Prehitevanje tako in drugače

Začel/a Gox, Marec 10, 2007, 12:29:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prehitevate preko dvojne polne èrte?

ikoli
59 (56.2%)
bèasno
4 (3.8%)
rehitim, èe me nobeden ne opazi
2 (1.9%)
rehitim samo èe naletim na oviro (v<30km/h)
31 (29.5%)
rehitevam, èe je varno in naletim na poèasneta
9 (8.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 68

alesz

Vljudnost zahteva da se umakneš,seveda si prej temeljito operi steklo......

superca13

Citat od: alesz;117844Vljudnost zahteva da se umakneš,seveda si prej temeljito operi steklo......

pranje šipe ..:BigThumbs:
Torej vljudno mora cela kolona takoj prekinit s prehitevanjem in se odstranit iz 150km/h nazaj med 100km/h počasneže, da bo gospod neovirano letel po levem pasu.

Razumem manever, če samo eden na levem pasu prehiteva s 150km/h v nedogled...

janez

Te pa prehitevaj če moreš... Danes na AC proti Konjicam. Najprej zelo dolga kolona kamijonov na desni in dolga kolona ostalih na levi. Potem pa ... en kamjon gas kar na levo, za njim pa vsi ostali . Pol pa je bilo ... dva kolone kamijonov in ena dijana vmes.  :BigThumbs:

Slika je žal slaba, drugače bi se videlo še enih par mrcin naprej. Tisti pred menoj je bil Ljubljančan in sva se lepo peljala svojih 90. Vsi ostali pa ... cel vzhodni blok. Pa vsi so pičili ko zmešani tak da smo jih dohiteli šele pri cestninski v Tepanju.

GSclub

Citat od: superca13;117839Take manevre po mojem izvajajo tisti, ki večino časa za volanom zabijejo v mestnem vrvežu. Skakanja sem in tja se navadijo pi hitrosti do 70km/h in mislijo, da je to ista frka na AC.
Mi pa ni jasno, kaj skuša doseči voznik na AC, ki: vozim 150km/h na prehitevalnem za kolono 4-5 vozil, ki prehitevajo...vozni pas nabito poln.
Voznik zvezde za mano 10 centimetrov od mojega odbijača, v levem ogledalu vidim polovico avta...a se moram gospodu na silo umaknit med 4 metre prostora med dvema tovornjakoma na voznem pasu, da bo lahko naslednjemu pred mano spet visel na odbijaču???

v takem primeru se pomaknem levo in ga mirno ignoriram, seveda ga vseeno spremljam v ogledalu. ko leva kolona prehiti desno, se normalno umaknem na vozni pas. ravnam bolj ali manj kot če bi imel normalno varnostno razdaljo in sem miren, hkrati pa pozoren na dogajanje.

vinotoc

Še jaz prislonim piskerček: A ste že opazili novi način izsiljevanja oz. bolje vzbujanje pozornosti v koloni, ki prehiteva po prehitevalnem pasu. Hoče na vsak način prehiteti in postavi se ne na levo, kot piše superca13, temveč na črto med pasovoma. Na prehitevalnem pasu 3/4 avta, ostala 1/4 na voznem. Ko prehiteva, se mu vozniki na voznem pasu umikajo v desno, če ne, pa se on pomakne cel na prehitevalni pas, pa znova... Ko je prva luknja (na žalost največkrat na voznem pasu), pa ven brez žmigavca, pa ni važno ali po prehitevalnem ali po desni za 3-4 avte naprej, pa spet na črto. In spet in spet brez vseh svetlobnih znamenj kaj bo naredil. Zadnjič sem za enim tako vozil. Tako žre živce, ker ne veš, ne kam se bo usmeril, ne koga bo izsilil, na črti ni ne tič, ne miš... Umaknil sem se na vozni pas, tam pa izgleda še huje. Ni govora, da bi se mu približal.
Lp Vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Gox

Danes sem se peljal v predmestju Trsta. Iz omejitve 50km/h sem pripeljal v cono 30km/h. Zmanjšal sem na cca 35km/h, ko sem že opazu v ogledalu Italjanskega Audija A4 Avant.

Vozila ženska, bi reku tam 50letnica ... ko mi je prišla na cca 2m pa je lepo začela blendat.

Po koncu cone 30, sem pospešil nazaj na 50 ... ko me je na dvopasovnici prehitela si me je dobro ogledala. Jaz pa sem ji namenil širok nasmeh, takega ta pravega da se še zobe vidi :)

Polepšala mi je nedeljo :BigThumbs: (jaz njen verjetno ne, saj je prišla 30sekund kasneje na cilj)

Ne razumem ljudi, da se lahko nekdo tako razburi, če avto pred njim vozi 35 v coni 30.

dvorjan

Jaz sem pa danes peljal po Litijski cesti v Ljubljani (pa tudi drugih cestah). Po Litijski so pac v suhem ljudje sposobni peljati tudi 90 ali 100 km/h (kak tudi vec), ceprav so s skoraj vsakodnevnimi radarskimi kontrolami promet umirili na dobrih 60 km/h, kolikor dovoljujejo prometni znaki. Sneg je frcal le za vzorec, tudi cesta je bila dovolj zvozena, da bi z ustrezno opremo promet lahko potekal 60 km/h. A smo se peljali v koloni za enim Passatom, 35 km/h - sem samo pokukal kdo je prvi v koloni, prehiteval nisem. Ko enkrat pade kaka snezinka, 90% ljudi itak zagrabi panika. Nekdo na forumu je ze zapisal, naj vzamejo taksi ali ostanejo doma. Se ne bi mogel bolj strinjati.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

vinotoc

Citat od: dvorjan;123311Ko enkrat pade kaka snezinka, 90% ljudi itak zagrabi panika. Nekdo na forumu je ze zapisal, naj vzamejo taksi ali ostanejo doma. Se ne bi mogel bolj strinjati.

Si nor, ča taki najamejo taxi, potem še taxi počasi pelje :Hammer3:
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Gox

Lepo vreme je privabilo ven že prve motoriste ... ta nas je danes "varno" prehiteval.

andraž

Potem pa so motoristi reveži, ker avtomobilisti tako nevarno vozijo...

dyfan

Mi je kar hudo, kadar vidim motoriste ali avtomobiliste, ki vozijo skrajno lahkomiselno in nevarno.
K sreči takih ni veliko, ampak vseeno preveč.
Zdi se mi, da imajo samo nekateri ljudje v sebi hudiča, ki jim zamegli um.
 Me res zanima, če se taki vozniki zavedajo smrtne nevarnosti ali ne - tega, da ogrožajo druge, jim itak ni mar.
Se mi pa smilijo, da se jim tako mudi na drug svet.
Lep pozdrav!

andraž

To so prepotenetneži, ki so prepričani, da se po cestah ubijajo drugi...

superca13

Citat od: Gox;126446Lepo vreme je privabilo ven že prve motoriste ... ta nas je danes "varno" prehiteval.

Snemalca je čisto OK prehitel. Edino pri prehitevanju kombija bi lahko še 1/2 sekunde počakal...

andraž

Ne vem, ali je tole varno, če upoštevaš, da asfalt ni še dovolj topel da bi gume držale, ter da je na cestah še veliko peska od zimskega posipanja...

janez

KAj komplicirate. Èlovk se pelje naravnost. Tud prehiteval ni nič v neko krizo... Pesek je že zdavnaj očiščen od same vožnje avtomobilov in se nahaja ob robu. Gume pa samo on ve kakšne ima.

V motoristih (razen prepotentne manjšine) ne vidim problem. Bolj so problematični šoferji avtomobilov, ki se imajo za nekaj več, oziroma nikoli niso sedeli na motorju in so najbolj pametni... Motorist je hitrejši, je pa bolj izpostavljen... in zato tudi bolj razmišlja in hitreje reagira.

Pa saj vemo zakaj gre... vsak , ki vidi razsut motor takoj obdolži motorista.