Redni servis: Xsara Picasso

Začel/a Picdriver, April 04, 2008, 08:16:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zivepo

a še lahk jst še neki vprašam če prav razumem.
zanima pa se za 1,6 hdi 90km XP nova.
bencinar ima servisne intervale na 30.000 prvi velik pri 90.000 (tak ma naš renault 2008 letnik 1,6 16V)
disel pa ima servise intervale na 20.000 prvi velik pri 80.000

servislampa

bencinski motorji imajo servis na 20000 km  ali 1 leto jermeni se pa menjajo na 10 let ali 120000 km

dvorjan

@zivepo:
Hoces zdrav nasvet. Ne glej na servisno knjigo (ozr. le pogojno).

Ce se malo vozis, delaj servise na 10-15.000 km ali eno leto. Ce se veliko vozis pa pac na 20.000 km (ne glede na to ali je dizel ali bencinar). Karkoli je vec, unicujes motor, ker olje izgubi svoje mazalne sposobnosti ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

JohanFP

Zdravo citroenarji

Opraviti moram redni servis na 40.000 na XP 1,6 benz, pa me zanima kakšne so kaj cene za takšno storitev pri pooblaščenih serviserjih. zanima me okvirna cena in lokacija, predvsem na Goriškem (Ajdovskem) in Ljubljana okolica?
Skratka h komu se plača peljat in ali so cene povsod enake ali je to odvisno od posameznega servisa?
LP

garac

Cene niso povsod enake. Najdražji del servisa je olje(total 9000). Torej v tvojem primeru najbrž olje, filter, tesnilo, filter kabine (filter zraka se menja na 60 se mi zdi) pa delo, nekateri servisi zaračunajo še wd, pa dolije tekočine, preveri obrabo zavor, pihne v gume...
Torej osebno bi peljal recimo k Merlak Vrhnika
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

aygo

V četrtek je bil opravljen redni letni servis na XP, cena 126 €;
[SIGPIC][/SIGPIC]

furby

Kolikor vem oziroma so mi na servisih povedali, se veliki servis pri motorjih 1.6HDI dela na 240.000 km.

Citroenovc

furby - točno. ampak pod ta "veliki" se smatra menjava jermenov, vodne črpalke, ipd.

Pri 60k km pa naj bi se delal "večji" servis glede na navadnega - ker naj bi se na tak interval verjetno že menjale kake zavorne ploščice, ipd ... oz neki filtri ipd ...
OK

LP
Primož

Picdriver

240 tkm za menjavo jermenov, pa je malo huda. Kolegu je ravno te dni pri dobrih 150 tkm spustila vodna črpalka, tako da ... ?!

Na 60 tkm pa se med ostalim menja tudi filter goriva (diesel) in zelo verjetno zavorne obloge (jaz sem jih sicer menjal prvič pri 100 tkm!).

Citroenovc

Ja pri 1.6HDI-ju je predpisana menjava jermenja na 240k km.

No saj pri mojem 2.0 pa tudi tam nekje - s priporočilom da ob ostrejši vožnji med 180k in 200k km.
OK

LP
Primož

hadei

Opravljen redni servis: 82€
Je bilo bolj malo menjano tako, da:
- olje
- filter
- hupa

- delo
- potrošni material
[SIGPIC][/SIGPIC]

sop

kot vidim ste nekateri menjavali mikro jermen (za klimo, servo, alternator...) pri "velikem" servisu.
moj Xp (2.0 66kw HDI 2005) ima 100kkm in v Haynesu sem prebral, da bi se naj ta jermen pri dizlih menjal na vsakih 20kkm ali 12mesecev.
za 20kkm se mi zdi mal kratka doba jermena. so komu to menjali ze prej ali sele na "velikem" servisu?

Citroenovc

Da nisi ti zamešal mikro jermen in mikro filter?
OK

LP
Primož

sop

nisem zamesal jermena in filtra.
"auxiliary drivebelt" se po Haynesu preverja na vsakih 20kkm, hkrati pa je zraven opisana tudi menjava, zato sem bil v dvomih. no, potem sem na zacetku nasel opis, da se na vsakih 20kkm jermen pregleda nikjer pa ne pise kdaj se menja - verjetno takrat ko ga je treba :)

se nekaj - je vijak za izpust olja iz motorja navaden hexagonalni ali je potreben kak poseben kljuc in kaksen premer ima bakrena O-podlozka pri tem vijaku?
(2.0 HDi, 2005)

tenx

xp-ray

Pozdrav vsem,
sem frišn tu gor,  pa imam eno vprašanje: nekako sem se navdušil za XP in sicer tole:
http://www.*********/AVTO/ad.asp?ID=3938592&show=1
Pa me zanima, kaj pomeni 120 kkm v enem letu za bencinarja, se bi to splačalo vzet? Vizuelno je kar OK, razen nekaj odrgnin in bušk, znotraj solidna.
Pa 3 mesece je še tovarniške garancije...

Link ne dela, gre za ponudbo na avtonetu...

Lp Rajko