Prehitevanje tako in drugače

Začel/a Gox, Marec 10, 2007, 12:29:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prehitevate preko dvojne polne èrte?

ikoli
59 (56.2%)
bèasno
4 (3.8%)
rehitim, èe me nobeden ne opazi
2 (1.9%)
rehitim samo èe naletim na oviro (v<30km/h)
31 (29.5%)
rehitevam, èe je varno in naletim na poèasneta
9 (8.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 68

Gox

@janez

jaz tudi ne vidim problemov v motoristih ...

ampak to je zame še vedno prehitevanje "v škarje".

(Sem pa se že na Planinskih ridah ustavil ob robu in čakal motorista, čigava idealna linija zavoja je peljala po mojem pasu ... toliko o motoristih :))

vinotoc

Goran,
prav na tej sliki se vidi, koliko placa imajo. So pa res škarje!  Še kakšen vikend in bodo smrtne žrtve. Motorist ima hitrost za strast in seveda adrenalin lije v potokih in zamegli um. Ampak z nami je podobno. Vsi avti ki jih imamo so premočni in prehitri. To vemo, pa vseeno ne kupujemo avtov z 999 ccm, max 65 KM in max hitrostjo 140 km/h. In meni že, pa verjetno tudi tebi, srce poskoči v nek krč ljubosumja, ko me motorist prehiti. Le strah (da strah!) mi ne dovoli, da ne potegnem za njim in tekmujem. Na jutubu pa poglej Planinske ride z očmi motorista. :(
Da bom prav razumljen: bojim se motoristov, obenem jih pa spoštujem. Ogromno njihovih pozdravov z roko in nogo sem bil že deležen, ker sem se umaknil na desni rob in z žmigavcem dal znak da ga vidim in da me lahko brez skrbi prehiti. Takrat mi je prijetno. Sovražim pa prepotentne in prehitre tipe na cestnih, ki vozijo res pre-hitro in vedno prehitevajo v škarje. Lep primer je naš Napoleonov drevored. Zares smrtna betonska cesta, hitrosti visoke, vsaka lipa ima eno svečo, a fantov na motorjih ne ustavi v divjanju. Res jih je škoda.
LP Vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

ModelJT

Citat od: vinotoc;126579Lep primer je naš Napoleonov drevored. Zares smrtna betonska cesta, hitrosti visoke, vsaka lipa ima eno svečo, a fantov na motorjih ne ustavi v divjanju. Res jih je škoda.
LP Vintoc.

Tale del ceste je meni osebno zakon. Hitrejše greš lepše se pelješ. Z avtom seveda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

vinotoc

Citat od: ModelJT;126584Tale del ceste je meni osebno zakon. Hitrejše greš lepše se pelješ. Z avtom seveda.

Z motorjem na betonskih ploščah, ki so nagnjene proti tebi v smeri vožnje, pobiraš samo zgornje robove plošč. Ob določeni hitrosti pa zares samo konček vsake plošče in takrat ni več pravega oprijema, motor ni vodljiv in zaplavaš v lipo. Tako mi je ta pojav razložil voznik motorja.
Je pa za avtomobiliste to testni poligon za amortizerje. Èe so slabi, avto kar vleče v eno ali drugo stran in še vsak končnik, ki ni OK slišiš. Vsaka stvar je za kaj dobra :)
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dexterboy

Sem vozil nekemu mlademu pacientu v novem C4 za ritjo celo pot od Vrhovcev do Novak servisa. Na koncu sem ga prehitel v križišču; ni šlo drugače, mulo je fural 30 na omejitev 50, 40 na omejitev 60. seveda pred njim ni bilo nikogar, potlej je pa še hupal za mano. Sem že razmišljal, da bi zaprl cesto pa poklical 113, ampak sem moral vrniti nadomestno vozilo.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

zlikovski

Taki stil vožnje kot si omenil, je slovenska tradicija!

Sem enkrat enemu zanalašč po bremzi zategno, je komaj ven zmotal da ni bilo poka. Je imel srečo da ni bilo nikogar z naspritne strani.

dvorjan

@zlikovski:
Ja in kaj bi bilo, ce bi ti v rit priletel? Dva karambolirana avta in kup skode. Tudi ti bi bil na slabsem, saj popravljen avto ni vec isti kot nekaramboliran ... Da ne omenjam, koliko skode se ustvari se na racun izgube casa, visjih zavarovalnih premij itd.

Ce je nekdo za tabo hitrejsi, se umakni desno pa mu nakazi, kdaj gre lahko mimo. Ah, ne, drug drugega bremzat, to je slovenska navada, da ja ne bi bil kdo prej na cilju/pri koritu itd.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gigo

Takim idiotom ko se mi limajo na rit pa z veseljem naredim štop luč. In da je opcija ga zabijem na prvo njivo al pa drevo pa mu nakažem z žmigavcem da šele zdaj se mi lahko približa. Pol mu nakopam tako tožbo, da se ne bo vidu finančno več vn za 10 let. Zadnje čase postaja velika večina voznikov precej agresivnih in predrznih na regionalnih cestah. Med njimi je čedalje več nežnejšega spola. Osnovna pravila, potrpežljivot, racionalnost... so šli rakom žvižgat.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

dexterboy

@zlikovski, @gigo; ni poanta, da je šel bonton rakom žvižgat, ampak si folk sam prireja bonton. KJE ZA VRAGA JE NORMALNO, da se pri omejitvi 50 na uro furaš 30??? In če vidiš, da je nekdo za tabo in se mu očigledno mudi, ga preprosto spustiš mimo, ali pa si jemlješ pravila v svoje roke in se greš policaja in bremzaš in mu potlej kaj že? Pribiješ na drevo in ga mlatiš? Torej SI TI TISTI, ki je nasilnež in ne tisti, ki bi rad samo vozil po omejitvah...

Mar je to res tako težko dojeti; če je nekdo za tabo in želi priti mimo, ga preprosto spusti mimo... Èe se bo ustavil pred porodnišnico, urgenco ali pa v drevesu, je to delo za druge institucije in ne za nas v vozilu pred njim. Da ne omenjam, da vas tisti, ki se vam je zakantal v rit, lahko na licu mesta pošlje v večna lovišča. Èe ste tako pametni na cesti, kako to, da ne greste vsakič, ko ste v sparu ali pa merkiču, do poslovodij in težite, da ni prav, da imajo blagajničarke tako nizko plačo? Zakaj ne greste do zdravniške zbornice in ne težite, da je premalo delavcev dobilo status azbestnega bolnika itn itn...

Evo, sem se moral malo spucat. Sej ne leti to osebno na nikogar od vas tukaj, ampak ko se mi je zdele spet zvrtel tale film pred očmi, se mi je kar tema naredila.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Zeko124

To z "letečimi" mladenkami lahko potrdim s prve roke... ;). (še dobro da je bla tista kanta samo 1.4 16V, ker bi sicer poletela :Hammer3:)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Citat od: dexterboy;130974@zlikovski, @gigo; ni poanta, da je šel bonton rakom žvižgat, ampak si folk sam prireja bonton. KJE ZA VRAGA JE NORMALNO, da se pri omejitvi 50 na uro furaš 30???...

Dexterboy, se čisto strinjam s tem kar si napisal. (kopiral sem sam pol posta...).

Dejansko, če bi se raja vozila po omejitvah, bi vsi pravcajt prišli na cilj. Tak pa se ogromen procent ljudi prestrašeno vozi veliko pod omejitvami. Zakaj ? Da jih ja radar ne bo slikal. Na našem koncu je še hujš. Policaji soje odslužene golfe parkirajo ob cesti in s tem zmedejo voznike, da se vozijo "kot po jajcih". Na vseh vpadnicah v Konjice so zrostani Golfi parkirani in prit iz smeri Tepanja in Celja v konjice je pravi podvig. Z dijano po ravnini tretja, včasih tudi druga prestava... na ravnini, kjer je omejitev 90 km/h .

In ja , tudi to sem že doživel... razburjanje osebkov, ki se peljejo 30 - 40 pod omejitvijo... ko jih prehitim pa... Eden je celo za menoj šel prav do doma in se hotel tepst... ko sem navalil s sekiro na njega je pa spizdu... prpa.

Ja, takle mamo...

janez

Nekje v reviji AMZS je bil članek ravno o tej problematiki... neupoštevanju omejitev navzdol - prepočasni vožnji, katera pa Ablast ne moti. Se pa veliko nesreč dogaja ravno zaradi prepočasne vožnje...

...ne odkrivamo tople vode...

zlikovski

Negre zato, voziš se čisto normalno, nikogar nikjer pa ti pride za rit, potem te naprimer prehiti, pa se potem pred tabo vozi na razdalji 50m to samo primer.
In takih voznikov je ogromno vsaj tu v mojem okolušu.

Xandrej

Èe si počasen ali nemoreš hitro peljat se umakni na nabljižnji točki kjer lahko to varno narediš! To vaše neko bremzanje, pa blendanje če koga prehitim... Jao bože moj... :Hammer3:

Xandrej

Citat od: gigo;130962Takim idiotom ko se mi limajo na rit pa z veseljem naredim štop luč. In da je opcija ga zabijem na prvo njivo al pa drevo pa mu nakažem z žmigavcem da šele zdaj se mi lahko približa. Pol mu nakopam tako tožbo, da se ne bo vidu finančno več vn za 10 let. Zadnje čase postaja velika večina voznikov precej agresivnih in predrznih na regionalnih cestah. Med njimi je čedalje več nežnejšega spola. Osnovna pravila, potrpežljivot, racionalnost... so šli rakom žvižgat.

Vidim, da si daleč od osnov prava... To kaj ti narediš je tvoja stvar... Èe pa želiš zaradi tožb in denarja vozit se z vozičkom, da bi se zaletaval v drevesa ali podobno potem pa čista škoda zate. Ne ga srat pubeci. Spustite ga naprej  pa mirna bosna...