UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatTo, da bi po vseh predpisih moral ostati avto na meji ker "začasno" ne zadovoljuje tehničnih normativov, mi je jasno.
Dejansko ti carina sploh ne pregleduje avta,njih ne briga ali je to vozno ali škodljivo,važen je samo "gnar"Vedno rečemo plačilo carine,odkar smo v EU je ta carina minimalna,večji del je prometni davek.Ko enkrat vidiš tiste papirje,ki jih je potrebno izpolnit ti je jasno,da tega ni sposoben normalen človek.Zato te pošljejo na špeditersko službo,tam so pa šolani birokrati,ki to uspejo še dodatno zakomplicirat,bog ne daj,da pa so med državama še kaki medržavni dogovori o izvajanju tega prometa z prometnim davkom..........Ko ti to uspe rešiti in uspešno napišeš položnico se šele začne razglabljanje o dovoljenju za uporabo.....

dexterboy

No, eto, pa sem se zopet nekaj novega naučil. Malo morje papirjev? Očigledno še niso slišali za elektronsko poslovanje s podpisom certifikata...
No, upam, da mi nekako rata...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Jogador

Kaj zdaj @dexter, te je gora papirjev pokopala al še migaš?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dexterboy

Še migam, ampak trenutno nimam kaj novega za napisati.
Ko bo, bo zagotovo elaborat :)
Drugače je pa tale naš državni amparat... ah, kaj ko bi začel z druge strani: kupim nuklearno bojno glavo, lahko je tudi navadna plutonijeva. Zaželjena dostava v "najlepšo" prestolnico.

xpuser

Kje se je zataknilo? Èe ne drugače pa se še enkrat zapelji čez mejo pa uredi na špediciji, dopoldne seveda .:BigThumbs:

Zeko124

Glede na prebrano bi sklepal, da bo najbolje, če se pred morebitno vgradnjo obrnem kar direktno na kakega SLO špediterja, detajlno povprašam in dogovorim zadeve in šele potem krenem na jug.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Citat od: dexterboy;142753kupim nuklearno bojno glavo, lahko je tudi navadna plutonijeva. Zaželjena dostava v "najlepšo" prestolnico.

Sam ne dopoldne, ker sem v LJ na šihtu.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dexterboy

Kar NIKJER ne znajo povedati in odgovoriti na preprosto vprašanje; ZAKAJ moram to urejati preko pof... špediterjev in urejati carinske deklaracije, če imam račun za 320 evrov???
Zakaj VSE carinske izpostave, ki jih pokličem, začnejo kokodajsati o nekih elaboratih pa o homologacijah, kot da so vsi na carini homohospiči? Kupil sem robo, ki JE narejena na področju EU, vendar je kupljena izven meja EU. Torej BI moralo biti dovolj, da stopiš do carine, pokažeš račun in rečeš: dober dan, rad bi plačal carino na ta znesek, če je seveda potrebno. Za dokazovanje tehnične izpravosti je ZADOLŽEN LPP in še dve podjetji v Sloveniji, ki data žig in potrdilo, da je avto vozen za naš asfalt. Èe ste že pozabili, želijo, da avto PUSTIM za ograjo carinske cone??? Ja, se strinjam, če bi imel ameriško križarko ali pa drag racer car ali kaj podobnega, ne pa vozilo z montirano plinsko napravo!!!
In če želijo, da pustim avto tam, ZAKAJ mi potem še kar oni ne uredijo kompletno homologacijo? Pepčkanje od enega urada do drugega pa na koncu nič narejenega... RESNO razmišljam, da bi predal zadevo novinarjem, ker sedaj počasi začenjam razumeti, zakaj se ljudje furajo brez homologacij plinskih napeljav. V primerjavi s tem je furanje na gumah neoriginalnih mer in večjih feltnah ter dnevnih LED diodah zehanje v prazno.
Kar še nisem naredil je to, da bi s fotokopijo računa šel osebno na carino pa rekel, da sem kupil robo, jo imam doma v škatli pa bi rad plačal carino. Upam, da me zaprejo :D

Ko pripelješ prenosnik iz Amerike v vrednosti 2000 dolarjev in nima slovenskih navodil, slovenskega razporeda črk in njih znakov, ti carina tudi zapleni prenosnik dokler ne dobiš potrdila od prodajalca, da je kvalificiran za prodajo te vrste opreme, potlej da urediš plačilo OUD-ja preko špediterja in da ti naše ministrstvo ne izda potrdila, da je prenosnik varen za uporabo v RS? Dal sem laptop za primerjavo zato, ker z njim lahko narediš več škode kot pa z avtom. Tako, ko povoziš nekoga do smrti, je avto nevozen. S prenosnikom pa lahko vdreš v eno bazo podatkov pa potlej drugo in tako naprej... in potlej par ljudi naredi samomor, ker ostanejo brez vsega.

Kako preproste stvari narediti komplicirane? Prosiš javno upravo za pomoč...

xpuser

Javna uprava nima nič s tem. Meni se s špediterjem osebno, ne po telefonu. On ti bo zrihtal papirje.

Bi blo ceneje da stric pride v slo pa tu pri sigasu? inštalira plin.

garac

JA, a smo ti rekl!?
A ti žena kaj najeda?
A smo ti rekli?

1) Dvigni rit, pa ne se nesramno obnašat, kot si se na zavodu za transfuzijo, bodi prijazen, pa kak € s seboj vzemi.

2) Imaš vgrajeno plinsko napravo, delujočo in se lahko poceni voziš po lj gor pa dol od špediterja, do carinika, od Poncija do Pilata.

A smo ti rekli!?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;1428352) Imaš vgrajeno plinsko napravo, delujočo in se lahko poceni voziš po lj gor pa dol od špediterja, do carinika, od Poncija do Pilata.

Vidiš na to pa do sedaj še noben ni pomislu .. se vsaj poceni furaš od uradnika do uradnika :BigThumbs:
Garač:emot112:

frodo1

Citat od: garac;142835JA, a smo ti rekl!?
A ti žena kaj najeda?
A smo ti rekli?

1) Dvigni rit, pa ne se nesramno obnašat, kot si se na zavodu za transfuzijo, bodi prijazen, pa kak € s seboj vzemi.

2) Imaš vgrajeno plinsko napravo, delujočo in se lahko poceni voziš po lj gor pa dol od špediterja, do carinika, od Poncija do Pilata.

A smo ti rekli!?

Malo provokativno, on ni nič kriv, če država nima urejene zakonodaje!!!!
:argue1:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

janez

Ko tole berem je vgradnja plinske naprave pri nas z urejenimi papirji dokaj cenovno konkurenčna proti Jugi :) :)

Greš , zmontiraš, plačaš, dobiš papirje pa se voziš... Ampak, ljudje res radi komplicirate ...

Èe nimaš denarja za luksuz si ga ne moreš privoščit.

gule

Citat od: janez;142905Ko tole berem je vgradnja plinske naprave pri nas z urejenimi papirji dokaj cenovno konkurenčna proti Jugi :) :)

Greš , zmontiraš, plačaš, dobiš papirje pa se voziš... Ampak, ljudje res radi komplicirate ...

Èe nimaš denarja za luksuz si ga ne moreš privoščit.

Ali pa še ena opcija...obstoječo barako-garje prodaš in kupiš drugo z vgrajenim plinom, ki seveda ima homologacijo urejeno in se veselo voziš...:Hammer3:

Romzi

Èisto teoretično: a je možno, da bi (vsaj uradno) sam zmontiral plinski sistem in ga peljal na LPP pregledat/homologirat? Na tak način sem npr. sam montiral vlečno kljuko, na pregledu je preveril če so šraufi taprave sorte/trdote in to je to. Èe se prav spomnim ni pregledal niti elektrike....