Redni servis: Xsara Picasso

Začel/a Picdriver, April 04, 2008, 08:16:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fuego1

Citat od: Picdriver;32916Kar verjami. Sem malo nazaj napisal zakaj. S temi euri so vsi malo popizdili. Servis na 120 tkm je popolnoma enak kot na 60 tkm, ki je stal cca 190 eur vključno z novo metlico zadnjega brisalca, zdaj pa 200 eur ni dovolj! Baje stane tak servis okoli 200-300 eur?! Material dobim za cca 100 eur in ?e max 20 eur lokalnemu mehaniku za menjavo olja in smo na konju?!

Kaj pa si vse menjal na 60tkm? Namreč v avtohiši sem našel en avto, ki ima 85tkm prevoženih. V servisni knjigi je zabeležen zadnji servis na 35tkm. Možno, da je prejšnji lastnik delal vmesni servis pri kakem fušarju. Avto so v avtohiši kupili od leasing hiše. Sam nameravam menjat olje in filter zanima pa me kaj bi še blo treba menjat?

mmm36

Najprej naj napišem, da sem tudi sam novopečeni lastnik Xsare Picasso 1.6 HDI, letnik 2007. Ker je avto uvožen iz Nemčije in me v kratkem čaka redni servis sem se napotil na enega od pooblaščenih servisov. Okvirne cene, ki sem jih dobil so odvisne od tega ali želim, da mi vgradijo originalne ali neoriginalne dele. Rekli pa so mi tudi, da bistvene razlike med originalom in neoriginalom naj nebi bilo. Okvirne cene,ki sem jih dobil so sledeče: menjava olja in vseh filtrov - cena od 105 EUR do 200 EUR, menjava vseh štirih zavornih ploščic in vseh štirih diskov - cena pribl. 240 EUR, cena velikega servisa (jermeni, španerji, vodna črpalka in antifriz) - cena od 200 EUR do 300 EUR.
Tako kot sem že napisal je cena odvisna od tega ali želim originalne ali neoriginalne dele.

LP
:take_picture:

xpuser

Razlike med original in drugimi deli so, zdaj najboljša opcija je iskat tiste ki jih vgrajujejo original, če se ti da ubadat,jaz gledam da dobim za dele in delo garancijo in račun, tudi če je malenkost dražje - je na koncu cenej.

mmm36

Na tem pooblaščenem servisu kjer sem bil, ti dajo garancijo ne glede na to ali ti dajo originalni ali pa neoriginalni del. Garancijo dajo na dele in delo. In seveda tudi račun.
:take_picture:

aleszsg

Js sem pa sam svoja garancija kar nardim je zihr bolš ko pa nardijo uni na servisah ko se jim vedno mudi kam. pa pozabijo še pa še stvari pogledat pa preverit al pa ti še kaj pokvarijo pa da boš le še naslednjič prišo nazaj pa dav everčke

garac

žal mi je zate alesg, da imaš slabe izkušnje z servisi in serviserji, najbrž si tudi nad ostalimi ljudmi in svetom razočaran

Sam sem nad servisom uradnim navdušen in zadovoljen in sram bi me bilo nosit tja neka olja od doma pa take fore, človek se izobražuje, vlaga v svoj biznis, nekaj mora zaslužit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Fajn da še obstajajo taki kot si ti garač...mene pa ni sram in si tudi ne dovolim, da bo kdo služil na meni abnormalne zneske glede olja...trenutno sem pred prvim servisom pri laguni in mi niti na kraj pameti ne pade, da bom dal za liter olja elf solaris 20€ na servisu...v motor pa gre 7,4L...sem nabavil iz ebaya 8L za 38€ in ga nesem s sabo. Enako sem delal tudi pri C5. Èe pa že hočem sponzorirat avtohišo, bom to na drug način...npr. kupim modelčke, delam dobro reklamo, znance napotim tja pri nakupu novega avta, itd...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

osebno takšnim ne bi potrdil garancije, kdo bo garantiral za olje, ki ga prineste, da je ok?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Upam da vsaj mehanik zabeleži *prinesel svoje olje ... znamke nevemkakšneinnegarantiramkvalitete.

Kaj če stranka prelije neustrezno olje, v "original" kantico? Mehanik v avto, po nekaj tisoč km, motor zariba in kupec krivi fabriko, kako je zanič motor naredila?

Jaz tudi nikoli ne nesem nič na servis, kvečjemu odnesem ... pa redno avte servisiramo 1x letno ... mojega na uradnem servisu, ostale pa pri družinskem mehaniku ...

A kdo ve kake zalivke uporablja zobar? Mam eno luknjo za zaflikat, pa bom jutri do Merkurja skoču, pa nabavil ... ne dam zobarju zdaj 40€, da bo na meni služil s tisto zalivko :)

frodo1

Citat od: garac;178012osebno takšnim ne bi potrdil garancije, kdo bo garantiral za olje, ki ga prineste, da je ok?

Nihče ne bo garantiral za olje, pa tudi če ti oni zamenjajo z ta pravim oljem, pa se slučajno kaj zgodi, ti ne bodo priznali škode, tako da,....

Pa moderatorji imajo prav, karkoli že rečejo!
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

garac

Ne da imajo prav, imajo pač svoj prav, kot ga imate ti Vi.
Pa niti nimam več volje se z Vami dragi forumaši pregovarjat.

Vozim na uradni, vi vozite k vaškim šraufarjem, nosite svoje dele, šraufajte sami, boli me Q

Živite in pustite živeti
[SIGPIC][/SIGPIC]  

MSrougeZX

Olje nabavljam pri preverjenemu prodajalcu, tudi nekaj kolegov dela enako, v zadnjih 4-ih letih nikoli se nikjer ni bilo nic narobe, normalno da zapisejo stranka prinesla svoje olje, napisejo pa tudi tocno kateri tip olja je to bil...in nabavljam samo to, kaj tovarna predpisuje za dolocen motor. Na nasem koncu ni to nic nenavadnega, avti servisirani na avtocity mb in avto svarc ptuj, ter avto skafar renault.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

mislim, da na noben servisu ni to nič posebnega, če prineseš vlijejo not pa je
[SIGPIC][/SIGPIC]  

alesz

V bistvu res ni noben problem.Zaželiš si nedeljsko kosilo.Spotoma se ustaviš v šparu,vzameš štiri zrezke, pivo ,pa nekaj sokov za mularijo.Nato se zapelješ do svoje omiljene vaške gostilne ,natakarja poprosiš za kozarce in mu daš meso da ga odnese kuharju,a to vsi prakticirate.....?

Zeko124

Jaz tudi mislim, da se tako pocetje ne izplaca, ker nekje dobis in drugje zgubis. Do zdaj smo vse avte servisirali pri vaskem mehaniku, C6 pa vozimo na uradni servis. Se dolgorocno obrestuje, ker dobis popuste na druge stvari ki bi jih sicer placal 2x vec. Verjamem pa, da je v 03 podrocju drugace, pa brez zamere.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si