UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dani77si

v bistvu je od tomaža na besedo 2 jurja, od pineksa na mail..avtoplin=čas montaže 2-3 delovne dni, plineks en delovni dan (prebral na njihovi strani)
oba sistema 5 let garancije, računalniško vodeno, mazanje ventilov, rezervoar po želji itd..
OMVL pa mislim da je ime sistema..obeh..(mogoče nisem prav razumel)

vsekakor nisem še nič plačal in bom še malo počekiral..

Xandrej

Citat od: dani77si;61701pri porabi 10l se amortizira nekje v 30.000 kilometrih..

se pravi pri meni v 2 letih... meni OSEBNO se ne splača! Mogoče v naslednji avto. Sicer pa odvisno kaj bomo kupili... Ali bo mogoče 3.0 HDI... Ali 3.0 benzin...:BigThumbs:

dani77si

Citat od: Xandrej;61715se pravi pri meni v 2 letih... meni OSEBNO se ne splača! Mogoče v naslednji avto. Sicer pa odvisno kaj bomo kupili... Ali bo mogoče 3.0 HDI... Ali 3.0 benzin...:BigThumbs:

seveda je odvisno koliko časa misliš avto imet..
jest računam, da ga bo vozila tudi hčerka.. (danes je stara 9..mesecev)

sicer pa lahko zadevo odmontiraš in prestaviš v naslednji avto..če je ta tudi bencinar..

psihopat100posto

Dejan meni 200KM pije na avtocesti pri 120km/h 9l-9.5l preverjeno, samo to je brezveze. Meni se bolj čudno-smešno zdi, da za tako kilometrino uporabljaš Saxo mlinček, se nebi raje udobno vozil v službo in nabavil kaj večjega?
lp

Xandrej

Vsaj nekaj bolj varnega če že... Za vsak dan v službo 75 kilometrov... Saxo ni glih biser varnosti. No seveda je odločitev vsakega posameznika. :BigThumbs:

Mike666

Jah pa prišparaš precej na toti kilometrini. Me zanima kolko bo koštalo ko ga bodo usavli in bo mogo homolomo pokazat.
Pa halo. saxo 1.1 kolko pije? 14litrov al kolko? hehhehe
100 ljudi 100 čudi. 100 žena 200 sisa!

DejanO

Glejte poleg berlingota mi je brezveze še kupit kako limuzino. Saxo je od mojega pokojnega dedeka, je prvi lčastnik maj/1996 42.000 km, kot nov, mala reg. s 50% bonusa,....
Dejansko nekaj kaj najmanj daš za km pa dobim na mesec od firme 210€, vozimo pa se trije izmenično. Kalkulacije je enostavna. Na mesec peljem 7x v MB, dobim 210€, stroškov s tem pa je,....

Mike666 misli da policaji vohajo plin, kaj misliš da bo rekel haubo gor!
Štopl zadaj pa je tako skrit - nimam ga na boku.
Kaka verjetnost je, da te stavijo s saxotom na AC.
Ker vozim umirjeno, je bila moja zadnja kazen leta 2006, 82 km izven naselja na omejitev 60.

Onemu sem omenil in poslal ime katero uporabljan na forumu, pa nič popusta.
No samo sem preveril.No primerjava cene tu in BG je smešna, tam imajo avto v enem dnevu končan. Ta servis so priporočali člani cit.kluba srbije.

Zadnja poraba saxoja 7,6 l plina kar je 4,1€ na 100km. Solidno poceni bi lahko rekli. Jaz sem zadovoljen, če pa bi imel berlingota bencinarja, bi dal - logično tega predelat.

LP
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Mike666

No orovič bom te takrat vprašal ko bodo te malo natančneje pregledali. Niso tak glupi ko misliš, čeprav sem mnenja da so!
Mogoče mu nebi smel omenit uporabniškega imena na forumu. Pol bi še vendar dobil popust.
Know what i mean?

psihopat100posto

kazen je min. 400EUR, pa dalje se tudi neboš peljal, sem pa v zadnjih 3 letih 3x kazal homologacijo.
lp

tct

Toliko o V6 porabi. Danes sem bil v Murski Soboti, čas vožnje od Ljubljane 1 ura 24 minut, daj koliko je povprečje ne vem, nikjer čez 200 ampak kolikor toliko po predpisih. Poraba na 498 km je bila 44,27l, to je ene slabih 9 litrov. Za te hitrosti in kapaciteto več kot zadovoljen.

dani77si

se še kar o porabi kregate?
no, ko sem imel golfa VR6 mi je na relaciji v gardaland in nazaj pil 7.4 na 100.
po omejitvah sem pa vozil..
tako, da kar vrjamem da kak dober V6 xm lahko pod 10 žre.

psihopat100posto

ja če se voziš do 120km/h, ko ga pa tiščiš pa pije tudi 15l.
lp

dani77si

Citat od: psihopat100posto;61873ja če se voziš do 120km/h, ko ga pa tiščiš pa pije tudi 15l.
lp

sej ne smeš tiščat..predpisi pa to :argue1:
saj vem, tudi 1.4 mašina lahko pije 10 litrov..
nenazadnje tudi meni motor pije 7-12..spet odvisno kako voziš..
sicer pa mi avtomobili vedno manj kurijo..se mi ne da več hitr vozit..

janez

Orovič...ko sem se sprehodil mimo ene srbsko - slovenske predelave citroena na plin je kar vredu smrdelo po plinu. Pa avto ni laufal dva dni. Tak da mislim da pri vročem srbskem plinu tudi policaji ne bojo kar tako mimo pogledli. Ne vem , s plinom se ni za špilat. Odkar sem plinski štedilnik z makaroni metal po kempu na Nizozemskem da sem pogasil svinjarijo me je nekak minila želja do poceni plinskih naprav.

tomaz555

Orovič, če so ti ga priporočali.potem je načeloma OK. V Srbiji vsak predeluje na plin. Eni so majstri, drugi ne. Homologacija meni ne pomeni nič. Uni peki na Lpp itak pojma nimajo. Tudi nikoli me ni nihče vprašal po njej, pa sem prevozil kar nekaj km. Èe se splača predelati tako majhen avto je itak tvoj problem. Sam sem dal pred 5 leti v Srbiji za predelavo ZX-a 400 evrov, pa je bil brez katalizatorja in enotočkovni vbrizg. Sedaj ne vem kakšne so cene, je pa to zelo ugodno, kar si plačal, če ti niso ugradili elementov iz Bolgarije ali celo ponaredkov. Tudi to obstaja.