa če dodamo še dejstvo, da so letnikom 71 in 72 "ukinili" še tiste amortizerje v bunkah na rokah, pa še tiste meni ljube plastične tapete s predali...
Eh, bolj ko gremo naprej, bolj je bilo vse oskubljeno. Zato pa je zame še vedno pravi Ami tisti naš družinski l. 1970 - bouton D/or in pa moj sivček l. 1969.Leta pa naredijo svoje ...

gule

MATEJ2

Ja, zanimivo, jaz imam trenutno montirano na spačku nekaj podobnega.

(to je potegavščina!!!   :)

gule

Danes, pa redno mazanje amija in pregled podvozja...:funny34d:

No ko smo že imeli nekaj časa smo še pregledali GSX-a...ampak o tem v njegovi temi...

janez

In, kak se drži spodaj ?

gule

Srednja žalost...evo dve fotografiji sprednjega lonca...ki je še originalen, na njemu je Citroenov žig...:argue1:

janez

Ah lonc... Kupiš drugi ali pa če imajo tvoji fantje tolk cajta da ga poflikajo. Sem imel v mislih spodnji del karoserije in podvozje... Kak se to drži ?

gule

To me je sram tu gor zalimat...a evo moje golo tijelo pred svima...šmrc...:argue1:...verjetno bom kakšen plehec moral pri tebi naročiti...:BigThumbs:

janez