UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Citat od: deuche;141651@dexterboy, Ali si se pozanimal, če pri homologaciji še zahtevajo papirje da so carinske formalnosti urejene? Včasih so zahtevali in, če še, je to en strošek katerega nisi vračunal.

Sam da je poceni.:Hammer3:

dexterboy

No, da povem kje sem danes zgubil kilo živcev; šel sem prej iz službe in se prvo ustavil pri Interservice-ju, da bi mi dali te fantomske papirje. Pe mi model, ki je bolj ležal kot pa sedel na stolu, zaspano zdrdra, da takšni papirji pa že ne obstajajo in da to on "kao" prvič sliši, da je kaj takšnega potrebno. Potlej odvrne, da mi bo pač že monter dal potrebne papirje pa da potlej z njimi pridem nazaj !?!?!? Doda še to, da je na netu lepo opisan neki postopek homologacije al kaj že (sem že pozabil) pa naj se držim tega. Halo??? Nobena brošura, noben list papirja z navodili oz. proceduro, ničesar!
Fuknjena teleta u glavo! No, potlej se nekako pomirim (hvala bogu, da je padal ravno dež), pa v avto in na Viator pri celovški. Tam pa še večji šok. Pridem, dober dan, nekoga za homologacijo, bi info vrašal, pa mi odvrnejo, da mojstra ni, da ne vejo kdaj pride, da se na mobi četudi ga kličeš, ne oglaša in ni drugega za dajanje informacij, naj pridem jutri zjutraj... halo???
Resno razmišljam, da homologacije sploh ne bi delal. Ampak res. V tej državi prideš nekam samo, če si baraba. Večja, ko si pi..., lažje se prebiješ skozi življenje. Še policija te pusti pri miru...
Hvala bogu, so bili pa pri Novaku na dolgem mostu zelo prijazni, ko sem pustil avto tam do jutri. Ko sem jim razložil sceno, so mi rekli, da je pri Španu eden iz MB, da pride enkrat na teden tam in da se da z njim normalno pogovoriti. Torej me čaka naslednji teden malo laufanja.
Saj ne pravijo, da lepa beseda lepo mesto najde, ampak ene bi pač bilo treba javno obesiti, da bi se v glavah ljudi kaj premaknilo. Samo spremeniti tisti člen v zakonodaji, ki piše o prepovedi smrtne kazni...
Howgh, pisal sem.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

xpuser

Citat od: dexterboy;141654No, da povem kje sem danes zgubil kilo živcev; šel sem prej iz službe in se prvo ustavil pri Interservice-ju, da bi mi dali te fantomske papirje. Pe mi model, ki je bolj ležal kot pa sedel na stolu, zaspano zdrdra, da takšni papirji pa že ne obstajajo in da to on "kao" prvič sliši, da je kaj takšnega potrebno. Potlej odvrne, da mi bo pač že monter dal potrebne papirje pa da potlej z njimi pridem nazaj !?!?!? Doda še to, da je na netu lepo opisan neki postopek homologacije al kaj že (sem že pozabil) pa naj se držim tega. Halo??? Nobena brošura, noben list papirja z navodili oz. proceduro, ničesar!
Fuknjena teleta u glavo! No, potlej se nekako pomirim (hvala bogu, da je padal ravno dež), pa v avto in na Viator pri celovški. Tam pa še večji šok. Pridem, dober dan, nekoga za homologacijo, bi info vrašal, pa mi odvrnejo, da mojstra ni, da ne vejo kdaj pride, da se na mobi četudi ga kličeš, ne oglaša in ni drugega za dajanje informacij, naj pridem jutri zjutraj... halo???
Resno razmišljam, da homologacije sploh ne bi delal. Ampak res. V tej državi prideš nekam samo, če si baraba. Večja, ko si pi..., lažje se prebiješ skozi življenje. Še policija te pusti pri miru...
Hvala bogu, so bili pa pri Novaku na dolgem mostu zelo prijazni, ko sem pustil avto tam do jutri. Ko sem jim razložil sceno, so mi rekli, da je pri Španu eden iz MB, da pride enkrat na teden tam in da se da z njim normalno pogovoriti. Torej me čaka naslednji teden malo laufanja.
Saj ne pravijo, da lepa beseda lepo mesto najde, ampak ene bi pač bilo treba javno obesiti, da bi se v glavah ljudi kaj premaknilo. Samo spremeniti tisti člen v zakonodaji, ki piše o prepovedi smrtne kazni...
Howgh, pisal sem.

Nisi ti že enega predelal na plin? Tam so oni rihtali papirje? Beseda ni konj, vprašaj njih.
Aja nekaj na netu

[urlhttp://www.lpp.si/tehnicni-pregledi-homologacije/obrazci-vloge[/url]

dexterboy

No, še zadnjič pred odhodom na pot: dobil sem neke obrazce na zgornjem linku (hvala @vpuser) in pa na AMZS-ju, kjer sem po telefonu dobil največ informacij in seveda, bili so najbolj prijazni. Kolikor sem si zapomnil; homologacija naj bi potekala v dveh stopnjah, prva je čisto tehnična, ki naj bi jo delalil samo na LPP in pozabil še kje in pa pri ostalih, ki pa ne smejo deliti tehničnih potrdil, ampak samo neko "nadgradnjo". Kolikor mi je razložil na mojem primeru je tako, da jaz morem prvo na LPP, da mi tam požegnajo same fizične dele, da pašejo na avto kot ata na mamo pa ne ogrožam življenja ostalih na cesti, potlej grem pa lahko kamorkoli drugam, kjer imajo dovoljenje za dajanje homologacij, da ti potrjujeo homologacijo na vozilo, oz. vpisujejo v kartonček.
Napisal rahlo nerazumljivo, ampak upam, da me štekate "v grobem". Tako, počasi bo treba na pot, se beremo v nedeljo zvečer :)))

xpuser

Lovro

Evo, klical sem na LPP, kjer so rekli glede SLO homologacije plinske predelave v Srbiji:

Avto mora biti registriran v Sloveniji, državljanstvo ni pomembno.

Homologacija stane 45 EUR, s sabo moraš prinesti:

Vloga (izpolnjen formular) za prijavo
Prometno dovoljenje za avto
Homologacijski kartonček od avta
Certifikat za plinsko napravo
Certifikat za plinski rezervoar
Certifikat za multi ventil
Certifikat za uparjalnik
Dokazilo o tlačnem preizkusu za rezervoar
Shema plinske instalacije
Izjava o strokovni vgradnji (da je mojster usposobljen za predelave na plin)

Poleg tega moraš s seboj prinesti tudi dokazilo o plačilu carinskih dajatev.

Na podlagi zgoraj navedenega dobiš homologacijo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xpuser

Citat od: Lovro;141759Evo, klical sem na LPP, kjer so rekli glede SLO homologacije plinske predelave v Srbiji:

Avto mora biti registriran v Sloveniji, državljanstvo ni pomembno.

Homologacija stane 45 EUR, s sabo moraš prinesti:

Vloga (izpolnjen formular) za prijavo
Prometno dovoljenje za avto
Homologacijski kartonček od avta
Certifikat za plinsko napravo
Certifikat za plinski rezervoar
Certifikat za multi ventil
Certifikat za uparjalnik
Dokazilo o tlačnem preizkusu za rezervoar
Shema plinske instalacije
Izjava o strokovni vgradnji (da je mojster usposobljen za predelave na plin)

Poleg tega moraš s seboj prinesti tudi dokazilo o plačilu carinskih dajatev.

Na podlagi zgoraj navedenega dobiš homologacijo.

Win win

Ker je lahko problem, da te ne spustijo v slo ker nima homologacije, te pa ne dobiš ker nimaš zgornjega potrdila. Tak da na koncu še šlep...:argue1:

Lovro

A je kaj na tem glede šlepa? Ali je to le tisto: "rekla - kazala"? Meni tega niso nič omenjali. Na carini gre pač le za uvoz kupljene opreme - ne vidim veze s homologacijo.

Ma kaj ni še nihče na forumu šel skozi te postopke?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xpuser

Citat od: Lovro;141769A je kaj na tem glede šlepa? Ali je to le tisto: "rekla - kazala"? Meni tega niso nič omenjali. Na carini gre pač le za uvoz kupljene opreme - ne vidim veze s homologacijo.

Ma kaj ni še nihče na forumu šel skozi te postopke?

Saj nebi o tem pisal samo se spomnim pred leti da eden hrvat ni hotel pridet s svojim plinašom v Lj ker ni imel homologiran plin.

Zdaj kako bo kdo naredil že ve. Carinik bo hotel videt kje so stvari na računu te so pa že zmontirane.., niso pa homologirane ker lastnik nima računa o plačani carini.

Da ne bo ta plin za 600€ dražji kot prins za 1600 ?€

dexterboy

Evo mene pored vas :)
Ko tole pišem, sedim v delavnici, xsara je slečena, oče in sin pa delata "iz ništa nešto" :)))
No, malo za šalo, malo za hec, dali so mi celo geslo za wifi, jih ne motim, da sem v delavnici, samo da sem tiho... LOL
Bil sem že v mestu, Zoki bi se lahko še marsikaj naučil o županovanju, če omenim turistično noto. Drugače je pa tako, da bo avto danes že fertik, zvečer grem naprej na pot iskat starce. Da sem jih našel, mi je pomagal barvni rpint mesta, čeprav sem prišel v Novi Sad preko napačnega mosta in sem posledično zamudil pol ure. Jeap, Garmin, še vedno te ne kupim :) Delavnica in hiša sta res... carski. Mi je razložil mojster, da je njihov kvart že 25 let nazaj bil ozančen za rušenje in da zato nihče ne vlaga v hiše. Ko se pripelješ v ulico, pomisliš, da si se vrnil 30 let nazaj :)))
Se pa vidi, da imata mojstra za seboj kilometrino, ko že lahko rečemo, da je vaja naredila mojstra in mojster kreira vajo. Za vsak del in najmanjši sklop si vzameta čas, ne hitita, ker tu ni normnih ur, do večera bo pa že fertik. Seveda je potlej še testna vožnja, da vidimo, ako tole špila kot more. Aja, čisto pozabil; vgradil se bo sistem Autogaz STAG-300.
Kar se tiče homologacije; bomo videli, ko se vrnem. Carinske dajatve; kaj pa če bo račun samo 100 evrov, ker je to bila delan kompezacija z tremi vepri? Mislim, ta je pa lovska. Kaj bo pa pol, ko so Srbija v EU? Swašta. Dajem 600 evrov za čistejši zrak in manjše onesnaževanje okolja, pričakujem 20% povrnitev investicije, če jih ne dobim, tožim državo na sodišče za človekove pravice v Bruslju...
Tako, grem še malo na eno čik pauzo... mogoče napišem kasneje še kaj.
U, čisto pozabil; je fse res, kar je napisano na njihovi spletni strani. V zadnji uri sta bila na obisku dva "padobranca", eden montiral neko ceneno konkurenco in je sedaj sistem samo še za stran, drugi pa je "filozofiral" o tem, da bi kupil terenca pa potlej montiral plin... mislim, halo. Èe imaš v tej državi denar za terenca, ga imaš tudi za bencin... Tale Srbija me vsakokratno preseneča, ob vsakem obisku vidim in zvem stavri, ob katerih bi še Woody Allen ostal brez komentarja :))) Zadnja sveža novica: 1.300.000 nepismenih... pol se pa pejt :)))

xpuser

Citat od: dexterboy;141788Evo mene pored vas :)
Ko tole pišem, sedim v delavnici, xsara je slečena, oče in sin pa delata "iz ništa nešto" :)))
No, malo za šalo, malo za hec, dali so mi celo geslo za wifi, jih ne motim, da sem v delavnici, samo da sem tiho... LOL
Bil sem že v mestu, Zoki bi se lahko še marsikaj naučil o županovanju, če omenim turistično noto. Drugače je pa tako, da bo avto danes že fertik, zvečer grem naprej na pot iskat starce. Da sem jih našel, mi je pomagal barvni rpint mesta, čeprav sem prišel v Novi Sad preko napačnega mosta in sem posledično zamudil pol ure. Jeap, Garmin, še vedno te ne kupim :) Delavnica in hiša sta res... carski. Mi je razložil mojster, da je njihov kvart že 25 let nazaj bil ozančen za rušenje in da zato nihče ne vlaga v hiše. Ko se pripelješ v ulico, pomisliš, da si se vrnil 30 let nazaj :)))
Se pa vidi, da imata mojstra za seboj kilometrino, ko že lahko rečemo, da je vaja naredila mojstra in mojster kreira vajo. Za vsak del in najmanjši sklop si vzameta čas, ne hitita, ker tu ni normnih ur, do večera bo pa že fertik. Seveda je potlej še testna vožnja, da vidimo, ako tole špila kot more. Aja, čisto pozabil; vgradil se bo sistem Autogaz STAG-300.
Kar se tiče homologacije; bomo videli, ko se vrnem. Carinske dajatve; kaj pa če bo račun samo 100 evrov, ker je to bila delan kompezacija z tremi vepri? Mislim, ta je pa lovska. Kaj bo pa pol, ko so Srbija v EU? Swašta. Dajem 600 evrov za čistejši zrak in manjše onesnaževanje okolja, pričakujem 20% povrnitev investicije, če jih ne dobim, tožim državo na sodišče za človekove pravice v Bruslju...
Tako, grem še malo na eno čik pauzo... mogoče napišem kasneje še kaj.
U, čisto pozabil; je fse res, kar je napisano na njihovi spletni strani. V zadnji uri sta bila na obisku dva "padobranca", eden montiral neko ceneno konkurenco in je sedaj sistem samo še za stran, drugi pa je "filozofiral" o tem, da bi kupil terenca pa potlej montiral plin... mislim, halo. Èe imaš v tej državi denar za terenca, ga imaš tudi za bencin... Tale Srbija me vsakokratno preseneča, ob vsakem obisku vidim in zvem stavri, ob katerih bi še Woody Allen ostal brez komentarja :))) Zadnja sveža novica: 1.300.000 nepismenih... pol se pa pejt :)))

Dobro zrihtaj, pa da nebi kakih slikic gor lepu.:breaking_pc:

Bodo vgradili mazanje ventilov?

psihopat100posto

kako mazanje ventilov, pa kaj ti se hecaš?:Hammer3: nehaj te že s tem mazanjem, ker ga nobena od teh starejših Citroen mašin ne rabi!
Glede homologacije pa kolko jaz vem je tak, da če hočeš homologirati Srbiji zmontiran LPG sistem boš moral plačati tudi carino, pred 6 leti so zahtevali še prevod dokumenta o vgradnji, zato sem jaz takrat pač montiral pri Siniši, ker se mi ni dalo kasneje zajebavat s tem, sicer me na cesti(pigs) ali tehničnem nikoli noben ni vprašal nič o plinu, so pa me na carini takoj ko so vidli rezervar v gepeku vprašali kje mam homologacijo. Jih pa poznam kar nekaj, ki so montirali v Srbiji in drugod in se pač vozijo brez homologacije dokler bo pač šlo.
Nekaj takih je tudi na forumu pa so pač tiho, ker se bojijo za svoje riti!:BigThumbs:
lp

garac

Jaz mam 10 kg  rezervoar in z njim kuhamo več, kot en mesec, sicer pa vedno ob menjavi tudi menjamo tesnilo.
Še noben me ni vprašal za test, moram pa res enkrat pogledat, kako je s cevjo in varnsotnim ventilom?
Ventil pa sicer ne mažemo nič
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pehorunkl

Citat od: psihopat100posto;141812kako mazanje ventilov, pa kaj ti se hecaš?:Hammer3: nehaj te že s tem mazanjem, ker ga nobena od teh starejših Citroen mašin ne rabi!
Glede homologacije pa kolko jaz vem je tak, da če hočeš homologirati Srbiji zmontiran LPG sistem boš moral plačati tudi carino, pred 6 leti so zahtevali še prevod dokumenta o vgradnji, zato sem jaz takrat pač montiral pri Siniši, ker se mi ni dalo kasneje zajebavat s tem, sicer me na cesti(pigs) ali tehničnem nikoli noben ni vprašal nič o plinu, so pa me na carini takoj ko so vidli rezervar v gepeku vprašali kje mam homologacijo. Jih pa poznam kar nekaj, ki so montirali v Srbiji in drugod in se pač vozijo brez homologacije dokler bo pač šlo.
Nekaj takih je tudi na forumu pa so pač tiho, ker se bojijo za svoje riti!:BigThumbs:
lp
Se strinjam, to morajo za vsak dokument biti prevodi!!! Ker enostavno v tujem jeziku ne more biti. Tak pač je.
Jaz vozim v SLO predelan avto že pet let, pa nisem iz lenobe še homologiral pa nikoli noben nič. No, na tehničnem me je vprašal pri merjenju izpuhov, če je na bencinu zdaj avto. To je pa tudi vse. Res se moram spravit to porihtat, saj ženka večinoma vozi ta avto.....:argue1:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

dvorjan

Citat od: pehorunkl;141829Se strinjam, to morajo za vsak dokument biti prevodi!!! Ker enostavno v tujem jeziku ne more biti. Tak pač je.

Zakaj ze?

Rad bi te videl na drugi strani - da prodajas izdelke, ki se vsakih par mesecev menjajo. Kako bos skrbel za vse prevode? Se posebej, ce gre za izdelke manjse vrednosti, kjer to predstavlja znaten strosek. Ozr. za izdelke, ki jih zna prakticno vsak povprecen drzavljan uporabljati brez navodil. In potem se pritozujete, da so izdelki pri nas drazji, kot v tujini.

In potem pridemo do tega, da podjetja vrzejo v Google Translate eno stran ali dve, dodajo skico in to je to. Je v slovenscini, ampak ne ti ne jaz si s tisto "slovenscino" ne bova nic kaj spomagala, ker ni berljiva. Ce pa je zraven se v anglescini ali kakem drugem "velikem" tujem jeziku, bom pa vsaj jaz to znal prebrati, ti bos pa doma (ali pri sosedu) koga vprasal, ce ti raztolmaci ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!