UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

dani77si

Citat od: GSclub;62127si ga vgradil v GS?

za tiste 2.500 kilometrov na leto in porabo 7.5 litra se pa res ne splača..
GS ostaja "originalen"

tomaz555

Èe bom še kdaj vgradil plin v avto, bo to sigurno v Srbiji. lp

psihopat100posto

http://www.autogas.rs/
evo, da ne iščeš moterja dol, tile so med najboljšimi za plin vSrbiji.:BigThumbs:

tomaz555

Èe si tole zame gor nalepu, si ene 5 (pet) let prepozen. lp

DejanO

Citat od: psihopat100posto;62191http://www.autogas.rs/
evo, da ne iščeš moterja dol, tile so med najboljšimi za plin vSrbiji.:BigThumbs:

Toti sistem (lovato) so vgradili v saxota.
Greš pod cene, pa vidiš podobno, kot sem plačal sam: 310 eur single point.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

psihopat100posto

Tomaž555 za naslednji avti pa ni prepozno ne?:)
lp

tomaz555

Saj sem že napisal, kje bi vgradil, če bi. Je pa tako, da sem se zadnjih 5 let vozil na plin in mi je hecno poslušati-brati debato o plinu. Vsak ima nekaj prav. Prepričan sem, da v Srbiji nekateri vgradijo plin bolj strokovno, kot pri nas. Dora mi je predelal 2 avta in oba sta delala brez kakršnih koli težav. Je tudi ceneje, kar ni zanemarljivo. Je tudi res, da homologacijo težko dobiš, ni pa nemogoče. Nikoli me ni nihče, nikjer v 5 letih vprašal po njej. Na tehničnem pa sigurno  niti opazijo ne, da je vgrajen plin. Žal.
     Sedanji avto je dizel,ker kupujem vedno rabljene. Bencinarjev enostavno NI. Avto razreda C5, star 3 leta, karavan, becinar išči. Ker sem malo ljubitelj Citroenov je to še težje. Še dizla sem iskal 4 mesece in se vozil po celi Sloveniji.
     S plinom pa je tudi tako, danes je res ugoden, kaj pa bo jutri. Pa ne mi ga srat z uno evropsko direktivo, ki je ni nikjer...Pred letom sem se vozil skoraj na bencin, ker se plin enostavno skoraj ni splačal (sem delal ovinke do črpalke- dodatni stroški, danes je vsaj črpalk dovolj) Za moje pojme cena predelave 1400 evrov ni sprejemljiva, ob upoštevanju trga v Sloveniji, beri Balkana. 800 evrov pa je sprejemljivo.
      Tu je seveda še vidik ekologije. Za to naj poskrbi država. Ko bodo moj traktor obdavčili, bom z največjim veseljem kupil becinarja. lp

pubi2cv

V vsem se lahko strinjam s tabo. Jaz bom mojega plinaša vozil tako dolgo, dokler bo pač v uporabi. Potem bom pred isto dilemo kot ti: Karavan, klasa C5 (OK, kar recimo C5), pa bencin !?! Z lučjo pri belem dnevu ga lahko iščeš....
Sicer pa....bomo videli, čas bo pokazal kako in kaj. Zaenkrat pa ga lepo plinčkam naprej.:BigThumbs:

garac

Plinaši ste ob zadnji rekordni podražitvi goriv ostali na stari ceni. Evo, pa se vam bo vgradnja povrnila hitreje, tudi v negativnih stvareh se najde nekaj pozitivnega.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pubi2cv

Na stari ceni ? Odvisno kako gledaš. Lansko leto ob približno takem cajtu je bil plin po 0,47€. To pomeni, da se je podražil za cca. 48.5 %.
Bencin je bil takrat po debel euro. To pomeni, da se je podražil za manj kot 20%.
Sem dovolj povedal ? Nakupna cena plina je drobiž, kar pomeni, da nas izkoriščajo, da smrdi do neba

2sv

haha sam splača se pa še vedno bit na plin če delaš veliko kilometrov al se slučejno motim

dani77si

tudi če delaš manj kilometrov..je fajn ko polno tankaš 28 evrov :D

2sv

ja saj to je res sam se ti dost poznej povrne investicija

dani77si

Lahk rečeš da manj obremenjuješ okolje če ne druzga ;)