UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Mislim da je grajal premajhno moč avta, avto ni šel kot bi moral ... lahko pa se pozanimam ... ne vem pa kam je bila potem prodana ta koprska C4-ka ...

tomaz555

Ne zastopim, zakaj bi šli batni obročki in ojnice zaradi plina. Tale znan servis je pa zgleda po celi črti proti plinu. Verjetno je še za pregorelo žarnico kriv.
Kaj pa rečejo na servisu, ki je montiral plin? Garancija?
Sigurno pa ni plin za vsak avto. Sem ravno prejšni teden doživel hladen tuš, ko je mojster dejal, da ne gre.

psihopat100posto

deuche

Citat od: dexterboy;142779Kar NIKJER ne znajo povedati in odgovoriti na preprosto vprašanje; ZAKAJ moram to urejati preko pof... špediterjev in urejati carinske deklaracije, če imam račun za 320 evrov???

Špediter za to, ker pač obvlada postopek, ki ga ti in jaz ne. Od kar so te zadeve zmešane še z elektronskimi poslovanji pa itak nimaš več kaj.
Za pomiritev ti lahko povem, da sem pred leti, ko sem še iz italije vozil take in drugačne motorje (pogonske ne dvokolesa) rabil špediterje tudi za take za katere je račun znašal manj kot je bilo na propustnico dovoljeno vnest (sem Ðiki na bloku povedal basen o ljubezni matri in psu in me je dal k sodniku za prekrške), ker baje mora carinik ocenit vrednost in te lahko odere po njihovi oceni vrednosti in ne po fakturi. Do špediterja sem vedno že na bloku šel po papirje, pa nazaj do carinika in potem na carinski parking v Koper, kjer so se med vsemi kamioni vedno usmili fizične osebe z osebnim avtom in stvar rešili v manj kot eni uri po tistem, ko je prišel carinik ven gledat (mislim, da na dve uri).

SICER SEM TI PA REKEL (par strani nazaj). :Hammer3:

xpuser

Citat od: deuche;148128Špediter za to, ker pač obvlada postopek, ki ga ti in jaz ne. Od kar so te zadeve zmešane še z elektronskimi poslovanji pa itak nimaš več kaj.
Za pomiritev ti lahko povem, da sem pred leti, ko sem še iz italije vozil take in drugačne motorje (pogonske ne dvokolesa) rabil špediterje tudi za take za katere je račun znašal manj kot je bilo na propustnico dovoljeno vnest (sem Ðiki na bloku povedal basen o ljubezni matri in psu in me je dal k sodniku za prekrške), ker baje mora carinik ocenit vrednost in te lahko odere po njihovi oceni vrednosti in ne po fakturi. Do špediterja sem vedno že na bloku šel po papirje, pa nazaj do carinika in potem na carinski parking v Koper, kjer so se med vsemi kamioni vedno usmili fizične osebe z osebnim avtom in stvar rešili v manj kot eni uri po tistem, ko je prišel carinik ven gledat (mislim, da na dve uri).

SICER SEM TI PA REKEL (par strani nazaj). :Hammer3:

Plača se po eurotaxu, če so extra odstopanja dol traja vem ta enega je bil na carini pol leta,

žabec

Citat od: tomaz555;148101Ne zastopim, zakaj bi šli batni obročki in ojnice zaradi plina. Tale znan servis je pa zgleda po celi črti proti plinu. Verjetno je še za pregorelo žarnico kriv.
Kaj pa rečejo na servisu, ki je montiral plin? Garancija?
Sigurno pa ni plin za vsak avto. Sem ravno prejšni teden doživel hladen tuš, ko je mojster dejal, da ne gre.

Omenial, je, da so bili na servisu zelo korektni in so v bistvu računali somo rezervne dele, sem pa našel na netu en link, ki govori o tem v katere avte se naj ne bi vgrajevalo plinskih naprav.

http://amrautos.co.uk/database_problem_cars.pdf
Samo ena boginja je prava !

deuche

Saj na materialu itak več zaslužijo kot na delu...

Na tvojem linku je pod problemi povsod omenjeno samo ventili in sedeži. Za bate in še bolj za ojnice bi pa rad slišal razlago znanega servisa.

garac

no, če dobro pogledate tabelo, potem vam je jasno da je C-crosser motor 2.4 bencin neprimeren za vgradnjo plina in poznam primer, ki se mu je dogodil ravno opisana napaka-ventili so se ugreznili v glavo...
Ampak plinaš pač ni stranki rekel, to pa ne bo šlo... je pobasal v žep zaslužek, potem naj se pa drugi J. s tem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

JureA

Natanko zato se nisem odločil, da bi dal Crosserja predelat na plin.
Najprej sem razmišljal o tem (ker sem z XM-om zadovoljen uporabnik LPG), ko sem se pa pozanimal, sem se pa odločil, da raje ne.

pehorunkl

Nah, tudi jaz poznam primer, ko so šli ventili po 80000km na 2.4 Crosserju.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

psihopat100posto

pa je imel dodatno mazanje ventilov vgrajeno? Ponavadi japonske mašine super delajo na LPG.
lp

garac

za 2.4L bencinske GEMA motorje očitno niti valvecare ne pomaga
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pehorunkl

Citat od: psihopat100posto;149150pa je imel dodatno mazanje ventilov vgrajeno? Ponavadi japonske mašine super delajo na LPG.
lp

mel...
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

@dexterboy: kako se je uradno končala (ali se še ni) kalvarija s homologacijo?

pehorunkl

Kolikor jaz vem, ima vpisano v listino.

Spodaj prilagam usmeritve za vgradnjo......
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys