C3 Picasso - testi, članki, zapisi

Začel/a garac, Julij 08, 2008, 08:53:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

matjaz_mb

Pozdravljeni.

Sem nov na tem forumu, odločil pa sem se da se malo oglasim, saj sem postal ponosni lastnik citroena c3 xtr.

Pa to sedaj ni bistveno, najbolj zanimivo je sedaj to, da imamo pri hiši dva citroena, poleg mojega že omenjenega xtr-a, še novega c3 piasso.
Avto mi je všeč, v vseh pogledih, tako da nimam nobenih pripomb. Kako pa bo v bodoče pa bom javil.
Bolje se je slabo  peljat, kot dobro peš hodit !

hadei

Pravi lepotec ta voz.
Srečno in varno vožnjo!
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Pozdravljen Matjaž,

a to ste kar tesnega nabavili? (Je ta na sliki tvoj?)

Potem je verjetno Exclusive oprema?

Lp
Goran

matjaz_mb

Pozdravljeni,

Ta C3 Picasso je bil kupljen kot testno vozilo. Gox je prav napisal, to je oprema exclusive, 1.6 hdi 90 KM.

Kupil ga je moj foter, ker je bil z prejšnjim modelom citroena tako navdušen, da je rekel da bo naslednji tudi citroen in to je sedaj to. Prej je vozil C3 xtr, kateri pa je sedaj v moji lasti :BigThumbs:

Edino ena stvar, pa nam v celi tej stvari pri tem novem picassu ne gre in ne gre v račun.
 Dejstvo je sledeče, avto ima enak motor kot ga ima c3 xtr 90 KM, s to razliko da ima picasso nenormalno velike pospeške za ta motor, če pa je isti kot pri c3 xtr, gre pa veliko bolje. Tega zdaj ne razumem, glede na to, da je avto že v osnovi težji, odzivnost motorja pa veliko boljša.    
Sumim da to ni 90 ampak 110 konjski motor. :emot123:

Kakšno je kaj vaše mnenje glede tega.

Citroenovc

Citat od: matjaz_mb;50082Pozdravljeni,

Sumim da to ni 90 ampak 110 konjski motor. :emot123:

Kakšno je kaj vaše mnenje glede tega.

Da poglej v prometno in boš takoj videl kateri motor je ;-)
OK

LP
Primož

matjaz_mb

Saj sem pogledal v prometno, pa v homologacijo, saj menda znam brat ?

Samo razlika se mi zdi preveč očitna, piše da je 90 KM, pa se meni ne zdi ravno tako. V primerjavi z navadnim c3 je razlika očitna, kljub istemu motorju se drugače odziva?

Tega pa ne razumem, razen če je bil motor dodelan ?

Gox

Da bi testno vozilo že čipali, močno dvomim.

Mogoče pa  ima C3 Picasso, zaradi drugačne strukture bolje izračunan menjalnik in lepše potegne zaradi različnih prestavnih razmerij? (ugibam?)

Lp
Goran

grozny

po mojem ima Gox prau.
kaka je pa razlika končne hitrosti? če je sploh
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Lovro

Kaj pa, če kljub enaki moči elektronika drugače krmili motor in so zato pospeški večji?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

grozny

bi blo tudi za pogledat v kerem območju in kako poteka navir pa moč
najlepše bi se vidlo na grafu-probaj najt pa primerjaj
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

matjaz_mb

Razlike v končni hitrosti pa po pravici povedano še res nisem preizkusil, saj je moj foter preveč "haklik" če se lahko tako izrazim, za svoj avto, tako da bomo sedaj malo počakali, potem pa ga bomo dali na računalnik, pa da vidimo, kaj bo tam pokazalo. :BigThumbs:

Me res zelo zanima, kaj bo pokazalo. Je pa velika verjetnost, da če je motor res ostal enak (90 KM) potem je nekaj na elektroniki spremenjeno.
Je pa še druga stvar pri vsej zadevi.

Avto ima esp, kar pa 90KM nima serijsko. Serijsko je samo pri 110 KM, ali pa sem se zmotil, naj me kdo popravi, če je tako.

Lepo pozdravljeni.

Citroenovc

Citat od: matjaz_mb;50172Avto ima esp, kar pa 90KM nima serijsko. Serijsko je samo pri 110 KM, ali pa sem se zmotil, naj me kdo popravi, če je tako.

Serijsko NI - ampak v ceniku lepo vidiš, da je pri 90KM doplačilni - 390Eur pride.

Lej - ne vem kako je s tem pri C3 Pic - ampak pri XP je razlika med 92KM in 110KM 1.6HDi zelo enostavno vidna - 110KM ima dodaten intercooler.
Ga vaš Picsl ima?
OK

LP
Primož

Gox

C3 Picasso test iz Slovenskih Novic - 25.04.09

:take_picture: