Novi Citroen C5 - povezava bluetooth in GSM

Začel/a nostra, November 11, 2008, 06:09:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

namar

Ko vklopiš Bluetooth na telefonu moraš običajno vklopiti tudi opcijo, da je telefon viden vsem napravam.

Emil C5

breznikar.peter

Pa imaš avto ugasnjen in samo kontakt prižgan ?
Sam sem se 1x zafrkaval pol ure pri prižganem in ni nikakor šlo..Potem k sm ga pa ugasnil in samo kontakt dal, se pa lepo povezal.
Kot so že predhodniki omenili moraš imeti bluetooth prižgan in tudi viden ostalim napravam. Nakar daš iskati naprave preko avta, ko ti zazna mobitel, ga označiš, povpraša te za ključ, lahko vpišeš kar 1234. Takoj zatem,te pa še na mobitelu povpraša za ta ključ 1234, nakar vpišeš in te poveže.
Upam,da sem prav opisal postopek, že dolgo nisem počel to.

LP,
Peter

Emil C5

Probal z prizganim in u konktaktu, sam kako pa prek avta najds funkcijo da prizges bluetooth.

breznikar.peter

Ne preko avta ni treba nič vklapljati..Samo funkcija je pač " išči bluetooth naprave " in pred tem moraš ti na svojem mobilcu vklopiti bluetooth, poleg tega moraš pa še dati kljukco notri, kjer piše " bodi viden " 120sekund..nekej takega. Ker, če boš na mobilcu samo vklopil bluetooth in ne boš obkljukal še dodatno,da si viden teh 120 sekund..Ti avto ne bo našel mobitela.

Emil C5

aha še to sem pozabil vprašat, kakšen radio imaš v avtu, moj je ta navadni brez navigacije.Èe ma to kakšne veze z bluetooth.

breznikar.peter

Potem imava istega ja. Na volanu imaš gumb " menu ". Tam notri pa najdeš potem klice in tam daš na iskanje bluetooth naprave.

Emil C5

Evo probal, dal v kontakt prižgal Bluetooth viden 120sec, pristisnil tipko Menu, odpre se mi samo 2 funkcije neki Displey adjustable in Audio, da rihtaš basse itd.Funkcije ni za Bluetooth, tak občutek mam k, da tega Bluetooth nima ta avto

breznikar.peter

Hm...Èe imaš na volanu gor gumb za telefon, potem imaš. Je pa možno,da ti je crknal bluetooth vmesnik. Meni je crknil po 4 mesecih. Kupil nov avto. Od tedaj dela okey. Verjetno sem imel pač smolo. Zamenjal so mi ga v garanciji, nahaja se pa tam kjer je naslon za roke, notri. Potegneš tam uno steno stran, kjer je reža za usb ključek. Taka škatlica je to. Kater letnik avta pa imaš ? Èe imaš še pod garancijo leti na servis. Je hitro urejeno, če imajo na zalogi.

Emil C5

Avto je 2009 letnik, možno, da je crknil Bluetooth :((

breznikar.peter

Tudi moj je 2009 december. Jap, potem ti je crknil ta usb modul. Mislim,da pride drug okoli 100€, ampak me ne držati za besedo.

Emil C5

Peter.B hvala ti za vse odgovore, bom modul našel kje na razbitmu avtu:))

breznikar.peter

ggors

Je kdo poskusil z navadnim BT - USB modulom kakršni so običajno v prenosnikih? Mogoče pa gre?

odpad

Verjetno ne bo šlo, ker avto ne more namestit gonilnikov za to napravo.