Prehitevanje tako in drugače

Začel/a Gox, Marec 10, 2007, 12:29:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prehitevate preko dvojne polne èrte?

ikoli
59 (56.2%)
bèasno
4 (3.8%)
rehitim, èe me nobeden ne opazi
2 (1.9%)
rehitim samo èe naletim na oviro (v<30km/h)
31 (29.5%)
rehitevam, èe je varno in naletim na poèasneta
9 (8.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 68

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Ne razumem tak?ne nestrpne?e kot je ta primer. Dobesedno nepregledna kolona, a tip napenja ma?ino v nedogled zaradi par minut...milo mater.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Danes sem bil na stari cesti LJ-KP priža nevarnemu prehitevanju voznika Audija A4 ... Malo pred Divašo se je lotil prehitevanja v dolg levi nepregledni ovinek ... prehitevanje je sicer zašel ko je bilo ?e pregledno, potem pa je vleku in vleku ... dokler ni prišel sredi ovinka avto naproti. Tam kjer sem ozNašil s pu??ico je bila Opel Astra karavan. (?koda ker sem slikal na slepo, pa sem ujel malo prehitro, tako da astre ?e ni na sliki.)

Voznik Audija ni imel ve? časa za se vriniti med kamion in avto, tako da se je samo stisnil ob bok avta, Astra se je umaknila skoraj na bankino in močno zavirala. Vsi trije so se peljali takole v?tric.

Astra je pri zaviranju ene tri krat poplesala levo desno, tako da sem ?e jaz bremzal in se umaknil na desno, da je nebi zaneslo na moj pas ...

(Zakaj sem imel fotoaparat v roki? Zato, ker sem vedu da bo prišlo do tega, ?e nekaj kilometrov prej, je voznik Audija pokazal kako vozi... poskusi prehitevanj na nemogočih mestih, prehitevanje preko polne ?rte ...)

LP
Goran

Gox

?e eno prehitevanje Ljubljanskega voznika ... levi nepregledni ovinek ... prehitevanje totalno na slepo ... to pa je prava ruleta ...

Kar strah me je ko pomislim da naproti drvijo Hrvati proti domu z 90-100km/h ... to je glih prvi ovinek po 500metrov dolgi ravnici, kjer se lahko prehiteva, tako da avti naproti pridejo z kar veliko hitrostjo, ?e posebej ?e pred ovinkom koga prehitijo ...

Ta je imel srečo ... in ostali ki so pripeljali malo kasneje naproti ...

hadei

?e nekaj žalostnega o nevarnem prehitevanju...
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Prehitevanje .... ?iv?ni Italijan po vsej sili hoče z Opel Agilo in ?e tremi sopotniki prehitevati ?leper ... najprej poskusi na dveh popolnoma nepreglednih mestih in ko ugotovi da mu avti vozijo naproti, se umakne nazaj v zavetje ...

Na posnetku spodaj, se spet odloči prehitevati ... nasproti pripelje Clio, ki močno zavira in se ustavi, vendar voznik za Cliotom tega ne opazi in močno zavira in se obenem umakne na levi pas, direktno pred kamion . Dobro da se niso zaleteli...

Ker smo vozili cca 60-65km/h smo vsi varno zmanjžali hitrost, da ni bilo nesreče ...

Gox

Gox

Ko se je Italijan kon?no odločil da je varneje da ne prehiteva ve?, se je za podvig prehitevanja odločil tudi Hrvat s Peugeotom 407 Coupe ... tudi njemu ni ?lo najbolje ...

Gox

Spet znana zgodba ... kamion ...  in Koprčan prehiteva preko dvojne polne črte ...

Vozili smo nekje med 70-80km/h ... sicer res da ni bilo nikogar naproti, samo vseeno črta je le polna.

Ko se peljem v službo malo pred osmo uro, je vedno kaj zanimivega na tej cesti :-)

Zjutraj ob 05h ni takih skrajnežev, ker še ni prometa :-)

Lp

hadei

Še vedno mi dvignejo "pritisak". Banda!
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@hadei:
Meni ga je zadnjic dvignil en kretek z belim, ocitno novim golfom zajckom (rabbit, za vse, ki ne poznate nemskih uiberwagnov), ki je na AC pred Celjem par minut prehiteval ene 6 ali 7 sleperjev s hitrostjo 95 km/h - verjetno 100 km/h po njegovem super natancnem stevcu. Zdaj ne vem, ali je butl utekal vozilo ali pa lovil napis pri porabi 4,9l/100km. Jasno, bil je TDI stroj, srebrn napis, torej 90 ali pa v najboljsem primeru 105 konjev + osel.

Zaradi takih pa bi imel montiran bullbar spredaj, prav res ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Haha...neštetokrat sem že imel iste misli. "Èe bi imel bullbar bi te..." Pa ne šleparja, seveda :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Z AX-om sem peljal lepo 60km/h ... (omejitev 60, kolesarska prečka cesto) 2 kolesarja na desni, ki nameravata prečkat cesto ...

Za mano pa Italijan z XP, bi me najraje pojedu ... vozil z varnostno razdaljo 1m .. no na koncu ni zdržal in me je 100m pred križiščem preko polne črte prehitel. No takoj za tem, 200m sva prišla skupaj v krožišče ... sam je pa le bil pred mano ...

Kdo bi razumel take ljudi :Hammer3:

harvey

Očitno so tudi na letošnjem Tour de Franceu težave s prehitevanjem tako je Juan Antonio Flecha nabasal citroen,  J. Hoogerland pa je končal v bodeči žici s 30 šivi (foto reuters)

http://www.youtube.com/watch?v=Av-AXNDH-nY
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]