Redni servis: Xsara Picasso

Začel/a Picdriver, April 04, 2008, 08:16:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aygo

Danes opravil redni servis na eno leto ali 20000km na pooblaščenem servisu Citroen,material in delo 125 â,¬.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Dobra cena, samo še vedno ne vem, kateri servis je bil to?! Servisa na 60.000 in 80.000 se razlikujeta, pa sta oba na 20.000 km ali eno leto?!

aygo

To je bil prvi servis na 20000km saj je avto star eno leto;material je bil 67,63â,¬ z DDV,delo pa 57,60â,¬ z DDV.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

To je dobra cena. Mene je servis na 20.000 km (3.8.2004) prišel 130,88 €!
Tudi jaz sem, dokler je bil avto v garanciji, servisiral striktno na pooblaščenem. Več, kot je prevoženih km, bolj postajajo servisi požrešni, predvsem pri delu. Držijo se normativov, kot pijanec plota. Kljub temu, da je cca ena ura ležernega dela, ti bodo računali npr. 2,6 ure po cca 38 € + DDV in si tam!

Xandrej

Ja včeraj je en fušar kolegu zajebal avto do amena. Pri 1.4 motorju mu je menjaval dihtungo, seveda ni trofil na puše, je žrl vodo pa nevemkaj vse pote pa mu je za smetano v vodni sistem vlil tesnilec... bravo!!!

Kaj zdaj? Ne ve jaz pa tudi ne. Seveda oni nebo priznal in se lahko malo po riti počoha.

Danes peljem Saxoja na menjavo desne zunanje manšete. :Red-Wink:

Jerry

Andrej....večna tema, a na servisu bi pa priznal.

Ali pa kje drugje?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

@xandrej, tudi uradni ti lahko zajebe avto.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Vem kako je samo na servisu imaš več možnosti to pa je res... Pa saj je vseeno vsak pelje kjer je zadovoljen.:BigThumbs:

hadei

Pa še kako ga lahko zajebejo. ÄŒe bi foter bil na tem forumu, bi po moje kar celo stran napisal preko AVTOCITYja, kjer so mu kraužali živce z njihovimi "profesionalnimi" posegi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

boga

nekateri bodo pohvalil servis, drugi ga bodo grajali. Zadnjič sem slišal grajo celo na račun merlaka, kljub temu, da ga recimo æojko in še kdo na tem in kakem drugem forumu ful opeva.
Mogoče bo res kaj na tem, ker je menda tip, ki je prepričan, da je avto vreden več, če je servisiran pri uradnem, ali mu je futra za želvo zmanjkalo.
In zdaj še picdriver, ne morem verjet.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Jerry

Ja tako je. In konec koncov na servisu ti vedno en drug mehanik po avtu šari. Pol pa tista njihov fraza ja kdo vam je pa to delo. Mislim da znorim, ko mi to reče.

lp
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

vukmilan

Lep pozdrav !

Mene zanima ali se dakje dobiti kak spisek na koliko km je potrebno kaj menjat mislim na 20.000, 40.000, 60.000.......... trenutno me še najbolj zanima za 100.000 km za bencinara 1.6

Lep pozdrav iz prekmurja !

garac

bencinar 1,6 90KM ali 1,6 16v 110KM?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vukmilan

zanima me za 1.6 90KM:BigThumbs:

tomko030

No takole, za vse ki jih čaka "tavelki servis" - se pravi, da ste tam okoli 100 000km ali več in imate XP 1,8 16V. Sicer sem to napisal že v eni drugi temi, ampak bom ponovil še v tej temi. Naj navedem, da ga nisem peljal na uradni servis, bil sem zraven in tudi kakšno reč prijel ali zategnil. Zamenjano je pa bilo tole:
-oba jermena - klinasti in mikro
- napenjalec
- vodna pumpa
- vsi filtri - tudi za klimo
- olje motorja
- olje menjalnika
- svečke
- dve lučki v armaturki (za katere sploh nisem vedel, da morajo svetiti) :))
- gumice (jermeni ?) ki držijo zadnji izpušni lonec, ker je bil že povešen
- del zgloba pri desnem končniku  - upam da sem prav napisal
Cena : 365€ z urami mehanika, ki pa jih je upravičeno zaslužil.

Avto dela BP, tudi če nima vseh originalnih  Citroenovih delov, prevoženih ima že 2000 km od tega servisa.
Pa še nekaj bi rad napisal, eni boste to komentirali (ali pa tudi ne) - nikoli res nikoli ne čakajte, da bo imel avto prevoženih 120 000 km za menjavo jermenov,tako kot piše v servisni knjigi, ker so lahko hude posledice, jaz avto lih za glih rešil, ker je bil mikro jermen že toliko na koncu, da bi vse skupaj potrgalo.
No toliko.