UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dr. MadMan

Ko tole berem se mi samo še enkrat potrjuje to kar sem reku na začetku. Nisem tako bogat da bi kupoval poceni. Pri nas zmontiraš se odpelješ homologiraš in naslednji mesec začneš plačevat na 24 obrokov celoten strošek montaže.
Tako bo moj šestak dobil v naslednjem tednu slovensko napravo.
Poročam...
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

gigo

Citat od: Romzi;142913Èisto teoretično: a je možno, da bi (vsaj uradno) sam zmontiral plinski sistem in ga peljal na LPP pregledat/homologirat? Na tak način sem npr. sam montiral vlečno kljuko, na pregledu je preveril če so šraufi taprave sorte/trdote in to je to. Èe se prav spomnim ni pregledal niti elektrike....

Kolkor sem jaz razumel bi bila edina varianta, da si prijavljen s.p., d.o.o. ali druga oblika in si kvalificiran zastopnik/monter lpg naprav. Vse kar bi potem potreboval je izjavo o strokovni vgradnji.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

xpuser

Citat od: frodo1;142857Malo provokativno, on ni nič kriv, če država nima urejene zakonodaje!!!!
:argue1:

Kje si to našel?:Hammer3:

xpuser

Citat od: Romzi;142913Èisto teoretično: a je možno, da bi (vsaj uradno) sam zmontiral plinski sistem in ga peljal na LPP pregledat/homologirat? Na tak način sem npr. sam montiral vlečno kljuko, na pregledu je preveril če so šraufi taprave sorte/trdote in to je to. Èe se prav spomnim ni pregledal niti elektrike....

Nevem kdaj si to rihtal, jaz sem še za športno podvozje rabil potrdilo da ga je vgradila pooblaščena oseba.

Romzi

frodo1

Citat od: xpuser;142937Kje si to našel?:Hammer3:

A smo ti rekli?  A smo ti rekli?!

A se ti to ne zdi malo provokacija?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

pehorunkl

Citat od: frodo1;142966A smo ti rekli?  A smo ti rekli?!

A se ti to ne zdi malo provokacija?

Ni provokacija. Je privoščljivo režanje v brk.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

pehorunkl

Kot je že bilo napisano, imeti moraš potrdilo, da je stvar strokovno vgrajena s strani kvalificiranega monterja.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Lovro

@Dexter

Da ne smetim one teme o cenah goriva - ali je špediter uspel "uvoziti" tvojo plinsko napravo?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xpuser

Citat od: Lovro;143083@Dexter

Da ne smetim one teme o cenah goriva - ali je špediter uspel "uvoziti" tvojo plinsko napravo?

Oz. kje se je ustavilo.

xpuser

Je že vpisana plinska, da že enkrat naredimo kalkulacijo .:gimme_money:

žabec

Kolegica v službi ima C4 dve leti star z 1.6 motorjem in cca 100 000 km, vgrajeno ima plinsko napravo. Avto ji je že nekaj časa močno kuril motorno olje, dolivati ga je morala na cca 1500 km. Peljala ga je v Grosuplje na znani servis, kjer so ugotovili, da so zanič batni obročki, pri menjavi, pa so ugotovili, da so zanič tudi ojnice batov. Omenili so ji, da je vzrok vgrajena plinska naprava.
Zanima me ali je kdo drug že imel take probleme zaradi vgrajene plinske naprave.
Samo ena boginja je prava !

xpuser

Citat od: žabec;148079Kolegica v službi ima C4 dve leti star z 1.6 motorjem in cca 100 000 km, vgrajeno ima plinsko napravo. Avto ji je že nekaj časa močno kuril motorno olje, dolivati ga je morala na cca 1500 km. Peljala ga je v Grosuplje na znani servis, kjer so ugotovili, da so zanič batni obročki, pri menjavi, pa so ugotovili, da so zanič tudi ojnice batov. Omenili so ji, da je vzrok vgrajena plinska naprava.
Zanima me ali je kdo drug že imel take probleme zaradi vgrajene plinske naprave.

Ker motor 110 konjski ali tanovi s ketnco. Èe je taprvi so rabljeni poceni, nevem kaj je šla razkapat motor.

Je to tale

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6759853&show=1

Gox

Tako črno VTR pack je imel tudi kolega s Kopra .. (AdiZX na forumu) .. kupil nekje v Ljubljani skoraj novo, montiral plin .. pa ni bil zadovoljen ... kasneje prodal ...

xpuser

Citat od: Gox;148094Tako črno VTR pack je imel tudi kolega s Kopra .. (AdiZX na forumu) .. kupil nekje v Ljubljani skoraj novo, montiral plin .. pa ni bil zadovoljen ... kasneje prodal ...

Veš mogoče kaj več ?