Redni servis: Xsara Picasso

Začel/a Picdriver, April 04, 2008, 08:16:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Ne boste verjeli! Zašel sem celo razmi?ljati o nepoobla??enem servisu na 120 tkm!

Gox

Moj mehanik tudi računa priklop na tester ... sicer ne vem koliko ... pravi pa da veliko je ljudi ki pridejo mimo.. pa samo vpraša:

"a mi lahko priklopite mal na računalnik" .. potem izvedo napako in se odpeljejo do prvega "kolega mehanika" ki potem ve kaj more delat...

Lp
Goran

Picdriver

Citat od: garac;32872KAAAAJ? Halo? Kje to?

Si mislil priklop na Proxio? Do sedaj mi diagnostike niso ?e nikoli računali, ko pa sem včeraj informativno vprašal, koliko bi to stalo, sem dobil odgovor 25 oz. 28 eur (ne vem ve? točno). Gre za poobla?ženi servis v MB, kamor se do sedaj vozil avto. opažam, da so se malo pokvarili. Po moje imajo dovolj (beri preveč) dela. Bodo ?e prišli časi, ko me bodo prosili, da mi priklopijo avto na Proxio.

hadei

Ti, na nepoobla??enega?!?!?! Ne morem verjamet....:emot5:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Kar verjami. Sem malo nazaj napisal zakaj. S temi euri so vsi malo popizdili. Servis na 120 tkm je popolnoma enak kot na 60 tkm, ki je stal cca 190 eur vključno z novo metlico zadnjega brisalca, zdaj pa 200 eur ni dovolj! Baje stane tak servis okoli 200-300 eur?! Material dobim za cca 100 eur in ?e max 20 eur lokalnemu mehaniku za menjavo olja in smo na konju?!

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Sorry, HDI! Eni pa? malo bolj dolgo rabimo! Nekaterim prej potegne, drugim kasneje. Dolgo ?e toleriram, ko pa je preveč, je preveč. Saj sem se zgoraj razpisal v ?em je probljem. Malo so tile servisi postali preveč po?re?ni. Niso ?e ugotovili, da so tam zaradi nas in ne mi zaradi njih. Urno postavko imajo vi?jo, od največjih znanstvenikov, poleg tega pa ti za servis na 120.000 km, kjer jaz nimam pol ure kaj delati, računajo 3 ure dela?! Saj pravim. ?e klicali in pisali bodo, da so pripravili posebne AKCIJE in POPUSTE, ?e bi se mogoče spet kaj oglasili. Najprej cene 50% gor, potem pa 15% popusta in je ?e AKCIJA! Malo sem se preveč razpisal. Kaj hočem, tak sem, ko me prizadanejo ?ustva!

hadei

Kaj vse menjajo na 120.000 km? In koliko stane pri poobla??enem?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Menja se:

1.) Filter olja
2.) Filter zraka
3.) Protipračni filter (mikrofilter kabine)
4.) Filter goriva (diesel)
5.) Olje TOTAL QUARTZ 9000 5W40 (5 litrov)

Cena od 200-300 eur.

tomko030

A samo to? Kaj pa jermeni, pa napenjalci, pa svečke, no jest ne vem, pri prej?njem je bilo vse to ?e na seznamu.

dvorjan

Jermeni in napenjalci so na 160.000, na 120.000 km pa bi moral vseeno menjati tudi se svecke, ki jih Picdriver ni stel ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Picdriver

svečke? Pri dizluč K sre?i jih ni potrebno, ker jih ni (razen grelnih). Pa pravijo, da je vzdrževanje dizlov dražje :-)))

Zobati jermen pa se menja na 160.000, tako kot je napisal Dvorjan.

hadei

Milo mater.... So pa res odfukani s temi cenami.
[SIGPIC][/SIGPIC]

tomko030

Ehm, nisem mislil servis za dizlarja ampak za bencinarja. ?e se vrnem na temo - Pelješ h enmu mehankarju ke ti ga prklop (zastonj) na komp de ti resetira in ?ao miki.

Picdriver

?e smo ?e totalno zasvinjali temo, potem pa prilepim ?e račun delov za servis na 120.000 km. Manjka samo ?e filter goriva. HDI, kaj pravi? na cene?!