Prehitevanje tako in drugače

Začel/a Gox, Marec 10, 2007, 12:29:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prehitevate preko dvojne polne èrte?

ikoli
59 (56.2%)
bèasno
4 (3.8%)
rehitim, èe me nobeden ne opazi
2 (1.9%)
rehitim samo èe naletim na oviro (v<30km/h)
31 (29.5%)
rehitevam, èe je varno in naletim na poèasneta
9 (8.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 68

Jogador

Malo že oceniš, samo vseeno, mene ne moti noben, ki se zapelje ven s 100 na levi pas, pa pospeši, prehiti, pa se umakne nazaj. Sploh še ne, če je A serija, se mi še fino zdi:take_picture:

Me pa, kot Xa, moti skakanje na levi pas z 80, (po možnosti takrat, ko sem že skoraj vzporedno z njim) pol pa se z 90 5 minut cijazimo mimo kamiona, pa po možnosti še 2 kilometra na levem pasu po tem.:argue1:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

janez

Citat od: Jogador;146333Malo že oceniš, samo vseeno, mene ne moti noben, ki se zapelje ven s 100 na levi pas, pa pospeši, prehiti, pa se umakne nazaj. Sploh še ne, če je A serija, se mi še fino zdi:take_picture:

:BigThumbs::BigThumbs:

dvorjan

Ob prometnih konicah se itak ne mores vec kot 110 km/h peljati po AC, saj stalno skacejo pacienti na prehitevalni pas. Pac vinjete so spravile na AC vse zivo. Saj ko bo satelitsko cestninjenje, bo spet stara zgodba. Po AC se bos lahko peljal, magistralke bodo pa ziva groza, saj ze danes folk gleda vsak cent ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Citat od: dvorjan;146335Ob prometnih konicah se itak ne mores vec kot 110 km/h peljati po AC, saj stalno skacejo pacienti na prehitevalni pas. Pac vinjete so spravile na AC vse zivo. Saj ko bo satelitsko cestninjenje, bo spet stara zgodba. Po AC se bos lahko peljal, magistralke bodo pa ziva groza, saj ze danes folk gleda vsak cent ...

110 km/h je v konici že zelo hitro, sploh na določenih kritičnih odsekih ja...
Èe je pa zraven še dež, potem pa kar pozabi na 5. ali 6. prestavo...
"Watch this..."

Lovro

110 km/h je res že maksimum. Èe je pa dež je pa sploh zabava - lagano sportski 70 km/h.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Običajno se vozim lagano nekje 100-110 po AC, ker ponavadi nimam potrebe po hitri vožnji. Vse več je folka, ki se vozijo 100 (predvidevam da zaradi porabe goriva) in se enostavno priključiš eni taki koloni. Potem pa, ko pride taka kolona do šleparja počasi cepajo en za drugim mimo njega. Èe imaš počasneta na levem pasu pomojem ne moreš drugega, kot da pelješ za njim. Èe se pa peljem po desnem pasu in je nekdo na levi počasnejši od mene, nikoli nisem razmišljal v tej smeri, da delam prekršek.

Se posipam s pepelom; kadar je prazna cesta se (še posebaj na zje*anih odsekih) enostavno peljem po levi (običajno se, zamišljen pozabim premaknit na desni pas).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

vidobbb

Marsi kdo ki je na prehitevalnem sploh ne ve da obstaja tudi vozni pas,take je treba j....t.

Marjan_

Osebno se mi ne zdi problem, če kdo vozi po prehitevalnem kadar ni nikogar na avtocesti, vendar po isti logiki bi potem lahko vozil tudi po voznem pasu. Problem so obvoznice in navali, ko gredo ljudje s službe, ko se prehitevalni pas dejansko hitreje premika kot pa vozni. Ne bi rad posploševal, vendar mislim da Slovenci nismo ravno najboljši vozniki.

north

Citroën - Creative Technology

janez

Hoče - Polskava... Tale ga je pa nasrkal ...

Xandrej

Jogador

Tale si je pa zapečatil usodo, ne moreš 150 mimo šole noret...:argue1::argue1:
"Watch this..."

isarajli

Norc, da ga za iskat, hvala bogu ni nastradal noben nedolžen.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

janez

Citat od: Jogador;150484Tale si je pa zapečatil usodo, ne moreš 150 mimo šole noret...:argue1::argue1:

Seveda lahko... Sej vidiš :)

... sam, preveč ne smeš razmišljat al pa moraš imet Možganožera v glavi. Kaj je delal Možganožer v glavi tega norca ?

Nič, stradal je :Hammer3:

dyfan

Ne znam si razložiti, ali je tak človek natur nor ali ga kaj posebnega spravi s tira.

Sicer mu je bila ponekod cesta malo "ozka", ampak je kljub temu zvozil.
Tako, da ne vem, če je bil samo nor, ali tudi pijan.
Lep pozdrav!