Novi Citroen C5 - povezava bluetooth in GSM

Začel/a nostra, November 11, 2008, 06:09:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Flukturr

Citat od: Xandrej;136924Ja to pa je edina prednost. Drugače pa pogovor v avtu s temi zvočnim zamikom in echotom je katastrofa.

Pri meni ni nobenega odmeva, zadeva dela u nulo.
lpf
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Gox

Tudi pri meni (DS3) ni opazit odmeva, ali zamika pri telefoniranju preko BT.

Telefon (Samsung GalaxyS) se takoj poveže z avtom, čez kakšno minuto je na voljo še imenik in zadnji klici, potem pa deluje nemoteno dalje.

Xandrej

Kadarkoli se pogovarjam z gorazdom pa naj bo to DS4 ali Ds3 ali C5 ali DS5 je prvič da ga slabo slišim, drugič prav slišim kaki zamik je ko do konca povem traja eno sekundo da očitno tam v avtu do konca povem, potem odmeva pa še slabo ga slišim...

če pa ste zadovolji pa še toliko boljše!

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Gox

Mogoče pa je odvisno od avta do avta ... pa telefona, omrežja ...

breznikar.peter

Samo za informacijo. Ti tako imenovani " smarthphoni " , pa tudi starejši modeli od njih imajo v nastavitvah pod omrežja funkcijo samodejnega preklopa med omrežji ( 3G, 2G ), ali pa ročno. Verjetno ne veste vsi oz. niti ne opazite, ampak, ko se vozite po pokrajini, kjer je slabo pokrit 3G omrežje, telefon non stop preklaplja med 2G in 3G in za vsak tak preklop pri vas prekine kvaliteto pogovora med sogovorcem. To je opazno pri pogovoru med telefonoma, kaj šele,da imaste preko bluetooth naprave. Zatorej en  nasvet za vse, ki bi radi imeli čisto zvok in boljšo kvaliteto pogovora. V nastavitvah nastavite, samo na 2g omrežje oz. only GSM. Èe pa rabite kakšen prenos podatkov ali kaj podobnega pač ročno spet spremenite na 3G.
Drugače se pa moja c5tka najboljše razume z samsung galaxy-jem enko. Nobenega problema nikoli, tudi sogovorec me vredi sliši..

yamaha20252025

breznikar.peter....

točno tako, kot si opisal...to vse drži in veliko možnosti je, da je prav to preklaplanje v omrežju velikokrat krivo za slabo komunikacijo med sogovornikom.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

:breaking_pc:
Citat od: carot;136907S tistim gumbom na volanu na desni strani, ko je za iskanje radijskih postaj (dve puščici) se premikaš po abecedi. Tudi jaz sem na začetku vrtel do nezavesti, potem pa sem enkrat slučajno našel to finto ....

Poskusil danes.
S temi gumbi lista samo po enega. Nič po abecedi.
Škoda.

LpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

DaKirba

Ali morda kdo ve, če je možno tudi prebiranje SMS-ov na ekranu od avtomobila?

Mika

Sms čitanje menda ne gre predvsem zaradi varnostnih razlogov...Flukturr meni pa deluje skakanje po črkah s tistimi tipkami na volanu pa imam letnik 2011.

Flukturr

Citat od: Mika;137201Flukturr meni pa deluje skakanje po črkah s tistimi tipkami na volanu pa imam letnik 2011.

Aha, jaz sem probal na radiu, medtem ko je žena vozila.
Probam še na volanu pa javim.

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

frodo1

Citat od: DaKirba;137037Ali morda kdo ve, če je možno tudi prebiranje SMS-ov na ekranu od avtomobila?

Tega ne počni, a bi imel rad karambol? :funny34d:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

yamaha20252025

C5
Jaz sem med vožnjo že prebral SMS in to na ekranu (navigacijski ekran).
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

DaKirba

Flukturr

Citat od: Flukturr;137204Aha, jaz sem probal na radiu, medtem ko je žena vozila.
Probam še na volanu pa javim.

LPF

Ne dela tudi na volanu ne. Samo po 1 naprej lista.
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

DaKirba

Jaz sem tudi probal to zadevo na volanu (tipki za prestavljanje pesmi naprej in nazaj) pa se je dejansko tudi med vklopljenim imenikom prestavila pesem. Še zmeraj nisem ugotovil, kako bi preskakoval po več številk naenkrat...