Redni servis: Xsara Picasso

Začel/a Picdriver, April 04, 2008, 08:16:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mus

zanima me če gdo ve kako ugotovit kdaj je bil avto nazadnje pri pooblaščenem serviserju na servisu
dijo

hadei

Èe je "slovenskega" porekla, potem pri pooblaščenem servisu. Èe pa je iz tujine, pa pri nas nikjer. Razen, če imaš v servisni knjigi kakšen žig servisa kjer je bil servisiran, pa pokličeš tja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

cayzi

Citat od: Boris_VTR;40282je pri klimi mogoče tak zvok k da bi nki zasikal? K da bi se v ventilatorju ena tekočina iz ene na drugo stran prelila? Podoben zvok ima mama na C3.

ja nekako tako ja.

samo ne vem kako naj to mehaniku razložim, da bo vedel kaj gledat.

so kaj ugotovili pri vašem avtu o čem je štos?

lp

hadei

Servis na 182000 km (vem, malo mimo...) me je včeraj 11.06.2009 stal 98€

Olje 10-40
Oljni filter
Zračni filter
Filter kabine
Ure dela
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

za bencinarja servis na 20.000km 105€, tudi včeraj, uradni servis, obseg materiala enak tvojemu, spotoma je še malo podmazal razne vzvode in tečaje (ups, zračni po moje ni bil menjan)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

admiral28h

jaz sem dal zadnjič za servis na 15,000(letni) 127 e , saj vem da sem zaj.... ker nisem natočil vode za pranje šip do vrha.drgač pa , kaj naj rečem, če je res vse
narejeno kot je treba , mi 10 e ne predstavlja nobenega problema pri avtu, ki ga hočmo met pri hiši vsaj 7-8 let če ne več.sem pa drgač lahko zlo tečen, če opazim,da ni vse tako kot je treba - mam izkušnje z drugimi avti , ki so bli v garanciji pa so me hotl nat...t,da bi šla garancija čez, pa sm jim lepo povedal, da če ne bodo poklical taprav čas, jim bom pripeljal avto in odvetnika 47 dni pred iztekom garancije,podpisat prevzem avta na servis,pol pa naj delajo kar hočejo 45 dni in če avto ne bo gotov, ma da me čaka enak nov ,ko pridem 46. dan k njim. ma so poklicali čez dva dni , dali en testni avto poln bencina, pol so me pa klical čez 3 ure, da je avto gotov(menjava računalnika in petih vložkov ključavnic na isti ključ-pri novem je namreč manjkala kodna kartica brez katere ni
nič,če se kompu kej sfuzla!).ne me basat, prej pa 10 mescev ja sej delamo na tem,ja bomo zrihtal. najbolj me je pa razkuril njihov "inspektor",ko mi je rekel,da sej avto pelje pa sej mu ne fali rezerva. se oproščam,sam se mi kr strga,ko hočjo kogarkoli pelat žejnega čez vodo.pa še sam servis ni bil nč kriv,ker te stvari itak rihta glavni uvoznik,oni pa morjo nardit, kot jim rečejo!
  vseeno lep pozdrav, pa če bo imel kdo težave v garanciji, moramo mal skupaj stopit pa tud kej zaropotat če bo treba!!! v slogi je moč!
kot pravijo eni starejši: v alkoholu ni rešitve! pa sej je v vodi tud ni!!!!  lp

corvette

Da ne odpiram nove teme, po koliko prevoženih km ste na Picassojih menjavali zavore IN diske? Imam ogledanega enega rabljenega s 135.000 km in lastnik pravi, da so bile omenjene stvari zamenjane - glede na število prevoženih se mi laiku to zdi dokaj hitro kar se tiče obrabe diskov.

hadei

Nisem prepričan, ker nimam servisne knjige pri roki, vendar tako na pamet bi rekel, da sem jih menjal pri 140000 - 150000 km
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Jaz sem prve obloge menjal pri 100.000 km, menjavo drugih skupaj z diski sem planiral na 180.000 km. Avto ima zdaj dobrih 170.000 km in zavore delujejo B.P., ampak jaz nisem ravno referenca, saj so me na servisu ob prvi menjavi (100.000 km) želeli prepričati, da so bile obloge zagotovo že vsaj 1x menjane - pa niso bile :-)

peter skala

Da se malo potožim.
Opravil veliki servis ,pa še obe roki,pa jermen alternatorja pajermenica glavne gredi,pa vse žarnice armature pa je šlo ,,,,,897,04 E.
Pa ni avto zato nič več vreden.Samo jaz sem malo bolj miren.Pa lahek tudi.
Pa je to delal Novak,ki ni najdražji servis.
No pa bo spet krompir pa kupus.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Picdriver

Ta je pa huda. Jaz sem "veliki servis" na 160 tkm na 2.0 HDI naredil za manj kot 300 eur:

10.09.2009   30,80 €    Št. kilometrov: 158700 km
Dodatni material za redni servis na 160.000 km - napenjalec mikro jermena.   

10.09.2009   120,00 €    Št. kilometrov: 158700 km
Servis na 160.000 km - samo delo   

02.09.2009   142,17 €    Št. kilometrov: 158000 km
Samo material za servis na 160.000:
4 l olja Total Quartz 9000,
vodna črpalka,
2x natezalec zobatega jermena,
zobati jermen,
mikro jermen,
zračni filter,
mikro filter kabine,
oljni filter;

corvette

Ali imajo Picassoji vsi veliki servis pri 160 tisoč? Konkretno me zanima za letnik 2003, mašina je 2.0 HDi 90 KM.

hadei

Tvoj ima sigurno. Imam isto kočijo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Citat od: corvette;68122Ali imajo Picassoji vsi veliki servis pri 160 tisoč? Konkretno me zanima za letnik 2003, mašina je 2.0 HDi 90 KM.

Moj je bil dec. 2003, 2.0 HDI in sem "ta veliki" servis opravil na 160 tkm. Tako je bilo predvideno po servisni knjigi. Nič pa ne škodi, če ga narediš kaj prej. Ta servis ni taki "bav-bav", ko marsikdo misli ;-)

corvette

Fino, hvala fanta.

Hadei, ni še moj, če bo šel deal skozi sito, pa zna biti :)