UPORABA PLINA dileme, vprašanja

Začel/a garac, Marec 03, 2007, 11:57:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

JureA

Mene pa zanima, kak argument imajo nekateri, da plinske inštalacije ne dajo homologirat.
Kaj s tem pridobite?
Kaj bi izgubili, če bi šli na homologacijo?
Èe vas ustavi policaj, boste plačali 400 EUR.
Èe se z avtom zaletite in se ob pregledu ugotovi nehomologirana plinska napeljava, boste imeli težave in dobili kazen.
Kako sploh pridete skozi tehnični pregled?
A po stari balkanski navadi nekaj deset evrov za gospoda preglednika primaknete?

janez

Jure...temu se reče "hvatanje krivina". Pomojem sploh ne razmišljajo o tem, vglavnem da so carji in so dali par eurov manj. Se pa popolnoma strinjam s tem kar si napisal. Ja in najbolj zanimivo je  tist o tehničnih pregledih. Èe te že policaji ne ustavijo in če imaš srečo da nisi udeležen v prometni nesreči...pride pa vsako leto tisti čas ,ko moraš avto pokazat na pregledu. Ne verjamem ,da ne opazijo plinsko napravo in rezervar. Niso neumni.
Pa ne da bi se rad špetiral. Sam me zanima, ker mogoče, mogoče, mogoče pa dam predelat moj AD na plin. Ko sem spraševal so mi rekli tam okol 700 eur, ker je pač navaden na vplinjač in ni elektronike. Seveda z vsemi papirji. Ali pa se mi bolj splača it v Srbijo , skurit malo morje bencina do dol, plačat kolkr pač stane, peljat nazaj in trepetat na carini, ker bi me ziher ustavli že zarad pojave (moje in ADja) in potem vsako leto trepetat na tehničnem ker nebi imel homologacije. Kakšna je računica?

Po mojem je ni...

dani77si

mene pa še nekaj zanima.
na tehničnem pregledu, ko merijo pline, ti merijo ko laufa na plin ali na bencin?
Ker naj bi bil bistveno bolj čist izpuh ko laufa na plin. se pravi, da je lahko avto tut "zjeban" pa gre še vedno brez vez skozi na tehničnem. če seveda laufa v času merjenja na plin.

psihopat100posto

pri tehničnem ti zmerijo pline kakor želiš, izbira je tvoja, vsaj v MS je tak. Jaz izberem zmeraj bencin, ker mi na plinu sonda od katalizatorja včasih meša štrene in ni ziher da bo glih tisti trenutek vse kak mora biti.
lp

JureA

Citat od: janez;61967Ali pa se mi bolj splača it v Srbijo , skurit malo morje bencina do dol, plačat kolkr pač stane, peljat nazaj in trepetat na carini, ker bi me ziher ustavli že zarad pojave (moje in ADja) in potem vsako leto trepetat na tehničnem ker nebi imel homologacije. Kakšna je računica?

Janez, če ti plinsko napravo zmontirajo v Srbiji in naredijo, kot je treba, boš lahko dobil homologacijo.
Moj XM je bil predelan na plin v firmi Dora Novi Sad in plinska naprava je homologirana. Kot je rekel prejšnji lastnik Peter, so sicer na LPP bili precej sitni in so se delali pametne, ampak ob vsej priloženi dokumentaciji je uspešno uredil zadeve.

janez

Se pravi, greš dol, ti zmontirajo in potem pri nas na homologacijo.

gigo

Citat od: JureA;62006Janez, če ti plinsko napravo zmontirajo v Srbiji in naredijo, kot je treba, boš lahko dobil homologacijo.
Moj XM je bil predelan na plin v firmi Dora Novi Sad in plinska naprava je homologirana. Kot je rekel prejšnji lastnik Peter, so sicer na LPP bili precej sitni in so se delali pametne, ampak ob vsej priloženi dokumentaciji je uspešno uredil zadeve.

Ja ampak ne vem če ti je vse po pravici povedal kako so papirji nastali. Ni glih tako kot ti opevaš.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

...zmeraj ostane nekaj kar se ne govori javno...
Enostavno greš pri nas zmontirat in imaš vse papirje kot treba pa konc. Ja boš pač več plačal. Pa kaj, sej boš samo enkrat in kolkr zastopim se splača zaradi prihranka pri gorivu. Pa še druga stvar je. Èe bo kaj narobe so izvajalci tu, zraven. Lahko pokličeš, se tja zapelješ , jih zagnjaviš , reklamiraš, ti popravijo,...me zanima kako to zgleda, če moraš nazaj dol peljat in se tam sekirat.

JureA

Citat od: gigo;62026Ja ampak ne vem če ti je vse po pravici povedal kako so papirji nastali. Ni glih tako kot ti opevaš.

Gigo, ko sem videl, da je v prometnem dovoljenju in homologacijskem kartonu vpisan LPG, sem bil s tem zadovoljen in mi ni padlo na um spraševati o podrobnostih. Peter je povedal, da so bili kar sitni, ampak da je uredil.
Verjamem tudi, da moj avto ni edini v Sloveniji s homologacijo v Srbiji vgrajene naprave.
Na plin se vozim tri leta in sem zadovoljen uporabnik. Avto gre lepo in na armaturki se ne prižigajo nobene lučke.

Se pa strinjam z Janezom, da je bolje zmontirati LPG napravo pri nas. Jaz sem kupil že predelan avto, ampak če bi sam šel skozi to, bi se odločil za vgradnjo v Sloveniji.

gigo

Citat od: JureA;62032Gigo, ko sem videl, da je v prometnem dovoljenju in homologacijskem kartonu vpisan LPG, sem bil s tem zadovoljen in mi ni padlo na um spraševati o podrobnostih. Peter je povedal, da so bili kar sitni, ampak da je uredil.
Verjamem tudi, da moj avto ni edini v Sloveniji s homologacijo v Srbiji vgrajene naprave.
Na plin se vozim tri leta in sem zadovoljen uporabnik. Avto gre lepo in na armaturki se ne prižigajo nobene lučke.

Se pa strinjam z Janezom, da je bolje zmontirati LPG napravo pri nas. Jaz sem kupil že predelan avto, ampak če bi sam šel skozi to, bi se odločil za vgradnjo v Sloveniji.

Me nisi razumel kaj sem hotel povedati. Kolobocije glede papirjev za homologacijo so zahtevale preveč rizičnih aktivnosti s perotove strani oz. po domače povedano, če imate namen nakupa in montaže LPG sistema v srbiji oz. drugih balkanskih državah se prepričajte da imate vse dokumente od izjave o strokovni vgradnji pa vse do računov.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

psihopat100posto

evo kaj je enkrat Peter zapisalna to temo na drugem foromu:
"
Pazi na to:

vse račune in homologacijo, ter tehnično poročilo o vgradnji moraš imeti v slovenskem jeziku.
Carino boš plačal kot pavšal, ker na carini ne verjamejo računu, če je premajhen.
Plača se cca 20 % carine + 20 % DDV in še neke stroške.
zadevo pač prijaviš na slo meji, nato ti odmerijo carino in davek, ter s položnico vse skupaj plačaš v tistem kiosku od Kompasa.

V Ljubljani moraš najprej opraviti strokovni pregled, ter preizkus tesnosti celega sistema pri Butan plinu, šele nato greš na LPP, pazi, da imaš vgrajene vse elemente s vgraviranim ECE znakom.

Vse skupaj je stroškov s homologacijo nekje 110 EUR. "

psihopat100posto

če vgradiš pri nas pa rabiš:
-certifikat za uparjalnik
-certifikat za plinski rezervar
-certifikat za multiventil
-poročilo o strokovni vgradnji
-račun
lp

gigo

No, zdaj pa naj mi še kdo napiše da da je ceneje prišel pri "sosedih".

pubi2cv

Jaz sem montiral lepo pri nas, naredil homologacijo in čao Pepi. Prvih 100.000 na plin brez problemov. Tako na cesti, kot na tehničnem. Policaj po mojem noben še ni porajtal, da v avtu sploh je plin.....
Èe bom še v kakšen avto dajal plin, bo to gotovo v SLO. Tudi če je malo dražje....pač voziš kak mesec dlje, da si dobrote amortiziraš. Pa ni skrbi z garancijo, homologacijo itd.

dani77si

od danes mam plin zmontiran tudi jaz..vse lepo deluje, slišim rahel pisk ko preklopi na plin..
so me nekej začele bremze zajebavat:breaking_pc:
tko je to najbrž če avto v skoraj petih letih naredi 0,00 kilometrov
bom poročal kako se bo obnesel plin..
vsekakor pa je fajn natankat 42 litrov česarkoli za 26 evrov :BigThumbs: