UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Samo za intermezzo, kako napreduje pridobivanje olimijske kolajne; bil sem na LPP-ju, kjer so za spremembo bili ZELO prijazni, no vsaj tisti gospod iz oddelka homologacij je bil. Razložil mi je kaj moram prinesti s seboj naslednjič, ampak trenutno ni časa, da bi se samo temu posvetil. Prvo mi mora moja najdražja napisati neko pooblastilo, da lahko jest za njen avto urejam papirej. Vmes bom moral iti še do carine v BTC, po potrdilo o plačani carini, ako sploh bom moral kaj plačati... Pa govoril sem s prijateljem, ki je policaj in mi je povedal, to kar sem enkrat že poslušal; če nimaš avta že na videz spremenjenega, da izstopa od ostalih, ti policaji ne težijo. Pa četudi te kaj vpraša, si pač v postopku urejanja papirjev, to pa ni ravno opravilo enega šihta. In seveda, zakaj mi je carinik govoril "Ne vem", ko sem ga spraševal na meji; za ta denar Miki je to to. Zakaj bi se naprezal preko potrebnega minimuma, če na koncu ne bo nobenega haska? Jeap, realnost šparanja ni gospodarska rast, ampak nazadovanje...
Toliko, da ne boste mislili, da sem se pogreznil v sod z vinom :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dyfan

Kaj pa če bi se naredil francoza in ostal v statusu "postopka urejanja papirjev" kar za celo življensko dobo avta?
Èe prav razumem, pri policajih na cesti bi to šlo.
Bi se s tem statusom in z malo "diplomacije" lahko pregural tudi čez tehničnega?
Lep pozdrav!

pehorunkl

Citat od: dyfan;142258Kaj pa če bi se naredil francoza in ostal v statusu "postopka urejanja papirjev" kar za celo življensko dobo avta?
Èe prav razumem, pri policajih na cesti bi to šlo.
Bi se s tem statusom in z malo "diplomacije" lahko pregural tudi čez tehničnega?

Ma ti pravim, mene že pet let ni noben pobaral na cesti, kaj je s to plinsko napravo. Pa me niso malokrat ustavili, pa mejo sem tudi prečkal vsej 4x letno. Pa pihal, pa plačal kazen za prehitro hitrost (nič groznega), pa tehničnega vsakič itd..... enkrat so me vprašali, če dela avto na benz, ko so merili, pa enkrat so imeli težave z odčitavanjem, ker sem ga pozabil preklopit s plina, ampak jim je potem ratalo zmerit, jaz pa zraven tiho ko miška, pa nimam urejene homoogacije, čeprav narejeno v SLO in z vsemi papirji v avtu. Ne rečem, da ne bi bilo dobro to urediti, saj pri kakšni bognedaj nesreči ali komplikaciji ti pa to najprej najdejo in potem si ga lahko finančno naj....
Moja lenoba pač.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Lovro

@Dexter - ali so na LPP zahtevali papirje prevedene v slovenščino ali lahko daš kar papirje v srbskem jeziku?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pehorunkl

Citat od: Lovro;142264@Dexter - ali so na LPP zahtevali papirje prevedene v slovenščino ali lahko daš kar papirje v srbskem jeziku?

Ja za to je pa imel stric na LPP verjetno premalo časa, da bi povedal:Hammer3:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Citat od: pehorunkl;142263Ne rečem, da ne bi bilo dobro to urediti, saj pri kakšni bognedaj nesreči ali komplikaciji ti pa to najprej najdejo in potem si ga lahko finančno naj....

No edina stvar, ki mene skrbi v primeru vožnje brez homologacije je kakšna prometna. Èeravno nisi nič kriv, se lahko pod nosom obrišeš za karkoli, če ni vse na avtu homologirano, pa ustimo ob strani dejstvo, da plinska napeljava ne vpliva ravno veliko na vodljivost na cesti, še manj pa na voznika, ki je nesrečo zakrivil:argue1:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dexterboy

Evo, samo za hitro, ker moram iti; klical na Carino v LJ za informacije kako pa kaj. Pa so me prevezali k možakarju, ki je bil zelo prijazen, si je vzel čas, meni se je pa počasi višal pritisk, pa ni on nič kriv. Začel je s tem, da pač rabim carinsko deklaracijo, ampak, pazi sedaj to; moram iti tam z avtom, ga pustiš za ograjo!, dobiš parkirni listek z neko cifro gor, ki jo potem vneseš v obrazec za deklaracijo, postopek seveda naredi kdo od špediterjev, jih je kar nekaj, ampak že oni vzamejo par deset ojrov za uslugo, nato, ponavadi čez dan ali dva so papirji poštemplani in urejeni, pa lahko odpelješ avto ven iz carinskega terminala!!! Otroci pa medtem na avtubus al kaj??? No, kot rečeno, bil je prijazen in je "med vrsticami" povedal, da bi to lahko bilo za takšne primere rešljivo tudi po hitrejši poti... mi pa ni verjel, kaj mi je rekel carinik na meji in da me je naprej spustil pa vprašal me je, zakaj ne podam pritožbe proti cariniku? No, takrat pa sem malo dvignil glas... Potlej sva še malo podebatirala, vprašal, ali ni teh plinskih instalacij nič iz Yuge pa je odvrnil, da zadnje čase opažajo povečano število teh primerov, pa ljudje jih kličejo in pošiljajo maile, kaj je potrebno narediti itn... Podal je tudi zanimivo primerjavo, zakaj takšne komplikacije; če on uvozi iz Hrvaške Cliota, mora tudi podati vso papirologijo, pa čeprav je taisti Clio bil narejen v novomeškem Revozu. To je bila replika no moj očitek, da je vgrajen sistem iz države, ki je članica EU.
Vmes sem mozgal, ker mi ni do tega, da bi ostajal brez avta, pa sem namozgal preprosto vprašanje; kaj pa če se jaz PONOVNO zapeljam čez mejo pa se vrnem TAKOJ nazaj, ali mi bodo tudi zaplenili avto? No, je pa priznal, da je tu postopek hitrejši, da je pač potrebno zahtevati plačilo OUD, kar je kratica za obračun uvoznih dajatev. Mad pisanjem tega posta sem še klical na Carino Obrežje, pa me ja gospodična kar preusmerila na vodjo carinske izpostave, ampak se ni javil nihče.

dexterboy

DODATEK; če bo uni vodja na Obrežjem preveč zatežen ali pa da bo preveč kompliciral, bom prenehal s tem postopkom pridobivanja homologacije. Do neke meje se pustim vleči za nos, ampak ko je kozarec poln je pač poln... dejanja državljanov so odraz zakonodaje in obnašanja države.

Romzi

Èe se ti ljubi hecat: kaj pa če bi poklical kakega novinarja pa naj malo raziščejo tole kolobocijo?
Tednik na nacionalki ali Preverjeno na POP TV?

Lovro

Saj cariniki so v 99% primerih zelo v redu in so zelo korektni. Ampak kaj, ko so zakoni butasti. Še cariniki sami jih včasih kolnejo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Vsakdo od nas se rad vozi, oziroma, če ne uživa v vožnji, pa rad svoj nos vtakne na razna mesta in destinacije(npr. gremo iz Celja v Trst na kavo v nedelj...). Iz tega vidika se plin izplača, ne glede na morebitne težavice, ki nastanejo z njegovo uporabo....Pri nas je trenutno v BiH plin cca.0,55-0,60 eur, bencin in nafta pa po 1,25 eur...nema dileme zakaj je plin extra!

dexterboy

Sej poanta tega ni, da bi cariniki bili nekorektni, nasprotno, bili so prijazni, razen to, da so v službi in mi potlej po telefonu klobasa, da je on uradna oseba in mi lahko poda uraden odgovor... jaooo, koji gelibter! Sem že hotel predlagat, če bi se dopisoval po elektronski pošti inzven delovnega časa, da ne bo tako uraden, ampak sem dobil občutek, da se me želi znebiti.
Priznam, da me je tole današnje skoraj tri urno telefonarenje čisto izmozgalo. In nisem danes več za nobeno rabo. Žalostno pri tem je pa to, da nisem dosegel še čisto nič. Avto ni po normativih in ga moram umakniti iz prometa? Kaj pa če bi šolali carinike, da bi mi vedeli že na meji povedati kako pa kaj? Sicer mi je pa tedenska vinjeta veljavna še jutrišnji dan. Mogoče se popoldan res naredim morona pa se zapeljem do mejnega prehoda. In če to naredim, bom vsekakor imel s seboj kakšen mikrofon...

xpuser

Glede cerine vprašaj v kakšni špediciji v btc- ju.

alesz

Dejansko moraš paziti.........prva napaka je bila storjena pri vstopu v EU.Carinik ti nebi smel z takim vozilom dovoliti vstopa na ozemlje EU,ker pa nima določenih kompetenc,bi se moral obrniti na prijatlje v modrem,ki bi ti odstranili tablice in poskrbeli da bi vozilo varno prišlo v carinsko izpostavo,kje urejaš preko špediterja ostale zadeve.......................
.

dexterboy

Govoril sem s prijateljem, ki je omenil še eno rubikovo kačo; pokličem naj mejni prehod, rečem, da grem monitrati plin in če lahko plačam carino ob vstopu v državo. Torej naredim "časovno" negativno povratno vezavo. To, da bi po vseh predpisih moral ostati avto na meji ker "začasno" ne zadovoljuje tehničnih normativov, mi je jasno. Ampak, če se gremo takšno picikakatorstvo, naj raje pometejo pred svojim pragom...
Vsekakor sporočim. Do takrat se bom pa normalno vozil, predpisom navkljub. Zakaj? Beri vrstico višje.