Redni servis: Xsara Picasso

Začel/a Picdriver, April 04, 2008, 08:16:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@Picdriver:
Da bo treba k tebi na servis hodit. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tomko030

Dobr da ni datuma gor, ?e ne bi mu ?e vrjel... :))

Picdriver

@tomko030, datum je včerajšnji. Tisti, ki me poznajo, to verjamejo, ti pa, kakor želiš. Poleg tega pa toliko obvladam Photo Paint, da ti lahko gor napišem tudi jutri?nji datum, ?e želiš!?

Finta je v rabatih. Morač poznati prave ljudi. Temu se re?e VIP - veze in poznanstva ,-)

Danes grem ?e bo filter goriva.

hadei

Ja, meni izgleda to zelo ugodno. Sicer ne vem kakšne so cene materiala, ker se s tem nikdar ne ubadam. Enostavno samo zapeljem avto do serviserja in tam uredijo vse potrebno.
Pa so to originalni deli CITROEN?! Mislim, kaj, ?e bo kaj crknilo. Jebeno je to, ?e ni original. Ali boš imel dele nemških proizvajalcev na francozu?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Citat od: tomko030;33170Dobr da ni datuma gor, ?e ne bi mu ?e vrjel... :))

Evo datum:

garac

@hadei itak so deli različnih proizvajalcev in najbrž je recimo vodna črpalka  enaka tista v škatli psa, kot tista v škatli valeo. Tudi sklopko lahko kupiš v original škatli noter pa bo valeo. Citro oljni filtri so bili svoje čase celo Donitovi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

To?no tako GARA?, kot si napisal. Samo eni ?e vedno mislijo (vsaj do sedaj so) da, ?e kupijo na poobla??enem servisu z logotipom Citroen, da je to original od Citroena in pla?ujejo vi?je cene samo zaradi nekega bednega logotipa. Navsezadnje pa bogsigavedi kateri kitaj?ek ri?e te logotipe v neki kitajski vasi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

tomko030

PICDRIVER
Krasno, ti čisto vrjamem, sem bil pa? nejeverni Toma?, ker me čaka čez en mesec "taveliki" servis XP-ja in ?e ga bom peljal na poobla?ženi servis, bo močno udarilo mojega financ ministra.
HADEI,
vem da je tvoj post letel name - nisem tak, kot si zgoraj opisal, meni je važno, da je servis dobro opravljen in da zamenjani del dela - funkcionira tako kot je treba, pa ?e je zaradi mene narejen na roke nekje bogu za hrbtom.

aygo

Marsikateri del je narejen tudi v Sloveniji in ga potem vgradijo v Franciji,španiji,Portugalskem...
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

TOMKO030, nikakor ni letelo na tebe direktno, ampak posredno. Pa? na spljo?no sem napisal, ker jih kar nekaj tako misli.
Sicer pa se vsak odlo?a po svoji presoji.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Evo, danes sem opravil redni servis na 120.000 km pri lokalnem (ne Citroen) poobla??enem servisu. Pri servisu sem bil ves čas prisoten in moram re?i, da se je mehanik zelooo potrudil. Poštimal je ?e nekaj malenkosti, ki jih na poobla??enem Citro servisu do sedaj niso! Avto je bil na dvigalu skoraj dve uri, tako da si je res vzel čas - vmes sva spila ?e kavo na račun firme ;-)

Za delo (in kavo) sem plačal 32,40 ?. Za original filter goriva in original drobni material (gimijasti nosil?ki in ?epki plastičnega pokrova motorja) sem pred dnevi od?tel ?e dodatnih 34,19 ?. Ra?un ostalih delov pa sem itaq objavil par dni nazaj na tem forumu.

Servis na 120.000 km me je tako stal 128,36 ?.

Mislim, da je kar "gut"? Bistveno bolj "prijazno do okolja", kot 200-300 ? na poobla??enem!

tomko030

Picdriver,
nekej me zanima, pravi?, da si delal servis na 120.000 km - zato sklepam, da imaš XP HDi - ja in ima verjetno dalj?i interval do "velikega" servisa al?kako? Ker meni je na servisu pri 100.000 rekel, da bo pri 120.000 treba narediti "veliki" servis. Imam pa XP 1.8 16V.

hadei

PICDRIVER, dobro si uredil....kon?no. (Sicer si ti imel do sedaj garancijo, ?e se ne motim.)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

@tomko030: Imaš prav. HDI ima "veliki servis" na 160.000 km, bencinar pa verjetno res na 120.000 km. Potem pa pravijo, da je vzdrževanja dizla dražje :-(

@HDI: Ja, no ja. Garancija je bila 2 leti, avto pa je star ?e dobra 4 leta. Malo sem ?e star, pa sem zašel gledati na vsak cent ,-)

boga

Za kakšna dela, kjer je potreben priklop na računalnik, brisanje napak, grem k uradnemu, ki ima kljub temu zmerne cene.
Za splošna dela se zapeljem k "fušarju" menda se celo čojko sedaj ne vozi več k uradnem, sem zadnjič nekje ujel to?
Najbrž prihrani za kakšno plenico ali futer za želvo

Fušar mi tudi pove ceno in dele lahko prinesem sam, ali jih dobavi on
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.