Prehitevanje tako in drugače

Začel/a Gox, Marec 10, 2007, 12:29:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prehitevate preko dvojne polne èrte?

ikoli
59 (56.2%)
bèasno
4 (3.8%)
rehitim, èe me nobeden ne opazi
2 (1.9%)
rehitim samo èe naletim na oviro (v<30km/h)
31 (29.5%)
rehitevam, èe je varno in naletim na poèasneta
9 (8.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 68

pehorunkl

Citat od: dyfan;105947Èe voziš naprej po počasnem pasu, mislim, da ni nič narobe - ne bilo bi pa v redu, če bi potem zapeljal nazaj na vozni pas pred "jajcarja".
[/I]

LP

Mislim, da je narobe, če nisi bil v koloni, ki je bila hitrejša od tiste na levi.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

deuche

Citat od: dyfan;105947Napako pa dela jajcar, ker ne vozi po prostem desnem pasu (v skladu s citatom, ki ga je pripel harvey):
(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Nebi dal roko v ogen, vendar mi po logiki to ne gre skupaj. Torej bi se moral, ko si sam na cesti, pri (ilegalnih) 200kmh vozit po pasu za počasna vozila in ne po voznem. Nimam zakona, vendar mislim, da mora biti tudi definirano komu je pas za počasna vozila namenjen. V končni fazi je ta pas ožji od voznega in prehitevalnega in se bojim, da ne spada v ta citat. Morda se pa motim.

Tiki

Èe se ne motim je na začetku počasnega pasa tabla na kateri je narisan tovornjak...?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

vinotoc

Gospodje hvala!
Harvey potrdil si moje razumevanje 50. člena itd. Hvala!
Prehitevanje po desni na ploščadi pred mitnicami in po mitnici ni problem, le hitrejši ne smeš biti od 60 km/h :(
A imate tudi vi, pri znaku konec vseh omejitev (pri zoženju v vozni in prehitevalni pas) 130 km/h?
LP počasnee vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

pehorunkl

Citat od: vinotoc;105981Gospodje hvala!
Harvey potrdil si moje razumevanje 50. člena itd. Hvala!
Prehitevanje po desni na ploščadi pred mitnicami in po mitnici ni problem, le hitrejši ne smeš biti od 60 km/h :(
A imate tudi vi, pri znaku konec vseh omejitev (pri zoženju v vozni in prehitevalni pas) 130 km/h?
LP počasnee vinotoc.

130 ne, 100 pa že....
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

vidobbb

Pojdite se enkrat peljat do Milana po avtocesti,pa obilo užitkov.Prehitevalni pas bi pa res moral biti samo za vgojene voznike.

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Hehe, danes zjutraj sem naletel na dva bisera in to v citroenih. Najprej je en dečko v xsari picasso v bližini Brezovice malce sanjal s 100km/h na prehitevalnem pasu avtoceste, mi ostali pa čakali za njim.

Malo naprej, malo pred črpalko na Barju oz. pri odcepu za Vič, pa se mi je prilimal tik za rit nek tip v testnem črnem C5 tourerju. Pred mano je sicer nekdo res malo počasneje vozil oz. pospeševal, ampak se je kmalu umaknil. Jaz sem ga še prehitel in se nato tudi jaz umaknil tisti C5-ki. Ta je švignil mimo in se kakih 100m naprej spet nekomu prilimal za rit in tako naprej. S svojo vožnjo je pridobil ogromno časovno prednost, celih 200m, saj sem ga kasneje še vedno videl, kje je zavil dol z avtoceste.

Dva prava ekstrema, eden je spal, drugi divjal.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

...tik za rit nek tip v testnem črnem C5 tourerju....

ah še dobro da je bil turer :-)
______/\\______
______/\\______

Lovro

...hehe, tvojega itak poznam po zanimivih zadnjih dveh črkah na registrski tablici.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

deuche

Citat od: ModelJT;106989Malo kitajske vožnje.

V primerjavi s Turčijo je to vsaj 30 X bolje, da o nekaterih drugih musli državah sploh ne govorimo.

dvorjan

Aja, to sem mislil se v petek napisati, ker sem bil res razburjen. Pac turoben dezeven dan, popoldan, ko je konec tedna in je koncentracija pri ljudeh ze res presneto nizka ... potem pa se omejeno voznisko znanje ... in recept za nesrece je tu.

Se pripeljem skozi sentviski tunel in ravno slisim po radiu, kako je na stajerski AC spet pokalo, govorijo v veriznem trcenju vsaj 5 vozil. Si mislim svoje ... V par sekundah se po prehitevalnem pasu pripeljem do prvega stranskega uvoza na AC, prometa je precej (petek, ura 15:30), polna oba vozna pasova. In kaj se zgodi. Iz uvoza se relativno pocasi pripelje prvo vozilo (po obcutku s kakih 40 do 50 km/h) za njim pa Xsara Picasso v tisti cudni "nocciolla" barvi, ali kaj je ze. In kaj naredi kreten v Xsari? Zavije na vozni pas se preden dolgo pred tem, ko se konca pospesevalni pas in ker isto stori tudi vozilo pred njim, odvije se na prehitevalni. Pred moj nos, s kaksnih 60 km/h. Jaz seveda sus po zavori in pogledam se v vzvratno ogledalo, kaj bo vame priletelo. K sreci sem dobil samo festival dolgi luci in trobljenja. No, predal sem ga naprej idiotu v Xsari, ki je po tem, ko je prehitel vozilo pred seboj odvil desno. Po koncu njegovega manevra je bila hitrost 80 km/h. In verjetno se niti zamislil ni, kaj je s svojim egoizmom in/ali nezananjem, neodgovornostjo povzrocil ...

Se peljem naprej. Pri Kranju podobna zgodba. Uvoz na AC, kolona na prehitevalnem pasu vozi 120 km/h. Lije kot iz skafa. Kolona vozil se vkljucuje na vozni pas AC. V njej je tudi kreten s sluzbenim dostavnikom v barvah Coca Cole. Ki izvede se en skoraj smrtonosni manever. Pri 80 km/h zapelje na vozni pas V kolono vozil. Vsi mocno zaviramo, zacuda nic ne poka, luci za menoj vozecega izginejo iz ogledala (kar pomeni, da je bil ze nevarno blizu mojega odbijaca). Temu sem pa pozneje zapeljal ob bok in zolcno gestikuliral.

Skoda, da mi ne dajo za teden dni v uporabo Provide. Za salo zasluzim svojo letno placo, pa od vsaj 5 zaposlenih na tem oddelku policije, sem preprican. Pa niti ne bi lovil voznikov, ki vozijo do 150 km/h, temvec samo taksne paciente, ki osnov ne obvladajo, so pa posledicno n-krat nevarnejsi in zreli za odvzem izpita.

Uporabe smernikov, luci za meglo in podobnih pripomockov pa itak ne obvlada vsak drugi voznik ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Take manevre po mojem izvajajo tisti, ki večino časa za volanom zabijejo v mestnem vrvežu. Skakanja sem in tja se navadijo pi hitrosti do 70km/h in mislijo, da je to ista frka na AC.
Mi pa ni jasno, kaj skuša doseči voznik na AC, ki: vozim 150km/h na prehitevalnem za kolono 4-5 vozil, ki prehitevajo...vozni pas nabito poln.
Voznik zvezde za mano 10 centimetrov od mojega odbijača, v levem ogledalu vidim polovico avta...a se moram gospodu na silo umaknit med 4 metre prostora med dvema tovornjakoma na voznem pasu, da bo lahko naslednjemu pred mano spet visel na odbijaču???